och så tar vi lite text om halloween också.

Hade det väldigt trevligt igår. God mat och trevligt sällskap. Goda drinkar och roliga lekar. Vad mer behövs liksom. Jag svettades i min peruk (som jag förövrigt tuggade på, hur orkar alla långhåriga personer? Nä, det får förbli kort för min del helt enkelt) och mina vingar föll av en sväng, så jag blev en fallen ängel på riktigt. Alla var utklädda och riktigt snygga också, vilket så klart är himla roligt.

En annan sak som hände som jag tyckte var himla underhållande. Precis när alla började anlända så stod vi ute på altanen och då kom även Katarina. En person som jag har känt i sisådär 2 år nu. Hon kommer emot mig och sträcker fram handen och säger: "Hej, jag heter Katarina. Jag tror inte att vi har träffats förr". Visst hade vi inte setts på ca 2 månader, men ändå. Hon skyllde på "motljus" och att jag hade på mig en "stor peruk". Men roligt var det i alla fall.


Katarina var Alice i Underlandet och jag en ängel, även om jag mest såg emo ut.


happy halloween: bild edition.










En mycket, mycket trevlig halloween!

happy halloween.

Idag blir det festligheter vill jag lova. Anna har ju styrt Halloweenfest ute i en stuga i skogen. Läskigt värre. Men det är ju Halloween så. Jag ska vara en ängel. Men en svart ängel, alltså svarta kläder, svarta vingar och svart peruk. En dödsängel eller en fallen ängel om man så vill. Just nu är bara kläderna på, Anna ska sminka mig sen, kommer bli himla spexigt.

Nu ska jag fixa klart de sista och sedan bege mig mot läskigheter.


och så var det fredag.

Trodde någon skojade med mig när klockan ringde imorse. Men sen kom jag på att de var dags för morgonlöpning med Fia. Bara att hoppa i de snygga tightsen och bege sig ut i hösten. Himla trevligt med sällskap under turen. Och så skönt att träna på morgonen, har ju hela dagen på sig att greja då. Nu blir det stan med Anna, fixa de sista inför morgondagen och sen blir det jobb. Gillar redan denna fredag.

Och sen måste jag påpeka att min Emla har skaffat sig en blogg.
En bebis-blogg.


spara eller kapa är dagens stora fundering.

Jag har stora funderingar kring någon av de viktigaste på min kropp. Min frill. Jag är helt galen sugen på att spara ut det. Var längesedan jag hade "långt" hår. Men å andra sidan finns det ju en anledning till att jag inte har sparat ut det efter jag kapade av de för ca 3 år sedan. Jag trivs i kort och jag passar bättre i det. Jag vet om detta, ändå vill jag prova på lite längre längder igen. Man kan ju alltid klippa av det igen liksom. Men när håret blir längre, kommer lockarna. Eller lockEN. Det är bara luggen som är tillräckligt lång för att locka sig, så då blir det en stor lock i hela luggen. Riktigt snyggt.


relativt effektiv förmiddag.

Efter att ha googlat runt hela internet efter bilder att inspireras av hittade jag tillslut en som får duga. Jag ska göra en parafras av en bild. Sen ska jag göra en konstbild utifrån en dikt eller bok eller något dylikt. Även detta har jag bestämt. Så jag var nöjd med dagens plugg, blev uttråkad och drog ut på en lite kortare löptur. 6 km. Jag gillar hur mina "korta" löpturer var mina "långa" löpturer för bara ett år sedan (om ni förstår hur jag menar). Det går framåt och det är då löpning är så galet skoj. Och har nog bestämt mig för en ny löparjacka. Ska ju ändå spara ut håret så varför inte köpa jacka? Mitt motto.


dagen efter löning är det lunch på stan.

Idag drog jag mig ut tidigt på en löptur. Det gick sådär bra. Men de blev milen, tiden var verkligen inget att hänga i granen, men så är det vissa dagar. Sen var det lunch på stan med Anna. Alltid lika trevligt. Nu försöker jag hitta inspiration till examinationsuppgiften i fotokursen, det ska vara klart nästa vecka. "Jobbar bäst under press" är ett motto som följt med under hela skolgången. Sen fönstershoppar jag löparjackor. Är inte så jättevarmt att springa längre, och det kommer ju bara bli kallare. Blev fullständigt förälskad i en jacka, men så klart, fanns inte i min storlek. Så jakten fortsätter.


nu ska vi hålla ihop under hela vintern.

Jag har en tendens till att förlora vantar. Förra året var jag rätt duktig, tror jag bara köpte två par. Detta år ska jag dock inte köpa några alls. Förutom de jag köpte idag dock. Men efter idag, så ska det inte köpas fler. Jag ska klara av en vinter med ett par vantar. Hur svårt kan det vara?


vad jag har gjort idag.


höstpromenad.

Under eftermiddagen blev det en promenad i fina hösten med fina Anna.


söndag.

Jag har sinnessjuk träningsvärk i armarna. Det märks att de var ett tag sedan jag tränade dem. Planen var att dra iväg till gymmet idag med, men jag och Anna får inte riktigt våra scheman att passa nu under dagen, så vi satsar på en promenad senare. Inte fel. Men eftersom jag lever ett så roligt liv idag (de enda jag har att göra är att tvätta om några timmar) så drar jag ut på en joggingtur. Solen tittar ju fram nu liksom, måste passa på.


varför kan inte svenska komedier vara brittiska.

Idag kom jag iväg till gymmet för första gången på evigheter. Körde armar och mage. Så nu har jag armar som spagetti, så som de ska vara. Sen drog jag hem till Anna en liten sväng, hälsade på hennes nya misse Iris. Himla söt. Nu äts de lördagsgodis och ser på mitt nya program Spy. The Inbetweeners tog slut förut idag, så fick hitta en nya serie. Och Spy funkar verkligen helt ok.


idag tycker jag om mina ben.

För nästan exakt ett år sedan sprang jag milen utan uppehåll för första gången.
Tiden blev då 1 timme 8 minuter och 33 sekunder.

Idag sprang jag det längsta hittills, 12 km. Nöjd över det.
Tiden blev 1 timme 12 minuter och 29 sekunder. Framsteg! Nöjd över det.


Holy Flying Circus.

Spenderar min afton med att se på Holy Flying Circus. En fejk-dokumentär om hur det gick till när Monty Python släppte Life Of Brian, censur och det som sedan ledde till debatten i programmet Friday Night ... Saturday Morning. Den är faktiskt rolig, även om de stod att de är drama. Men man blir ju galet sugen på att se både filmen och Monty Python's Flying Circus. Och skådespelarna som är med i filmen är riktigt lika de riktiga John, Michael, Eric, Terry, Terry och Graham. Och han som gestaltar John Cleese, hans röst är så gott som identisk med den riktigta John Cleese. Om ni undrade.

Min rekomendation: Se den.


Printscreen från datorn. Michael vs John. Fighten övergick sedan till dockteater.
Hur kan man inte gilla de?

klart jag photoshoppade mig själv.

Hängt på stan med Anna, det har blivit en fin vana det. Hängde på partaj (längtar så till Anna's halloweenfest) och mitticity. Bra sätt att spendera lunchen. Sen blev det löpning, en kortare men lite snabbare tur. Skrev personligt brev, och sen hängde jag i skolan. Var riktigt roligt idag. Satt och lekte i PS hela kvällen.


vilken trevlig tisdag detta blev då.

Springa i regnet is the shit! Sprang ju över milen. 11,42 km. Har hittat en fin och bra springväg som är såpass lång. Typiskt att jag skulle upptäcka den nu på hösten och inte under våren eller sommaren. Men men, jag är nöjd. Benen är stela, så som de ska vara. Nu ska jag dundra bra musik, äta god mat, se på inbetweers, läsa kejsaren, städa och skriva personligt brev. Igen. Blir ju aldrig klar med den. Sen kommer pappa och ska låna min soffa under natten. Trevligt med sällskap.

finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.

Det regnar ute. Och jag ska ge mig på milen. Inte det roligaste kanske. Har stora problem med hur jag ska göra med ipoden, då den inte klarar av vatten särskilt bra. Lager på lager och ha den underst antar jag. Och det blir alltså ingen musik idag. Får se hur detta går. Men ska inte låta regnet och hösten stoppa mig. Hinner inte direkt ge mig på milen någon annan dag under denna vecka. Hepp hepp.


helgen ska vara vild när dalslänningar är på besök.

Efter en mycket rolig lördag spenderade jag gårddagen i soffan.

I lördags hängde jag och Sabina en sväng på stan innan det vankades förfest hos mig. Andreas och Jacob kom efter hockeyn och sen kom även Cissi och Sanna. Trevligt värre. Det blev tempel och dans.

Och som sagt, igår var jag sliten. Men så de ska vara efter en trevlig utgång.

Ny vecka, nya tag. Det blir jobb, träning och skola. Som vanligt. Började dagen med en löptur och nu ska jag skriva världens bästa personliga brev!



leker värdinna i helgen.

Klockan är halv 10 på lördagmorgon och jag ska börja städa. Hann inte städa klart igår, hade fullt upp igår dår jag upptäckte tv3play Så blir att städa nu. Får ju finbesök idag i form av Andreas, Sabina och Jacob. Pojkarna ska på hockey och jag och Sabina och kanske några av hennes vänner ska festa till de lite. Trevlig lördag med andra ord.


efter några timmar hos frisören.




eller efter några minuter inne på partaj.

vissa dagar är helt enkelt robbie-dagar.

Dagens låt:


har inte tid att bli sjuk nu.

Igår protesterade min kropp en aning. Tror det blev lite kallt igår när jag var ute på löpturen. Frös hela dagen, fick huvudvärd och en smått irriterad hals. Känner fortfarande av hals och huvud, så idag blir det lugnt. Hade tänkt dra ut på en lugnare löptur, men valde att vara förnuftig och hålla mig inne och läsa bok istället. Sen får jag ju lite motion och frisk luft när det vankas cykeltur till jobbet.


när solen skiner måste man passa på.

Dagen började på ett ganska så icke-roligt sätt, men så är det ibland.
Nu ska jag dock trotsa min sega kropp och bege mig ut på en löptur. Jag borde gå till gymmet egentligen, har inte varit där på hur länge som helst, men det är ju så fint väder ute. Och jag tycker ju att de är roligare att springa ute än att sitta inne i ett svettigt gym och härja. Får bli mer aktiv på gymmet när den riktiga kylan kommer helt enkelt.


the inbetweeners.

Jag älskar att upptäcka tvserier, gärna några som redan har gått några säsonger så att man har mycket att ta igen. I helgen fick jag tag på The Inbetweeners. Och det är ju riktigt bra. Jag trodde givetvis inget annat, är det något britter kan så är det komedier. Har precis påbörjat säsong 2 och detta är favoritscenen än så länge.


hur en ledig tisdag kan spenderas.

I natt sov jag ca 12 timmar. Var så galet trött och sliten igår. Tar på energin att härja i Dalsland över helgen.

Även om de blev en lång sovmorgon så har jag fått en hel del gjort. CV:t är så gott som klart, det personliga brevet går framåt, Hobbiten är utläst och jag gick på milen idag. Under timmen. Ska försöka mig på att springa milen en gång i veckan. Får se hur det går, men nu när jag inte har så mycket annat att göra, som jobb och skola, kan jag ju lika gärna träna extra mycket.


det är aldrig fel att fynda böcker.

Kom tillbaka till Karlstad idag. Hängde med Anna på lunchen, alltid lika trevligt. Vi hamnade på myrorna och deras bokavdelning. Hittade mig två böcker. Trevligt.


den godaste maten och de bästa människorna ger en underbar söndag.









Lite mobilbilder från dagen.

Powerwalk.
Dop.
The Inbetweeners & godis.




ser ut att bli en fin lördag detta.

Efter en powerwalk med mamma i Billingens sköna skogar blir det nu dop för finaste Stina.

Trevligheter.


titta vad jag fick idag.


rostat bröd på kvällen är det bästa.

Vilken bra dag!

Hittade ingen skjorta, men väl en fin kavaj. Och kan man inte köpa skjorta får man köpa kavaj istället, som jag brukar säga. Mycket trevligt på jobbet, som vanligt. Och fick reda på att jag fick VG på min presentation i måndags. Så jag hade gjort rätt. Sånt är mycket trevligt. Firar detta med att äta rostat bröd.


ibland blir jag förvånad över vad jag gillar att se på.

Sitter och kollar på 8an. 8an har bästa morgontvn. Nu är det till exempel Escape to the country. Vet inte riktigt varför jag gillar det så mycket. Det är ju inte så att husen någonsin är snygga. Och såg precis att de finns ett program som heter En plats vid havet (vet inte de engelska namnet). Men det låter ju som något jag skulle kunna gilla i alla fall.

Nä nu ska jag städa runt i lyan och sen möta upp Anna. Vi ska på skjort-jakt. Som sig bör på en torsdag. Sen tar vi jobb på det.


ingen ro och ingen vila när beach-säsongen närmar sig.

Min plan var att springa varje dag denna vecka. Men har blivit lite längre turer än jag planerat, så nu blir det någon dags vila. Idag tex var planen 9 km, men det blev milen istället. Nöjd för det. Så nu hatar mina ben mig. Eller ja, större delen av min kropp hatar mig. Är sliten med betoning på sliten. Men inte så konstigt.
Såhär ser min veckas träning än så länge:
(Min träningsvecka börjar på söndagar, för det så är det på nike+)

Söndag: 5,33 km - 30:28 min.
Måndag: 6,80 km - 38:45 min
Tisdag: 8:45 km - 49:13 min.
Onsdag: 10,08 km - 60:46 min.

Totalt 30,67 km, på fyra dagar. Det är mycket för att vara mig och jag nöjd. Nöjd tjej med stela ben.

Tiderna kanske inte är de bästa, men de gör inte så mycket. Tider är till för att förbättras.


på kanelbullensdag ska det ätas kanelbullar.

Igår firade jag och Frida kanelbullensdag genom att äta kanelbullar (såklart) och se på Arrested Development. Underbart bra firande måste jag säga.


förstår att alla har väntat på en panoramabild av min lya.

Förresten. Som om jag inte älskade min Frank'n'Furter tillräckligt. Kolla vilka roliga bilder man kan ta med den nya funktionen 3D-kameran som dök upp på telefonen efter en uppdatering.

Ingen toppenbild kanske, men upptäckte funktionen igårkväll och de var mörkt. Men de är i alla fall min lya i panorama. Spexigt.


karlstad är staden där det alltid blåser motvind.

Fin förmiddag med Anna. Som vanligt. Hittade mig ett par byxor. Inte fel någonstans.

Drog ut på en joggingtur nu. Blev en lite längre tur på 8,45 km. Vilket jag är nöjd med. Hade dock motvind ca 7 km. Lagom roligt, men jag kom runt hela turen och min snitthastighet var inte helt fy skam, om jag får säga det själv. Och det får jag. Min blogg, mina regler.

Nu ska jag äta lite mat. Dag tre med tacos. Inte mig emot.


en helt ledig dag.

Idag har jag ingen skola och inget jobb. Vad hände där liksom?

Så jag ska använda min lediga dag på ett bra sätt hade jag tänkt. Möta upp Anna på stan för lite lunch. Spana efter ett par byxor till dopet på lördag. Löptur. Fixa mitt CV. Och sen blir det Arrested Development hos Frida.

Bästa lediga tisdagen.


hejdå kursen nu blir oktober galet lugn.

Idag avslutas min lilla kurs om European Cultural Memory. Har varit en intressant kurs måste jag säga. Lite luddig examinastionsuppgift dock. Den ska presenteras idag och jag vet inte om jag har gjort rätt. Och det gör mig superglad!


analysera mera.

Nu har jag fått en del plugg gjort. Inte klart än. Men just nu snurrar allt bara runt i huvudet. Då är det galet skönt med lite träning. Blir en joggingtur. Skönt att få tänka på något annat än Collective- och Prosthetic memory. Och sen är ju inte frisk luft helt fel de heller.


spelkväll i glada vänners sällskap.

Vilken trevlig kväll jag haft då.
TP. Ostbågar. Alias. Popcorn. Kortspel. Chips. Saft.
Och allt tillsammans med fina vänner.




finns inte mycket bättre än en ren lya.

Efter en dag med storstädning, plugg och en minipromenad med Anna är det snart dags för kvällens äventyr. Spelkväll hos mig med fint sällskap. Värre lördagar kan man ha måste jag säga.