det finns alltid något värt att fira.

Vaknade upp, galet trött, till ett slaskigt, grått och kallt Stockholm. Det var starten för min lilla svacka. Var på lagom bra humör under morgonen/förmiddagen. Men allt eftersom dagen gick, försvann min deppighet. Solen började skina och jag kunde sluta tidigare från praktiken. Cause' I'm a fast worker. Jag kunde ha jackan öppen utan att frysa. Bror skickade dåliga skämt och jag kommunicerade med fina vänner. Såg på bra film med Victor. Nu har jag packat och fixat biljett hem och äter naturgodis. Jag firar min namnsdag.

Dagen har gått ständigt uppåt. Sånt tycker jag om.


vårkänslor i täby.

Idag tog jag min ipod och drog ut och sprang. Själv. För första gången. Och jag hittade hem igen. Även om det är trevligt att ha sällskap med Victor, så var det skönt att springa och rensa skallen för mig själv.

Var väl en sådär bra tur. Lite skavsår. Lite ont i magen. Lite ont i kulan på hälen. Lite skridskoåkning. Lite utfall. Lite löpning.

Men det otroligt sköna vädret vägde upp för de små störningsmomenten.

Var: Stockholm. Täby. Roslags Näsby.
Längd: 8,28 km.
Tid: 52 minuter och 14 sekunder.
Hastighet: 6,18 min/km.
Form: Inte överdrivet snabbt, skönt joggtempo.
Pepp: Butch Walker - Open happiness (final mix).


dagens soundtrack.


Marina and the Diamonds ♡ HOMEWRECKER ♡


idag har vädret varit högst ostabilt.

Idag gjorde jag ett smart drag. Jag drog in till stan för shopping. Dagen efter löning. Vi kan väl säga som så att denna idé var jag inte helt ensam om att ha.

Jag hade som mål att köpa skor och jacka. Och jag kom hem med skor och jacka. Och inget mer. Nöjd tjej.

Nu blir det snart grill/spelkväll hos Sua o Johns vänner. Trevligheter.


halva praktiken gjord.

Jag behöver aldrig riktigt fundera på hur länge jag har kvar på praktiken. Jag gör sista dagen på Earth Hour. Och på hemsidan har vi en klocka som räknar ner.

 

Och på tal om jobb, så har jag fått ett vårjobb. I april/maj kommer jag att jobba järnet i Bfors. Inte mig emot. Inte mig emot alls. Glad tjej. Jag ska fira i helgen genom att köpa skor.


Jag låter dagens twitterfeed berätta om min dag.


efter allt som vi gör på slottet måtte ni släcka under earth hour.


Otroligt viktigt och intressant information om mig.

Jag vet tre saker som har ändrats hos mig själv sedan jag började på Karlstads Universitet. För det första så har håret blivit kort. För det andra måste jag alltid ha på mig nagellack, något som jag aldrig hade förr. Och för det tredje så måste jag alltid ha något på armarna. Det hade jag inte heller förut, i alla fall inte lika mycket som jag har nu.



den där känslan när man återupptäcker något fint.


En gammal bild som jag redan lagt upp på bloggen (men har ingen möjlighet att återigen posera vant med skivan). Nej det är inte bilden som är min fina återupptäckt, utan världens bästa Vampire Weekend.
Bästa soundtracket för en annalkande vår.


försöker vara en social gäst.

Min dator är sällan på nuförtiden faktiskt. Jag har bott ensam i 3,5 års tid och då är det faktistk trevligt att flytta hem till en familj där man har chansen att vara social. Ännu en helg har passerat, eller håller på att passera.

Igår fyllde fina Alice hela 7 år. Så vi var uppe med tuppen och sjöng, kände att min sångröst är som allra vackrast i nyvaket tillstånd. Sedan drog familjen på kalas i ett lekland och jag drog in till stan och hängde med Katarina som var i stan för en konsert. Vi åt mat och strosade runt i stan, köpte lördagsgodis och present till Alice. Hemma var det middag och sedan såg jag och Victor på Taken och åt godis.

Nu skriver jag på min rapport och fyller en stor kundvagn på bokus. Och sen ska jag se Snabba Cash för första gången. Har höga förväntningar.

Och bara för det. Några bilder från dagarna som gått.






och idag har det snöat lite till.

Idag har det vankas möte, mail och telefonsamtal. Som vanligt med andra ord. Det blev även café lunch då jag glömde min hemma, men caféts lasagne är liiite godare än Karin's så jag grinade inte allt för länge över det. Sen hittade handledaren tårta i kylskåpet och vi ansåg att det var vår uppgift att äta upp den. Sagt och gjort.

Jag fick en ny vän på tunnelbanan också. En alldeles förträfflig hund. Mary. En flatcoated retriver. En sådan ras har jag velat haft sedan 5 års ålder. Och jag ska bara skaffa mig en inkomst och sedan ska jag ha en sådan hund.

Nu på kvällskvisten har jag samtalat med nyblivna mamman Emlan och hennes lilla Sigge. Han började grina så fort jag svarade typ, men jag tog det som en komplimang...Kan ju säga att det var glädjetårar. Men jag bara MÅSTE hem snarast och säga hej. Så enkelt är det.

Nu fönstershoppar jag inför bokrean, skriver på min halvtidsrapport och drömmer om sommaren. För jag kan detta med multitasking.


Saker som gör mig extra glad en hjärtlig dag som denna.

Sigge har kommit till världen.
En timme McIntyre.
Maräng-citrontårta.
Chokladhjärtan.
Varm choklad.
Plusgrader.
Ny musik.
Dusch.
Familj.
Tacos.


firar alla hjärtans dag med världens bästa killar.


en fin start på veckan.

Mitt nyårslöfte går det väldigt bra med måste jag säga. Jag ska ju smaka på nya saker och inte rata dem direkt, vilket jag har en tendens till att göra. Idag smakade jag på pesto för första gången, och det var ju verkligen helt okej gott alltså. Det får följa med till jobbet imorgon helt enkelt.

Annars idag har jag jobbat. Ringt, mailat och varit i möte.
Och jag har fått ett alldeles underbart sms.


1000 km.

Idag drog jag och Victor ut på löpning. Min kropp var inte alls med på noterna och var allmänt tung och gjorde ont, både här och där. Men men, det blev en runda på 9,92 km på tiden 61 minuter. Helt okej egentligen.

Och det som är roligt, min nike+ sida är numera på level blå. Jag har alltså sprungit över 1000 km sedan jag skaffade nike+. Hurra.


tiden i stockholm går galet snabbt.

Har precis skickat iväg en ansökan om sommarjobb på hemfronten. Ska även ta tag i att söka kommunikationsjobb också.

Min plan för framtiden är lite vag i och med att jag inte har något jobb what so ever. Och därmed ingen inkomst och därmed blir jag något begränsad i vad jag kan göra. Men planen är att flytta hem till mor o far. Söka minst ett jobb om dagen, träna som en dåre, gå ner de där sista kilona tills jag når min målvikt, spela fotboll med DLIK, hänga med vänner och familj. Sen om jag skulle få tag i ett sommarjobb, jobba på sommaren, hänga på Resö. Och sen till hösten, om jag fortfarande är arbetslös, bege mig ut på äventyr (förutsatt att jag haft sommarjobb).

Får se hur det blir. Jag är en person som tycker om att ha planer helt enkelt. Även om det är skönt att inte veta vad som kommer att hända. Men jag vill ha lite planer i alla fall. Måste ha det, har snart gjort halva tiden i Stockholm och det har gått galet fort vill jag lova!


jag gillar färgglada klockor helt enkelt.

Idag var jag cheerleader på Veras innebandymatch. Det gick sådär, men de kämpade på bra ändå! Sedan drog jag och Sua till Täby centrum och tanken var att vi skulle se Järnladyn. Men den var utsåld, så istället drog vi runt inne i gallerian och shoppade loss. Jag hittade en klocka som jag letat efter hur länge som helst typ. Iaf sedan somras. Och det var 50% rabatt. Nöjd tjej.

Ikväll blir det melodifestivalen och godis med hela familjen. Trevligt värre.


hej lördag jag tycker om dig.

Igår var det fredagsmys. Ett koncept jag inte är helt insatt i. De senaste åren har mina fredagskvällar spenderats på Örsholmen. Men igår vankades det mys. Det blev middag och sedan satt hela familjen, typ, och såg På Spåret. Jag har nog aldrig haft så många rätt som jag hade i gårddagens avsnitt. Sen blev det sen film med Victor, dock orkade jag inte se hela, gammal som jag är.

Idag har kusinbarnen tagit kommandot.
Vera deklarerade att "Angelica, det får bli du och jag som går och ser Sean Banan filmen, det är ju bara du och jag som gillar honom", efter att både Sua o John var skeptiska till att gå och se filmen. Förstår inte hur hon har fått den uppfattningen. Jag försöker ju omvända henne och få henne att lyssna på bra musik.

Sen kom Alice och sa "Angelica, nu ska vi pyssla." Så har jag pysslat.


från måndag till torsdag.

Äventyr i nya delar av staden. Biggest Loser. Pappa kom på besök. Nybakta bullar.Plugg. Postat massa brev. Praktik. Varm choklad. Skridskoträning. Niceville. The Hurt Locker. Middag med Frida. Invigning av min nya scarf. Photoshoot i mitt bås med min nya scarf.

Och här bjuder jag på bilder från de senaste dagarna. Bara för att jag kan. Och vill.






sjukstuga.

Inget slott och ingen praktik idag. Är sjuker. Istället har jag sovit, läst Niceville, bytt sängkläder och ska nu plugga. Ska försöka få i mig lite mat också. Har hört att det ska vara bra för kroppen.


Tröttheten är inte att leka med.

Efter en kort men intensiv helg i Karlstad och Billingen är jag återigen i Stockholm.
Idag har jag hängt på en buss. Snälla mor o far har städat det sista i lyan.
Kom hem till kusin och familj för några timmar sedan, middag och sedan första halvan av The Hurt Locker med Victor. Snart blir det Så ska det låta. Trevligheter.

Sen väntar en ny vecka på slottet. Spännande.


hej då haga jag kommer att sakna dig.

Tömt min lya idag. Sorgligt men sant.

Är så trött, varit en stressig dag. Så nu är det en lugn kväll med mor och far. Vi ser på melodifestivalen och äter våfflor. En helt okej lördagskväll.

Imorgon bär det av mot Stockholm igen. Blixtvisit i Billingen med andra ord.


hej haga jag har saknat dig.

Jag är hemma. I min lya. I min soffa. I min morgonrock. Troligen blir detta den sista natten någonsin i min lilla lya. Vemodigt.

Ingen snö i Karlstad heller. Varför har ingen berättat det för mig??Det gjorde mig glad. Snöat konstant i Stockholm sedan jag flyttade dit typ.


att posera vant i en ny tröja på en busscentral.

Idag var det en lugn dag på praktiken. En kall men lugn dag. Ringde runt lite. Mailade lite. Läste lite. Drack choklad. Typ så. Jobbade bara fram till lunch, sedan blev det möte i stan och sedan bjöd min handledare på lunch. Så snällt och det var himla trevligt!

Sedan tog jag helg. Drog runt på stan och skämde bort mig själv på ett sätt jag inte gjort på länge. Har haft köpstopp länge, men idag rubbade jag på det lite. Tycker att jag förtjänar lite nya tröjor och lite smycken. Kan man aldrig få för mycket av. Har faktiskt jobbat bra på praktiken, får positiv feedback. Så då köper jag tröjor till mig själv. Så fungerar det i min värld.

Har varit smått paraniod över tågkaoset här i Stockholm. Tågtrafiken till Ktown har varit försenad och begränsad hela dagen. Hoppas det börjar ordna upp sig snart. Mitt tåg går om 1,5 timme. Så håll tummarna för att jag kommer hem idag! Var så himla mycket folk på centralen så drog till busscentralen istället. Trevligare här. Kör slut på datorns batteri så att mobilen kan laddas. Jobbigt om den dör när jag har smsbiljett...


glad_tjej88.

Idag är jag glad! Varför undrar ni säkert nu. Då ska jag berätta det för er.
  • ringt alla kommuner på min lista
  • varm choklad på jobbet
  • skickat alla utskick till skolorna på min lista
  • trevlig lunch
  • min handledare är superbra
  • ett 8 minuters samtal
  • komma hem till god mat och trevligt sällskap
  • långt samtal med emlan
  • jag slutar tidigare imorgon
  • åker hem till min lya imorgon
  • återförenas med min säng imorgon
  • träffar min familj på lördag


och med det så säger vi hej till februari.

Idag förfrös jag nästan på jobbet. Var så kallt, blev inte bättre av att jag gick på en lunchpromenad med några kollegor heller, men det var trevligt i alla fall. Sen dissade jag Karins lasagne och hängde med till Cafét för lunch. Blev en otroligt stor kycklingsallad. Mätt blev jag sannerligen.

Sen lärde jag mig äntligen att det faktiskt finns varm choklad i kaffeautomaten. Hur kan jag ha missat det på dessa veckor jag vart på slottet? Skamligt. Så lite varm blev jag. Sen räddade kollega Anna mig och lånade ut en varm tjocktröja till mig. Jag var ju dum nog att ha på mig en tröja med trekvarts ärm. Kalla armar.

Det är faktiskt riktigt kallt på slottet (det är ett gammal slott som inte är isolerat), jag brukar gå på toan och värma händerna i varmvattnet. Om ni ville veta hur jag håller mig varm. Sitter ju vid ett fönster och sitter still för det mesta.

Dagens bästa var ett mail jag fick av handledaren. Det bestod bara av en mening men gjorde hela min dag.