2011.


Årets podcast: Ricky Gervais Show.
Årets artist: John Grant
Årets tvprogram: Arrested Development.
Årets köp: Löparskorna.
Årets glass: GB glass Nogger.
Årets saft: Fun light Kiwi Green Tea.
Årets jobbigaste: Cupp.
Årets gladaste: Examen.
Årets stad: London.
Årets konsert: The Ark.
Årets mobil: Sony Ericsson Experia Arc.
Årets modell: Jag i Karlstad Universitets nya kurskatalog.
Årets ö: Resö
Årets komiker: Michael McIntyre.
Årets nöjdaste: Inte slarvat bort mina vantar.
Årets vänner: Mina.


disney är bäst på vhs.

Det är helt okej att plugga när det innebär att man ser på Pocahontas. Ska analysera de kulturella skillnaderna i filmen.


film är bäst på bio.

Inget jobb ikväll. Det firas med bio tillsammans med Katarina. Trevligt. Inte sett henne sedan Halloween. Undra om hon presenterar sig själv för mig idag med, man vet aldrig. Men denna gång har jag ju inte på min någon stor peruk eller står i motljus.

Filmen som ska ses är The girl with the dragon tattoo. Inte sett den svenska versionen så har inte mycket att jämföra med, har dock läst boken. Men minns inte riktigt allt. Hur som, bio på torsdag är aldrig fel.


We're on a mission from God.

Sedan jag såg 1941, har jag velat se Blues Brothers. Men pappa hade gömt den på vinden. Så jag fick helt enkelt ta tag i det hela och fixa den själv.


saknat min lilla lya.

Jo, jag lever. Även om det inte kändes så igår.

Tillbaka i Karlstad för att arbeta min sista pass ute på Örsholmen. Ska påbörja packning och fixa inför flytten. Träffa vänner och hänga på Actic.

Annars har jag inte mycket att tillägga.


har man ingen snö så får dimma duga.

Ikväll är det första gången på länge som jag ska bege mig in i dimman. Blir en vit nyårsafton, så ikväll blir det dimmigt. Vi har gett upp HC och lämnar plats åt den yngre generationen. Så ikväll blir det hemmafest. Inte helt fel det heller.


en annorlunda men fin julafton.

Julafton i år var annorlunda jämfört med de senaste 23 årens jular jag upplevt. Men det betyder inte att den var sämre. Absolut inte. Middag hemma hos mamma och pappa tillsammans med bror. Sedan blev det paketöppning, med bara oss fyra, före Kalle. Helt galet. Fick fin fina presenter, nöjd tjej. Sen blev det godis och kakor framför Kalle och hans vänner innan vi begav oss bort till farmor och farfar för lite fika och lite julklappsutdelning. Sen blev det hemfärd till mamma och pappa för familjeturneringen i "Med andra ord". Jag och bror vann två av två gånger. Julafton avslutades i horisentellt läge i soffan framför Svensson Svesson och Sällskapsresan.




så kan det gå när mobilen är på - dan' före doppardan' edition.









och så var mammas och pappas gran också redo för julen.


julstämningen börjar sakta men säkert komma.


14 december 2012.


jag leker jojo under julen, jag tycker ju om både värmland och dalsland.

Igår hängde jag med min Emla. Vi fikade, kollade på tv och snokade runt på internet. Så trevligt så. Emlan är en stor bidragande faktor till att tanken på att flytta hem inte känns så jobbig. Det är ju faktiskt familjen och vännerna (de få som bor kvar) som gör att jag kan tänka mig att flytta hem igen.

Idag har jag stressat sönder mig. Från Billingen till Trollhättan. Från Trollhättan till Mellerud. Från Mellerud till Karlstad. Från Haga till Örsholmen. Min kropp protesterade vilt på jobbet, huvudvärk och något yrsel-liknande. Fick inte tag på något mellanmål heller, så kan bero på att jag var galet hungrig. Fick såklart jobba över också. Lycka.

Sen är jag helt och hållet förälskad i John Grant. Kolla upp hans album Queen of Denmark för bövelen! Sjukt obehalig bild, men ändå. Underbart bra.


våren 2012.

Nu är det helt besämt om min praktik. Ville inte skriva något när jag inte var helt säker. Men nu har jag pratat med min handledare och allt låter himla bra.

Jag ska praktisera i Stockholm på WWF:s huvudkontor, på deras marknadsavdelning.

Som jag förstod det på handledaren så kommer jag få jobba med många olika saker, kul med variation. De hade mycket att göra i vår, speciellt med Earth Hour, så kommer bli en del jobb med det antar jag.

Jag kommer få bo hos min snälla kusin och hennes fina familj. Tur att jag har en sådan snäll släkt. Jag kommer husera i Stockholm i ca 2,5 månad. Flyttar upp dit i slutet av vecka 2. Så det är snart. Ska även träffa handledaren under vecka 2 och då kommer jag väl få mer info om mina arbetsuppgifter. Men tror att det kommer bli bra.

Jag är glad idag.


en trevlig helg på hemfronten.

I lördags var det den årliga grötkvällen med Skogen. Jenny saknades dock, vilket såklart var tråkigt. Men vi gjorde det bästa av kvällen ändå. Vi å gröt, drack julmust och åt pepparkakskladdkaka. Vi lottade julklappar och öppnade dessa. Fick en väldigt spexig tvål, samt lotter, dock så blev det ingen vinst på någon av dem. Vi såg på julfilm, Polarexpressen och flera avsnitt av Sunes jul. Allt på en stor projektor, så det var biokänsla på det. Inte fel.

Igår var det dags för löpartävling i familjen. Jag, pappa och bror ställde upp. Det var jobbigt. Jag kom sist, pappa två och bror etta. Jag är inte speciellt förvånad över resultatet. Sen skippade jag den årliga tomteparaden i Långed för första gången på väldigt länge. Drog istället till Bfors och skyltsöndag med bror och Sabina. Trevligt. Kvällen och helgen avslutades hemma med pizza och spelet med andra ord. Roligt avslut på en fin helg.


glädje är att vakna upp till detta.


hur jag väljer att spendera ett pluggfritt dygn i de dalsländska skogarna.

Har varit hemma sedan igårkväll.

Sedan dess har jag hunnit med att:

Utforskat mammas och pappas kylskåp.
Spanat i mammas och pappas julklappspåsar (inte mitt fel att de ligger i det rum jag valde att sova i).
Tagit sovmorgon.
Blivit abrupt väckt från min sovmorgon.
Bärt bord och stolar.
Sett på Cartoon Network.
Få mitt ass kickat i wordfeud.
Lerat ner mina löparskor.
Varit självmordsbenägen under en löptur.
Nördat John Grant - Silver platter club.
Läst Nostradamus förlorade profetior.
Sett 1941.

Och nu ska jag iväg på grötkväll med fina väninnor. Trevligt värre.


Förra årets grötkväll.


fick detta klipp av frida idag.

Så nu vet ni vad jag ska göra ikväll.


kanske inte är helt klar med kau men nu blir det inga fler föreläsningar.

Nu ska jag iväg på min allra sista föreläsning N Å G O N S I N!
Vilket gör mig så glad att jag ser smått galen ut.


bara för det tar jag sovmorgon imorgon.

Okej, så jag kanske inte kom upp klockan 7 imorse. Kom faktiskt inte upp förrän 10 typ. Var så galet trött. Men drog ut på en löptur, inte det smartaste draget kanske. Gick inte överdrivet bra om man säger så.

Sen var jag en snäll dotter/syster/kompis och uträttade ärenden på stan. och så avslutades dagen med ett jobbpass. Inte många pass kvar nu. Kommer sakna kollegorna, men inte cykelturen till och från jobbet.


och helt plötsligt var mormors limpa slut.

Seminariet var segt men även roligt. Hamnade i en trevlig grupp. Vi hann med att prata om bröd, holländska ord, vi pratade svenska, engelska, franska, spanska, finska, holländska och tyska. Vi är internationella. Vi pratade om mobiler och alkohol. Och även lite om ikarosflickan.

Sen fick jag vet att jag kommer bli låstasmoster i maj 2012. Himla fin nyhet! Så kommer bli "moster" två gånger under första halvåret av 2012. Så kul!

Jag är nu galet trött. Skulle storstäda, men det har inte blivit så mycket med det. Och imorgon ringer klockan 7 igen, får se om jag orkar dra mig upp. Gick bra idag, men imorgon vankas gym, inte lika roligt. Men ska verkligen försöka.


då diskuterar vi ikarosflickan.

Har vart vaken sedan gryningen typ. Drog ut på en löptur imorse, såg på julkalendern medan jag åt frukost. Har missat många avsnitt verkar det som, nu var ju Kurre ingen tjuv längre. Löpningen gick helt okej bra. Skönt att ha det avklarat och jag tycker det är skönt att springa när det är mörkt.

Nu ska jag iväg på min näst sista lektion någonsin. Vi ska diskutera en bok jag inte förstod, har besvarat frågor jag inte heller förstod. Så detta kan sluta lite hur som helst.


De nya löparvantarna är guld värda.


we wish you a merry penguin.

Bästa jullåten just nu. Den fastnar så himla lätt.
Sen gillar jag Madagascar och pingviner. Så det kan ju inte bli fel.


Varför plugga hela dagen när man kan göra något annat.

Idag har jag och Charlotte varit über-effektiva. Eller kanske inte. Vi kom fram till att det vi kom fram till i fredags räcker inför morgondagens seminarie. Så vi tjatade mest om annat. Det är ju trevligt det också.

Nu ska jag i alla fall trampa bort i regnet mot jobbet. Sista månaden på jobbet. Konstigt. Men det blir Stockholm för mig i vår. I alla fall i några månader. Spännande. Skriver mer om det, när allt är klart, just nu är det några frågetecken som behövs redas ut, men jag har i alla fall fått mig en praktikplats. Glad tjej.


underbara helg.

Jag har haft en underbar helg!

I fredags var det idolmys hos Sofia tillsammans med Frida och Jennifer. Det vankades chips, kakor och julmust. Himla trevlig tradition vi har skapat.

Mor och far var uppe i ktown över helgen. Så de bjöd på hotellfrukost igår och idag. Hur bra är det inte det egentligen. Himla bra. Så igår hängde jag med dem på stan, shoppade lite julklappar och annat viktigt. Sen blev det julmys tillsammans med Anna. Vi såg på Ensam hemma 1 och 2 och Kung Fu Panda. Vi åt saffransgifflar och pepparkakor och drack julmust. Vi bytte julklappar och vi öppnade dem såklart direkt. Jag fick en bok jag velat läsa länge, så den ska jag börja med i afton och nagellack i fina färger. Himla bra klappar vill jag lova.

Idag blev det hotellfrulle med mor och far och sedan har vi hängt på Bergvik hela dagen. Alla julklappar är nu köpta och jag är nöjd tjej på grund av det.

Har varit full rulle hela helgen och lite sömn. Jag däckade på soffan förut efter jag kommit hem. Men efter ett långt samtal med Emlan har jag nu vaknat till liv och påbörjat pluggandet. Hepp hepp.


karlstads universitets kurskatalog är lite snyggare i år.


för jag har redan tagit helg.

Det är fredag och jag är ledig! Vilken ovanlighet.

Jag har precis läst ut en underlig bok, för skolans räkning, ska snart upp till skolan för att diskutera underliga frågor om boken tillsammans med Charlotte. Sedan blir det gym (eftersom jag var för lat för att dra mig dit imorse), sen kommer mamma med hembakt bröd, och ikväll blir det traditionsenligt idolmys hos Sofia med Karlstads Finest.

Fin fredag.


angelica/angela.

Idag är det ingen vanlig dag. Idag är det den 7e december, vilket innebär att jag har namnsdag. Jag har firat mig själv genom att bjuda mig själv på subway och sedan baka krabbelurer. Jag skämmer mig bort själv alldeles för mycket känner jag.

"Angelika eller Angelica är ett kvinnonamn, av latinets angelica - den änglalika."
Jag kan ha tagit bort den raden om att romarna ansåg att angelica är ett mansnamn...

Sen tar vi en stor bild på mig själv också. Dagen till ära.
Iofs brukar jag ju lägga upp bilder på mig själv, oavsett vilken dag det är...


denna jul är det jag och michael.


vem behöver element när det finns stearinljus?

Vad gör man när man är oteknisk och inte riktigt får igång elementen? Jo man missbrukar stearinljus så klart. Blir inte bara varmt utan mysigt också. Två flugor i en smäll liksom.





nike+ är en motivationshöjare.

I oktober sprang jag 129,17 km. Och jag sa att jag skulle slå det under november. Vilket jag också gjorde. Under november blev det 140,27 km. Men ska vara ärlig, har med några km pw i de där också, det hade jag inte under oktober, då var det bara löpning. Men jag var med i en tävling under november som en blogg hade anordnat och då var det antalet km som gällde, så jag tog med mina promenader i de också, men de flesta av kilometrarna är faktiskt löpning. Inte för att jag vann tävlingen, men kom 5a av ca 45 stycken tävlande, så jag var nöjd ändå.

Jag kommer nog inte försöka slå 140 km under december. Inte den bästa löpmånaden kanske. Men ändå, nöjd över min november månad.


ge mig snö.

Det snöar i Dalsland. Och Värmland ligger nära Dalsland. Så man kan ju hoppas att snön har vägarna förbi här också.

Idag har jag påverkat min framtid. Den är fortfarande väldigt oklar, men jag var i alla fall välkommen hem till Billingen för att mellanlanda så att säga. Men väntar och hoppas på ett fint svar i ett mail. Då vet jag lite mer om våren 2012 i alla fall. Men det är trots allt ett tag kvar, nu fokuserar jag på december och allt vad det innebär och sen får man ju hoppas att denna sång blir relevant under dagen.


Ännu en helg som lider mot sitt slut.

Julklappsshopping. Blåst. Löptur. Tvspel. Julgran. Glitter överallt. Julmust. Geisha. Tacos. Bad Teacher. Powerwalk. Trevliga vänner. Skratt. Ny tröja. Andra ljuset. Horrible Bosses. Julkalender. Regn. Okända kläder på balkongen. Trasiga tights. Tandvärk. Family Guy. Lapp-leken. Michael Bublé.


julklappsjakt i regn.

Idag har jag härjat på stan, spanat efter julklappar, hittade några. Bra där. Lyckades köpa en tröja till mig själv, mindre bra. Men den var på rea och jag har spanat efter den en längre tid. Så det är ok.

Har försökt få upp julkänslan i min lilla lya. Tog fram min gran och pyntade den, den blev väl inte överdrivet fager men den får duga.

Nu ska jag snart dra iväg och hänga med fina vänner. Trevligt.


när man inte kan sova hänger man på youtube.

Idag har jag inte varit överdrivet effektiv. Sov så himla dåligt i natt, vet inte riktigt vad det berodde på, men kunde inte somna om när jag vaknade runt 3 tiden. Sista gången jag kollade på klockan var den halv 7. Under tiden så youtubade jag roliga klipp, rotade runt efter ett recept på potatismos. Och sådana grejer.

Mitt mos blev dock otroligt smaklös. Det är då det är så bra att jag tycker om ketchup.

Jobbet flöt på bra, hade fint sällskap i min grupp. Sen lyssnde jag på KarlP och skrattade så att jag blev svettig.

Nu firar jag helg genom att rosta bröd. Allt bröd med blir bättre när man rostar det.

Ett av de fina klippen som gjorde min natt lite roligare.


ibland önskar jag att jag hade en egen bil.

Ni vet den där känslan man får när man cyklar i motvind och regn. En såndär riktigt stark vind så att man måste stå upp på cykeln för att ens komma framåt och ens cykel bara har två växlar och är från pappas ungdom. Och blåsten gör så att regnet får extra fart och det gör ont när de landar på ens lår. Allt detta för att komma till jobbet extra tidigt för att gå på ett möte. För att sedan få höra, när man väl kommit fram svettig och blöt, att mötet inte alls är idag, utan det är imorgon. Ni vet den känslan? Tror den kallas lycka.


trött tröttare angelica.

Herregud vad jag är sliten. Ändå lyckades jag sova rätt så bra i natt. Hur som helst. Ska snart ta tag i dagen. Blir lunch-häng med Anna och sen måste jag till jobbet tidigt idag. Har möte innan vi börjar jobba. Men jag är rätt så smart, så drar dit ut och äter middag där ute mellan möte och jobb. Sen måste jag väl ta med lite att plugga på också.

Såg på julkalendern imorse, jag måste se det första avsnittet på tvn, och om de verkar ok, följer jag det via webben. Och årets verkar mysig och julig. Kanske ingen Sunes jul eller Mysteriet på Greveholm.

Jag fick ett mail igår också. Som jag blev rätt så glad över. Nu väntar jag på ett annat mail, så alla ska hålla tummarna att jag får de svar jag vill ha.

Blir lite träning denna vecka också. Får inte i mig så mycket mat som jag skulle vilja, så tar det lugnt på träningsfronten.