nu är det jul här i mitt hus (eller ja, lägenhet/rum)


till en liten lägenhet behövs en liten gran.
dock är den inte helt klar än.
mer pynt behövs, även små små lampor. let the search begin!


a christmas duel

La upp denna låten förra året också, men som jag avgudar den. Köpte precis den igen, så nu har jag den på datorn igen. Ljuvligt =)


See the day of glory, See the day, when men of good will, Live in peace, live in peace again

jag är så otroligt skräp ibland. Igår skulle jag fixa med allt som jag drog med från Billingen, fixa med tomtarna och granen och så skulle jag till Ica och köpa ljus till min adventsljusstake. Gjorde jag något av detta? Nej men så klart inte, det är ju mig vi pratar om. Så nu ser det ut som ett bombnedslag här hemma. Granen ser otroligt fattig ut, 4 kulor och något som ska funka som glitter. Sorgligt. Får ta nya tag idag. Idag ska det bli klart.
Men först, skola. Hur kul?


1a advent

Var en fin kväll igår. Lite dans, lite tjat och mycket skratt, precis som det ska vara.
Idag har jag härjat på Ikea med familjen och gjort lite advent fint här hemma. Ska göra mer nu efter duschen, ska till och med pynta min lilla gran. Ute i god tid? Men självklart.

Seg efter träningen, men har åte (läs; ÅTE) mammas goda kaka och ska nog bli såpass pigg att jag orkar masa mig iväg till duschen och sen Ica.


Ikväll ska Emelie/Emlan/Olga firas ordentligt!!


But when I looked in her eyes well I almost fell for my Lola

Min lördag är fullspäckad.
Jag lyckades ju att glömma det jag köpte på systemet igår i Karlstad och jag är nu i Billingen. Det är ju lite fel, måste alltså handla lite mer, det vankas ju kalas idag. Sen våldgästa bror, hem och packa tomtar, granar och filmer, slå in presenter, tillbaka till Bengtsfors och kalas och tacos och sen vankas det utgång.

Ja, jag har alltså lite att göra.


billingen

Jobbet gick klart snabbade än jag tänkt, så jag åkte helt enkelt hem till Billingen. Ska sova i min säng inatt. Hur bra som helst.


Don't call it a comeback Look what I invented here, I thought it was easy They can't take it away from us, the last days of disco

Igår var det skola och jobb.
Det var en lång dag på skolan, inte så van vid det, vår klass är lite bortskämda när det gäller antal timmar i skolan. Klarade tentan, knappt, men jag klarade den. Inte fel alls. Jobbet gick relativt smidigt, lite stress på kvällen, hade ju en playdate med Frida. Eller det var mer en moviedate, vi såg på Snövit och de sju dvärgarna. Första gången jag såg den på hur länge som helst. Kan inte förstå hur den anses vara "barntillåten". Nåja.

Idag har det varit mer skola och sen var jag och Sanna på stan och brände lite pengar. Nu blir det snart jobb igen. Jobbar för Linn idag. Sen måste jag även städa/pack/boka biljett hem/diska. Roligt.





Could I keep hold of you then How could I know what you meant There was nothing to compare too

Efter skolan och föreläsning, härjade jag och Thea på stan. Shopping och fika. Fick med mig lite småsaker hem. Saker som jag planerat att köpa, men det mesta var impulsköp. Här hemma har jag bakat bröd. Aldrig fel. Frukost imorgon. Hurra.
Har även inhandlat första julklappen. Bra Angelica. Bra.

You wanna be crazy So you wanna go crazy Let's go crazy So you wanna be crazy Then let's go crazy Let's go crazy

Solen är framme. Perfekt för lite jogging tycker jag. Blir att ladda in lite ny musik på mp3n och sen ringa stub och sen bege mig ut på en liten joggingtur. Inte fel alls.


And he's oh, so good, And he's oh, so fine, And he's oh, so healthy, In his body and his mind. He's a well respected man about town

Skulle ha gett mig ut på en joggingtur nu egentligen, men när regnet kom försvann min motivation, skjuter alltså upp min joggingtur till imorgon. Istället blir det att dricka lite smoothie och städa lägenheten. Speciellt badrummet. Hårspray och damm är ingen bra kombination alls. Och lite senare i eftermiddag ska det tvättas. Hur roligt?


vampyrkväll

Ikväll blir det bio. New Moon. Men innan det så kommer bio sällskapet hit till mig och så ska vi spana på Twilight. Blir nog en bra kväll detta.



det ska börjas i tid

Detta kan mycket väl vara min absoluta favorit jullåt.

Bing Crosby & David Bowie - Peace on earth / Little drummer boy


No I don’t believe you When you say don’t come around here no more I won’t remind you You said we wouldn’t be apart

Sitter och lyssnar på Pink. Och tänker på globen och hur mycket jag längtar tillbaka.

 


It's a cold night Beneath the street lights There's a man whose pants are too tight Oh no, his pants are too tight

Vaknade och fick en chock. Solen är framme! Det betyder en sväng till Ikea och sen en promenad ute på Skutberget med Sofia och Molly.

Idag är en såndär härlig lördag, jag har ingenting jag måste göra, eller ja, hämta ut lite biljetter på bion, men det är ju lagom jobbigt. Så idag ska jag alltså till Ikea, promenad, bion, sen blir det nog att fixa med fotoalbumet från Finsittningen och sen vet jag inte. En slapp oplanderad lördag. Härligt :)



snö, ja tack :)


And when he does his little rounds, 'Round the boutiques of London Town, Eagerly pursuing all the latest fads and trends, 'Cause he's a dedicated follower of fashion.

Två timmar av fotboll avklarade. Nu är jag trött överallt. Måste börja peppa om, om 2,5 timme är det dags för träningen igen. Funderar på att dra till ica och köpa något gott till ikväll. Något måste jag göra så jag inte somnar. Och nu upptäckte jag att en av mina favoritfilmer går ikväll V for Vendetta. Det är ju ett tecken på att jag ska ha något att äta ikväll.





fotbollsfredag

2 timmar fotboll med Krama
1,5 timme fotboll med RIK

Fotbollsfredag.
Underbart.


jag bojkottar årets julkalender


det var bättre förr


Jag vill ha snötyngda hus, tusentals ljus, kulörta kulor i drivor, bjällerklang som ackompangemang, på alla julens skivor.

Enligt mig har mamma och pappa den ultimata julskivan. Absolute Christmas från 94. Denna är omöjlig att få tag på (i alla fall lagligt), så jag fick helt enkelt köpa en annan. Det tog emot, jullåtar med BSB och Britney Spears, var inget jag längtade efter. Men måste ha en julskiva och flertalet av låtarna var ju faktiskt samma som på mammas och pappas skiva.



my morals got me on my knees I'm begging please stop playing games

vad jag borde ha gjort mellan skolan och jobb:
diskat
installera bränningsprogram på datorn
fixat med mellanmål till jobbet.

vad jag har gjort mellan skolan och jobb:
smsat
slösurfat
målat naglarna
beställt från cdon


Jag har så bra diciplin på mig själv.




Long ago life was clean Sex was bad and obscene And the rich were so mean Stately homes for the Lords Croquet lawns, village greens Victoria was my queen

idag vart det en plugg dag. Hängde på uni med Sanna och Thea hela dagen, sedan hem, bakade lite scones (blev sjukt sugen på det efter att Sanna pratat om det) brände sönder mina fingrar på plåten och sett på Vänner. Har skrivit klart två tredjedelar på arbetet. Ska försöka (eller måste!) skriva klart det sista nu, sen öva öva på det och sedan sova, är redan sjukt trött.





She stood so tall and she never slept the was not one moment he could regret

Har haft det så himla bra. Kan inte beskriva hur mycket A & J & S betyder för mig. Hemma igen. Har nu fixat skjuts till träningen i eftermiddag. Kokar spagetti och steker köttbullar och kollar på bilder från igår. Sen blir det att läsa ut pedagogy boken och sen träna alltså. Efter träningen blir det lite mer plugg och ett längre utförligare inlägg om dygnet i Trollhättan.





ps. jag förstod i helgen att det var lite funderingar kring mina rubriker till de flesta inlägg. jag har dålig fantasi att komma på bra, passande rubriker till inläggen, så oftast tar jag bara en rad eller en vers från den låt jag lyssnar på då jag skriver inlägget, rubriken har alltså, så gott som aldrig, något med själva inlägget att göra.

detta gör mig verkligen glad

Är nu i Trollhättan hos Amanda. Vi har härjat på stan, sett på film, åte god mat och lekt snurra flaskan. Vet inte om kvällen lider mot sitt slut, Amanda, Sofia och Jenny har bäddat ut soffan.


Eftersom jag åker hem tidigt imorgon ska jag passa på att leka med mina vänner så mycket som möjligt.

:)

Mamma mia, here I go again My my, how can I resist you?

hade en trevlig kväll igår. Jag och Sanna såg på Yesman, Little Britain abroad och Grynet. Massa roligt.

Idag blir det att åka mot väst, till Trollhättan närmare bestämt. Dit ska även hela skogen. Amanda (som förövrigt är värdinnan), Jenny och Sofia. Hur glad blir jag inte då? Jo rätt så glad. Har inte sett Jenny sedan midsommar, Amanda sedan, hmm, vet inte riktigt när det var och Fia några veckor sedan. Så det ska bli roligt roligt roligt. Det är alltså årets mamma mia helg som komma skall.




I am just a simple man With simple expectations With deep regrets They're seldom met God speed my generation

Nej nu blir det chips och film hos Sänna.




the egyptians built their pyramids, the romans did what they did, now everything's come down to this

Idag ska jag vara duktig. Ska tvätta och städa. Och så ska jag läsa om pedagogik för de förtryckta. Man kan ju inget annat än att älska fredagar.
MEN ikväll blir det bättre, film och mat med trevligt sällskap. Nej nu blir det frukost och sen börja vara duktig.


Don’t be scare you could beat them of They taste good but they make you old

Jag är farligt trött. Och extremt opepp på jobb. Men har två timmar kvar till helg. Peppar på med fin musik (läs: Robbies nya album). Då går allting lite lättare och lite snabbare. Idag missbrukar jag uppenbarligen punkter också. Så det kan gå.
Nej, det var allt jag hade att säga. Nu ska jag jobba på lite tänkte jag.



grattis grattis grattis grattis

Idag fyller min favorit mamma år! Det är värt några grattis det!! Missar desvärre hennes 25-års kalas. Men hoppas du får en uuuunderbar dag mamma!! =)


have you ever thrown a fist full of glitter in the air


When I'm happy, I'm sad, but everything is good Its not that complicated I'm just missundaztood

I måndags åkte jag till Sthlm. Mötte upp kusin Susanne och kusinbarn Vera och Alice. Åkte hemåt och såg på Bolt tillsammans med Victor och hans Andréa. Sedan vankades det middag, inte fel. Igår var det en heldag på stan planerat och det blev det verkligen. Jag och Sua sprang runt på söder hela dagen, från 11 tiden till 18. Vi hann med många affärer, bio, Bröllopsfotografen, och sen vid 18:00 skildes vi åt, jag drog mot Globen och Sua åkte hemåt. Efter en lång kötid, hittade jag snabbt min plats. Och den gillade jag. Satt i två timmar, försökte vakna till liv när förbandet Evermore spelade, det gick inte så bra. Gillade dem inte speciellt mycket, förutom det faktum att de var från Nya Zeeland, tänkte på FoC och blev glad. Sedan började äntligen Pink. Hon spelade så gott som alla låtar jag ville höra. Så jag var nöjd. Idag har jag sprungit runt i huvudstaden helt själv, och jag hittade också, iofs hade jag en karta som Sua gett mig, men ändå.

Haft det underbart helt enkelt. Nu är jag tillbaka i vardagen. Plugg plugg.



underbart


The battle of Helm's Deep is over; the battle for Middle Earth is about to begin

Har nu kommit hem från en sväng på stan. Åte upp min lunch, ingen gör donkenburgare som Donken. Nu nördar jag lite Sagan om Ringen innan det är dags att fixa det sista. Tåget avgår om ca en timme. Och eftersom jag inte läst något i min Pedagogy bok, får det bli färdlitteraturen för dagen.


på lördag :)


och jag lever fortfarande...

Helgen är över. Lördagskvällen började bra och det var riktigt roligt. Men sen började det spåra ur lite för mig personligen. Söndagen var inte rolig någonstans. Men nu börjar jag sakta men säkert bli levande igen.
Hoppar nog över dagens föreläsning. Har 1000 saker att göra innan tåget mot huvudstaden lämnar Ktown.

de stabila i försvaret, karin & angelica, bloggar

Nu sitter jag och Rakin, a.k.a. Karin! och halv fyllebloggar.
Vi har lekt lekar och dylikt.
Vi pumpar Rihanna och en massa andra artister i låten "run this town".

Karin säger: "de är götta deeeeee!!!!!!"


nu ska vi festa loss. det är det vi kan,. vi kör försvar!!!!

goes modeblogg

Kvällens outfit

Tröja: Gina tricot
Strumbyxor: H&M
Klänning: Medeltiden alternativt 80-talet
Pose insperation: Top Model 5



hade detta varit en facebookstatus hade jag "gillat" den

tv4 komedi har Monty Python vecka.


It's only half past the point of oblivion The hourglass on the table The walk before the run

Idag har jag varit lite lurig. Åkte hem idag kl 9. Hängde hemma hos bror hela dagen, fick lite mat, spanade på film och tv. Fick True Blood och Mighty Boosh. Sedan åkte vi ner till Adria och åt mat med mamma och pappa. De trodde att jag skulle komma hem imorgon, så de blev lite överraskade :)
Sedan dess har det varit lugnt, sett några avsnitt av True Blood och Mighty Boosh. Fin avslutning på kvällen måste jag erkänna. Och det är inte så långt kvar på min fredag, är himla trött. Ska sova i min säng i natt med, det var inte igår jag gjorde det så att säga.
Imorgon väntar en dag med plugg plugg och fest fest. Ska klämma in lite fajitas också mellan plugg och fest.
Kommer nog hinna med lite Mighty och True Blood imorgon med.




peppar inför tisdag =)

sitter och nördar Pink låtar. Längtar sjukt mycket till tisdag. Kommer bli toppen. Aldrig sett henne live förut, men jag vet att det kommer bli toppen.
Har inte riktigt så jättestor koll på vilka låtar hon kört under de andra konserterna, jag vill bli överraskad, men några låtar som jag inte skulle ha något emot att höra är:
I don't belive you
Glitter in the air
Runaway
Bad influence
God is a DJ
Nobody knows

och massa massa mer givetvis, men dessa, ja de vill jag verkligen höra =)

Nej nu är det slut peppat Pink, nu är de Mighty Boosh, sen sooova.

A time was invented to keep the kids in the hall They gave it a name and we all know it as Fall

idag har jag inte varit den piggaste människa på denna jord precis. Hängde inte med alls i föreläsningen, förutom på slutet då jag av någon anledning vaknade till liv...
Sen en sväng på stan och fixat lite lunch/middag, inte äta för mycket, får ju mat på den sena föreläsningen halv 7. Gratis är gott.
Fram tills dess blir det tvätt och läsa lite Pedagogy of the oppressed. Spännande. Målet är att vara klar med den innan måndag, så att jag kan njuta av min vistelse i huvudstaden lite extra mycket.




come with us now on a journey through time and space...to the world of the mighty boosh

När Frida var här för pluggkvällen förra veckan såg vi på Mighty Boosh. Första gången jag såg det, men gudars vad roligt. Udda, väldigt udda. Men sånt gillas. Little Britian, Monty Python, Flight of the Conchords, Helt Hysteriskt, Allå' allå' är inte världens mest normala program de heller och de är ju underbara hela högen. Så Mighty är helt klart något i min smak. Så det var tur att Frida var här den dagen, annars hade jag nog inte sett på det, så får väl tacka dig Frida för det, eller om jag ska skylla på Frida, för pga detta måste jag nu varje dag vara vaken tills programmet är slut 23:55. Men det är värt det. Vet inte riktigt hur jag ska spendera den sista halvtimmen nu dock innan det börjar. Nåja. Internet är ju fullt av mordvapen som är helt okej när man vill döda lite tid.



menar hur fel kan de bli, en talande gorilla och en kille i turban.
Bara det gör ju Mighty Boosh sevärt!


i'm comin' up so you better get this party started

skavsårsplåster på plats. nya benskydden invigs. underställströjan. konstgräs.
Det vankas fotbollsträning.
Ljuvligt.


So I'll cash my checks and place my bets And hope I'll always win, Even if I don't I'm fucked because I live a life of sin, But it's alright I don't give a damn I don't play your rules I make my own, Tonight I'll do what I want Cuz I can

Om exakt en vecka är jag i globen och är lycklig som få




So you think you can stone me and spit in my eye So you think you can love me and leave me to die

nu ska jag ta mitt pick och pack och åka mot jobby jobb. Missar MKV minglet i afton. Lite tråk, även om skolan ska gå före jobbet, gör jag ett undantag denna gången, då jag troligen inte missar något viktigt. Kanske maten då, gratis mat är aldrig fel. Men jag har äpple på jobbet, tror jag. Brukar finnas det i alla fall.
Nej nu blir det att ta på sig ett par byxor. Cykla i jeanskjol är inte att rekommendera.



have you ever thrown a fist full of glitter in the air

förra veckan var de full rulle, ser ut att bli likadant denna vecka.
Skola, föreläsningar, både på morgon och kväll
Jobb, fick nytt schema, endast tisdagar och torsdagar
Träna, fotbollen har börjat igen
Hitta en bok till skolan
Läsa bok
Hitta presenter
Dundra Pink låtar

och utöver detta är det som vanligt att leka huslig, städa, tvätta, packa.



pengar är farligt att ha i plånboken

Efter skolan satt jag vid datorn och spenderade en mindre förmögenhet på kurslitteratur, alltid ute i god tid. Blev lite ledsen, inte kul att köpa sånt, gick då ner på stan och köpte en klocka. Kanske inte det mest ekonomiska jag kunde ha gjort, men lätt värt det. Fick min fina röda klocka. Ville egentligen ha alla färger som fanns, men så
roligt ska vi inte ha, det fick alltså bara bli den röda. Men är nöjd över den.