sista kvällen i igloon

Jag är trött. Men ska ta tag i kvällsmat nu. Baka scones.

Men på tal om något helt annat. Idag fick jag mina lägenhetsnycklar! Jag har härjat lite i den nya lägenheten. Plockat in lite kläder i min garderob som är ungefär lika stort som mitt nuvarade köhall (kök+hall). Jäkligt spexigt. Imorgon kommer familjen och hjälper mig.

Nu blir det alltså att dona inför sista natten i Igloon. Det har varit fina 9 månader som jag har delat med Igloon. Vissa varma, vissa kalla. Några fester, några filmkvällar. Abnormt stort badrum. Sova i bäddsoffa.
Nu är det slut med det.
Nu blir det litet badrum. Ett riktigt kök. Balkong. Stor garderob. SÄNG!
Detta blir nog bra. Detta blir nog riktigt bra.


girls will be boys and boys will be girls

Nu har jag gått upp tidigt hundra dagar i rad känns det som, fast det egentligen bara rör sig om ca 3 dagar, eller kanske 4. Men har verkligen fullt upp nu. Snart blir det en sväng till Bergvik, köpa färg, och sen ska jag måla, sen får jag nycklar och förhoppningsvis hinner jag börja bära över till saker till nya lyan och så avslutar vi dagen med jobb. Och utöver detta har jag den där ångesten som bara skolan kan framkalla. Essän som konstigt nog inte skriver sig själv. Blir sträckplugg från och med måndag och två veckor fram. Ge mig sommar nu tack. Eller nej, ge mig 18e mars nu tack.


Man kan ta Angelica ur Billingsfors, men man kan inte ta Billingsfors ur Angelica


Köpte en tröja idag. Grön och vit, jag behöver lite färg i tillvaron.
När jag kommit hem kommer jag på att det är ju BIKs färger.
Modersklubben nr 1.

Det kan vara viktigt att anteckna detta!


Drinking champagne, made by the angel Who goes by the name of Glitter and Gabriel

Idag blir det en lång dag. Har tvättat, sett på hockey, haft besiktningsmannen här. Och nu ska jag snart hoppa ner på stan och möte upp Sanna, jag ska handla roliga saker som spackel.
Sen blir det jobb på det.
Imorgon får jag mina nycklar till lägenheten, om jag inte får dem idag dvs. Hoppas hoppas.
Och då börjar ju det riktiga jobbet med att flytta.

Detta får bli dagens soundtrack. Framförallt denna.


You're just a junkie Preaching to the choir

Idag gjorde jag det jag lovat mig själv att inte göra. Nämligen köpa ännu ett par vantar. Men var illa tvungen, då mina andra "råkade" hamna i soptunnan. Orka gå runt med vantar som inte matchar liksom. Men det var svårare än jag trodde att hitta ett par vantar. Sprang runt i alla affärer som Karlstad har att erbjuda typ, och de enda jag hittade var ett par vita med pärlor (inte riktigt my cup of tea), men varma var de. Dessa ska jag nu ha kvar hela den resterande vinter är det bestämt!

Annars har dagen varit fylld utav skola, möte, packa, städa, shoppa, packa, diska, städa och packa.
trött.nu

Morgondagen börjar ännu tidigare än idag. Tvätt står på schemat. Sen är det besiktning och jobb.
gemiglördag.nu



det som göms i snö, kommer fram i tö


"Of course, not the real Prime Minister, it's that guy from Buffy"

Överlevde dagens träning. Knappt. Nu belönar jag mig själv med en smoothie och ser på Little Britain. Det tycker jag att jag förtjänar.
Finns några program som man kan få mig att skratta åt samma saker om och om igen. Little Britain är verkligen ett av dem. Anledningen till att jag saknar Jenny lite extra mycket, som jag skrev i det förra inlägget, är för att jag associerar programmet med henne. När vi gick i gymnasiet, speciellt under trean, jobbade vi mycket ihop med projektet och allt möjligt. Och hon sov ofta över hemma hos mig och då var Little Britain givet.



tisdagskväll

idag är det fys med fotbollslaget. Förra gången jag var med höll jag på att spy. Min tränare sa "Angelica, du kanske ska vila lite. Du ser lite blek ut". Får se hur spexigt det blir denna gång. Är kanske inte den roligaste sortens träning, men tro mig, den är väldigt behövlig.

Är inne i en Little Britain period igen, och som vanligt när jag hamnar i sådana perioder, saknar jag min Jenny lite mer än vanligt.



Jenny, BENjamin och jag


Mr mann räddar min dag


Gloria Viva La Gloria You blast your name In graffiti on the walls

Idag är det varken skola eller jobb. Vilket jag inte är så himla van vid precis. Jag tänkte utnyttja detta genom att gå upp relativt tidigt och påbörja städning/packning. Det slutade med att jag vaknade till liv vid halv 12. Bra där.
Men sedan dess har det hänt saker i min lilla Igloo. Jag har, så gott som, tömt mina garderober på kläder, och städat dem rena. Ja, städat garderoberna alltså.
Har lite mer saker att dona med innan jag springer ner på stan.
Flyttstäda is the shit!



it's just another manic monday

Upp med tuppen idag. Eller ja, jag har ju egentligen inte gått upp än. Sitter i sängen och ser när Sverige spelar skiten ur Finland. Fin start på dagen.
Sen blir det stan en kort sväng innan skolan hägrar och efter det jobb.

Sista veckan i Igloon börjar nu. Måtte den gå fort!

My heart may never beat again baby Or have you got the best of me

Idag var det en såndär dag då allt känns fel. Skolan. Jobbet. Fotbollen. Ja livet i allmänhet. Jag tror det även kan kallas söndagsångest? 
Men efter 1,5 timmes fotboll kändes det mycket bättre. Kanske inte var världens bästa prestation från min sida, men att sparka på en boll är inte fel. Får mig genast på bra humör.

Nu blir det kvällsmat. Knäckebröd. Hurra.


the walk before the run

Igår var det schlagerkväll hos Frida. Blev bjuden på kladdkaka med glass. Frida gör riktigt god kladdkaka!
Sen var det då schlager, var inte riktigt beredd på resultatet, eller ja, Darin var man ju beredd på.
Nåja. Efter det blev det film, Så kom Polly. Roligfilm, fick även kastrullpopcorn, det var inte förra veckan man åt det precis. Men gott är det! Sen hann vi se lite på Gosthbuster innan jag drog mig hemåt, mycket trött.
Men det var en mycket trevlig kväll!


i want you to know your quarry

Igår efter jobbet var jag bjuden på mat och hockey hemma hos Sänna. Fia och Frida var också där. Trevligt värre. Det var Halvåtta hos mig. I alla fall för de andra, jag kom lite sent. 
 Och ikväll är det Fridas tur. Halvåtta hos mig - efterrätt edition, tror jag hon kallade det. Kan ju inte bli fel det. Schlager och kladdkaka.

Man blir ju bortskämd :)


Har varit på gymmet idag också. Och nu blir det att ta tag i städningen. Besiktning på torsdag. Städa, städa, städa och tvätta innan det är dags att bege sig mot Haga.


tillägnad världens bästa amanda


if i can dream...

Just nu är pappa och bror i London. De ska på fotboll och jag är inte alls avundsjuk...

Men på tal om London. Jag peppar ju mig själv för den resan som komma skall nu i vår. Och i natt var det första gången, på ca 2 år, som jag drömde att jag flög och drömmen inte slutade i panikångest, krasch eller något dylikt. Och som om det inte vore nog flög jag hela fyra gånger, fram och tillbaka till Kanarieöarna, don't ask me why. Detta kanske inte låtar som något nämnvärt, men det är det. I alla fall för mig.

Steg 1; överkomma flygrädslan i drömmarnas värld, check
steg 2; överkomma flygrädslan i verkligenheten, work in progress



pepp pepp :)


en vecka kvar i igloon

Idag var jag i den lägenhet som blir min nästa vecka. Den var större än vad jag mindes den, och det klagar jag inte på. Vill ha nästa vecka nu! Vill ha allting inflyttat och klart. Vill husera i Haga nu nu och nu.


Var bara det jag ville dela med mig av idag.


i'm 18 with a bullet

Jag hade tänkt se Hockeyn mellan Sverige och Tyskland i natt.
Jag ställde klockan på halv 2. Vaknde till lite när klockan var runt 1, tänkte att jag skulle försöka vakna till liv lite. Nästa gång jag vaknade och kollade på klockan var den 4:45. Hur det gick till har jag ingen aning om.
Jag vet bara att jag missade matchen helt och hållet.
Tur att nästa match är på en lite mer normal tid.


fireflies

Efter ca 11 timmars skrivande (nåja, hade allt lite pauser med) på uni så är jag trött. Min tenta är inte något att hänga i granen precis. Men jag är slut på ord och tankar. Jag borde läsa igenom den, men gör jag det kommer jag gråta. Så bra är den. Har inte haft världens bästa dag. Ont i hals och huvud och tenta from hell på det. Har i alla fall haft trevligt sällskap. Det kan jag verkligen inte klaga på. De var det fina i kråksången (jag lär mig Frida!)



efter 9 timmar på skolan


efter 6 timmar på skolan



the last of the famous international playboys

Ont i huvudet. Ont i halsen. Snuvig. Hemtenta. Ingen träning ikväll. Hemtenta. Hemtenta. Hemtenta!!




när det är lite små tråkigt på internet, finns det alltid ett säkert kort


Min humor är inte speciellt hög när det gäller fotbolls bloopers
och denna skrattar jag åt varje gång jag ser den.


do you gaze at your bald head and wished you had hair

Jag har försökt att vakna till liv. Råkade bli en powernap på en timme förut. Dusch, mat, promenad, plugg. Inget har gjort mig pigg. Är sinnessjukt trött. Blir verkligen sova tidigt. Ska ju upp relativt tidigt imorgon med, och då väntar en heldag på uni med plugg, lektion och möte.

Lyssnar på
denna och blir genast på bra humör. Så underbar. Kan inte annat än att älska hans skratt.

When i'm drivin' in my car And that man comes on the radio He's tellin' me more and more About some useless information

Jag är så trött. Blir inte bättre av att jag ligger i sängen och halvkollar på tvn. Om jag somnar kommer jag bara bli tröttare sen när jag väl vaknar, jag är inte direkt gjord för att sova mitt på dagen, jag ska försöka hålla mig vaken hela dagen, så får det bli en tidig kväll ikväll.

Dagen har spenderats långt inne i de värmländska skogarna. Det är ju Rally nu så jag och några från laget stod och tog betalt av åskådare. Kom väl inga direkta mängder, men lite pengar fick vi allt in. Hann även se lite av själva rallyt. Förstår inte hur människor kan åka från Frankrike, Spanien, Tjeckien m.m. bara för att se detta. Så roligt var det inte. Men nu är det gjort och jag är trött och frusen. Ska försöka läsa lite McLuhan och varvar det med När änglar dör.

Nu, vindruvor och coca cola. Jag behöver en energikick.


lördagskväll i igloon


the show must go on

Hade en mycket trevlig åktur till Karlstad. Fick åka med Peter. Har inte riktigt pratat med honom på evigheter. Så det var mycket trevligt och mycket snällt av honom att jag fick åka med!
Sedan jag har kommit hit har jag hållit mig sysselsatt. Jag har städat, plockat in kläder i gareroberna, varit och handlat inför kvällen och morgondagen, jag har även möblerat om, med det menar jag att jag har flyttar mina böcker till tre andra fack i min hylla. Och de saker som fanns i de facken fick böckernas gamla plats. Innehållet i min hylla är det enda jag kan flytta omkring i min lilla Igloo. Och jag gillar inte att ha samma saker på samma plats för länge. Så då får de bli det som flyttas runt.



Eftersom det är lördag, bjuder jag på något extra.
En utviknings-gris från julas.




23/7-10

För andra gången ska jag se P!nk live. För andra gången ska jag på en konsert på Ullevi. Kan inte bli fel.



Because I'm so clever But clever ain't wise

Igår var det cup som sagt. Långed spelade som Långed brukar. Mindre bra de första två matcherna för att sedan spela riktigt bra de två sista. De gick alltså inte vidare från gruppspelet, men de spelade som sagt mycket bättre i de två sista matcherna, vilket inte är fel.

Idag ska jag vara aktiv hela dagen. Ska hälsa på hos farmor och farfar, skriva på hemtentan, åka tillbaka till Karlstad, ska se om jag hinner hälsa på hos bror och Emlan också. Planen var att åka skidor också, men det är för kallt. Poängen med att jag ska vara aktiv hela dagen, är att jag förhoppningsvis blir trött tidigt ikväll och somnar fort. Jag ska nämligen ställa klockan på 03:30 i natt. Hurra. Så jag vill gärna ha några timmars sömn, får se hur det går i ett studenthus på en lördag.



ett hjärta är alltid rött ett hjärta har alltid rätt

Sitter på bussen på väg hem. Ska försöka få något skrivet på tentan. Men det känns som om jag inte kommer palla sitta så länge med datorn, bussar är nog inte gjorda för laptops. Hur som helst.

Är alltså på väg till Billingen, av den enkla anledningen att det är ikväll som den ökända Bengtsfors vintercup äger rum. Jag ska dit och heja fram mitt DLIK till guldet. Jag skriver fortfarande mitt DLIK, även om det inte har varit det på ett halvår. Men jag tror nog att DLIK alltid kommer vara mitt. Till min hjälp har jag Sofia och Amanda. DLIK's starka cheer-trio. Vi ska värma upp med Kinamat. Sånt är aldrig fel.


Dagens färg är ganska så självklart RÖD.
Rött naglack, röd klocka, röda armband och röda skor.


bara för att sofia vill se mer svenska i rubrikerna, även om jag tycker att jag har haft det en hel del denna vecka, men okej då. Jag är inte den som är den. Jag kan skriva på svenska också. Nöjd? =)

Ett tecken på att du måste tvätta är när du går runt i en ljusgrön t-shirt, ljusblå tröja och svarta träningsbyxor. Idag är det alltså en tvättdag. Tvätt/pluggdag. Tvätten går bra, önskar att jag kunde säga detsamma om pluggandet. Har börjat med tentan. Den är en aning klurig. Får försöka jobba på så mycket jag kan idag. Men ska till skolan och jobbet idag också.


OCH JAG HAR EN RUBRIK PÅ SVENSKA. ALLA (läs; Sofia) NÖJDA?

let me entertain you

Okej, så jag tog mig i kragen och ryckte upp mig. Jag skämde bort mig själv med att nörda Spotify. Diska och dammsög, plockade bort gamla papper och organiserade i min bokhylla, ägde lite på FFVII och åt lite kiwi. Nu är jag snart på väg upp igen. Men jag måste ju berätta vad som gjorde att jag hoppade av lycka. Jag gick in på RIK's hemsida och upptäckte att det är samling 04:45 på söndag. Då har man ju knappt somnat. Blir en favorit i repris från när man jobbade förmiddag. Fast det är på en söndag, och istället för att jobba ska jag ta betalt för rally-vm. Nåja, det ska nog gå bra det med.

 

One foot boy

Jag har hamnat i en liten dal känner jag. Jag vill ha något att göra samtidigt som jag inte vill ha något att göra. En mycket underlig känsla.
Kan försöka börja på tentan, men har verkligen noll motivation för det. Får hoppas det blir bättre efter lite träning. Box ikväll, det låter ju roligt i alla fall.

Nåja, några saker som gör stunden lite ljusare är att Pink har tagit sitt förnuft tillfånga och kommer komma till Ullevi i sommar och jag tänker vara där! Och tågbiljetterna till Mika är bokade. Blir en helnatt i Stockholm tillsammans med Frida och Sänna. En månad och 8 dagar kvar.


tisdag

Kiwi. Som jag älskar kiwi. Och ändå har jag det nästan aldrig hemma. Får bli ändring på det.
Idag kommer hemtentan, läraren sa att om den är svår får vi en vecka på oss att göra klar den, om den är lätt, 2-3 dagar. Vi har drygt en vecka på oss.
Hur svår? Det lär märkas ikväll.

Nu blir det lite mer jobb, vet inte varför jag ska jobba idag egentligen, eftersom jag har bytt bort tisdagarna till måndagarnas så att jag kan vara med och träna med RIK, men jag var uppskriven på schemat och då är det ju bara att pallra sig bort till jobbet. Tur jag har bra kollegor och Ippe.


en måndag värd att fira

Jag fick reda på att jag får lägenheten den helgen jag ville. Jag klarade essän. Jag överlevde jobbet. Så detta måste ju firas. Och jag firar med toast, oboy dark, kiwi och ballerina-kladdkaka framför Ice Age 3.

 


Were having a miracle on earth Mother nature does it all for us The wonders of this world go on The hanging gardens of babylon Captain cook and cain and able Jimi hendrix to the tower of babel

Ny vecka och den har börjat bra. Fick reda på att min nya lägenhet kommer tillgänglig för mig helgen om två veckor. Helt perfekt. Kan knappt vänta. Jag kommer alltså få mer än dubbelt så stor bostadsyta, en balkong, ett  kök, lagom stort badrum, plats för säng, en stor garderob. Och det är inte ett studenthus. Kan ju inte bli fel. Ge mig den 26e nu tack.

Nu blir det dock skola och sen jobb. Full rulle idag.




hur jag spenderade min söndagskväll


i just don't know what to do with myself

Jag är verkligen död. Jag kan av detta konstatera att jag aldrig kommer bli någon vinnare av Vasaloppet. Min kropp är inte byggd för längskider.

Nåja. Mer ikväll blir det väl melodifestivalen antar jag.
Sen åker jag tillbaka till Ktown igen imorgon.
Jag kom ju precis hem.


I skidspåret med Angelica och Amanda

Det var meningen att jag och Amanda skulle åka pulka, men det är så mycket snö att det inte går. Vi försökte, men gav upp. Istället drog vi på oss längdskidorna och åkte ett varv på elljusspåret. Vi blev lite omkörda, vi ramlade en gång var och vi skrattade konstant hela vägen runt typ. Det var riktigt roligt med andra ord. Efter varvet var det den obligatoriska fikan med varm oboy.

Varvet tog verkligen död på mig. Är trött i hela kroppen. Så nu blir det film. Fick ju några av bror igår. Aldrig fel.






När vi inte ens kom ner för vår slänt på trädgården, gav vi upp.


you're stuck in the middle reason one and all I was born on a horse thats all

Håret blev kort. Troligen kortare än jag någonsin haft tidigare. Jag vräkte mormors pannkakor, himla goda som vanligt, sen var det fajitas med mamma, pappa, Andreas och Sabina. Kvällens avslutades med På spåret och sen Sherlock Holmes. Himla fin dag alltså.

Idag blir det en minst lika bra dag. Snart kommer Amanda med varm oboy och sen ska vi bege oss ut och leka i snön. Om nu snön vägrar att försvinna får man göra det bästa av det. Så, leka it is.


hate the sin not the sinner

Snart rullar mitt tåg hemåt. Jag gör ett stopp i Åmål för en ny frill, jag vet att jag sa att jag skulle spara ut håret på höger sida, men så kommer det nog inte bli. Inget tålamod för det, kommer nog istället bli kooort. Sen fortsätter min resa mot Billingen. Hem till mormor och få pannkakor (tro mig, ingen gör pannkakor som mormor) sen hem till mor o far och få fajitas och så avslutas dagen med Sherlock Holmes.

Fin fredag.


bye bye burret


torsdagskväll

Så jag hamnde inte på Tempel ikväll. Jag börjar bli sjuk och valde att stanna hemma och glo på tv. Inte för att det är något bra på den, men ändå.

Och så vill jag bara påpeka att detta är den första veckan på väldigt länge som jag, på en torsdag, kan säga: Jag har tagit helg!


Over and out


And here in the next century What will they think when they think about me

Inom de närmsta timmarna ska jag ha packat, städat, diskat, fixat naglarna och bestämt outfit inför kvällen. Och innan kvällen är det jobb. Kvällen kommer spenderas på tempel, i nyktert tillstånd ska tilläggas. Hinner inte förfesta pga jobbet och sen ska jag upp tidigt imorgon. Jag ska hem, om jag nu kommer så långt. Det går rykten om att det är såpass mycket snö hemma att bussar har fått ställas in. Nåja, annars får jag väl pulsa hem i snön. För hem ska jag.


mitt pepp fortsätter

Var längesedan jag skrev något om London nu. Jag har peppat lite för mig själv. Men jag vill så gärna dit att just nu tänker jag inte ens på flygresan (nästan i alla fall). Idag kom jag dock på den, om jag får säga det själv, briljanta idéen om att åka till Liverpool också. Alltså flyga till London och härja där några dagar och sedan tåg till Liverpool. Förutom att man får se mer av landet och en annan, vad jag tror, häftig stad, så behöver jag inte flyga två gånger så nära inpå varandra. Nu blir det att läsa på lite om hur detta skulle kunna fungera bra och sedan pitcha min idé som en galning till familjen nu när jag kommer hem till helgen.


You better stop look around here it comes here it comes here it comes Here it comes Here comes your nine-teenth nervous breakdown

Idag blir det en lång dag.
Dagen börjar med föreläsning, sen blir det KRAMA-möte, lunch på skolan, hem och åka till jobbet.
Nu firar vi onsdag.


Ten silver spoons coming after me One life with one dream on repeat I'll escape if I try hard enough, Till King of the Jungle calls my bluff

Hade en väldigt rolig kväll igår. Det var disneykväll med Frida, Thea och Sofia. Vi såg på Toystory, Aladdin och avslutade kvällen med Toystory 2. Jag skrattade en hel del. Ingen gör Disneyfilmer som Disney.

Ny vecka. Och denna vecka består av jobb jobb jobb och skola. Chefen ringde idag och frågade om jag kunde ta extra pass. Var inte så sugen på det då jag hade andra planer, men sen tänkte jag på att jag faktiskt snart flyttar och behöver lite nya möbler, så denna månaden ska jag jobba så mycket jag kan. Vuxenpoäng?
Sen på fredag ska jag hem. Hem till Billingen that is. Har inte varit där på en månad. Har smått hemlängtan.