vi pratade london på jobbet idag och jag vill inget hellre än att åka tillbaka.


dagarna på slottet.

Förstår att alla är galet nyfikna på vad jag egentligen gör ute på slottet hela dagarna. Det tänkte jag berätta nu.

Jag har två tidskrävande projekt som jag jobbar parallellt med varandra. Det är egentligen samma uppgift mer eller mindre, eller ja...

Det första är att ringa Sveriges kommuner och påminna dem om att anmäla sig till Earth Hour. Eller upplysa dem om att Earth Hour äger rum och försöka få dem att delta. Har bara 50-70 kommuner kvar att ringa.

Det andra är typ likadant, men det kallas för Släck Stockholm. Vilket helt enkelt går ut på att släcka Stockholm. Jag ringer alltså byggnader i stan och ber dem släcka det de kan under Earth Hour. Som tex NK, Globen, biografer m.m.

Annars skickar jag ut information om Earth Hour till skolor runt om i landet. Nu ska jag även påbörja att korrekturläsa och strukturera upp en rapport. Sen ska jag även få skriva lite material till hemsidan.

Så jag har att göra. Och jag trivs himla bra vill jag lova.

Sådär, nu slipper ni fundera mer på det.


när solen går upp går angelica till jobbet.

Idag var det möten hela dagen lång. Från 10 till 16 satt jag och försökte hänga med i vad som sades. Hängde med en hel del, mitt huvud var tungt när jag åkte hemåt vill jag lova. Så här hemma har det var lugnt med betoning på lugnt. Fint det också.

Idag har det förövrigt varit en solig dag. I och för sig har jag spenderat alla soltimmar inne på slottet, men ändå. Fint.


en söndag då solen sken.

Idag vart de bio, förhandsvisning av Mästerkatten i Stövlar. 3D. Första gången jag gick på 3D bio där vi fick se hela filmen! Inte fel alls. Trevlig film också. Kanske inte lika bra som Shrek, men hur många filmer är det?

Här hemma har det spelats Alias med kusin och kusinbarn. Vi (läs: jag) har sett på Räddningspatrullen, barnen tyckte att deras nintendo var lite roligare. Nu blir det att äta nötter, var helt galet sugen på nötter förut när vi var i affären, så lite nötter får det bli helt enkelt.



idag blir de bio.


idag har det varit två hundar i huset.

Idag blev det en lång sovmorgon med oboy till frukost. Inte mig emot. Sedan bar det av till pulkabacken där vi åkte gliders och sprang runt med vovven Cera. Det blev kallt, var frusen när vi kom hem. Satte mig i soffan under en filt med två små kusinbarn och kollade på tecknat. Sedan blev det lördagsgodis hos Victor och vi fick kompispris, sånt gillas skarpt! Sen gav jag och Victor oss ut på en långtur. Var borta i ca en timme, vet inte riktigt längden, men vi ska googla fram det sen hade vi tänkt. Nu blir det pizza.

Får kritik över att min blogg inte innehåller så mycket bilder, så bjussar på några från dagen.






Vi var kulturella och gick på fotografiska.

Igår jobbade jag som en tok för att sedan kunna gå lite tidigare. För igår kväll kom Frida återigen till stan, alltid lika trevligt. Vi började fredagskvällen med att äta på BK för att sedan bege oss mot fotografiska. Och där såg vi tre olika utställningar, bäst var Anton Corbijns utställning, och jag upptäckte att jag bara måste  se filmen Control.

Sen åkte jag hemåt och kollade på Happy Feet med familjen, bra musik i den ju. Varför har ingen berättat det?

Sen var jag så trött att jag däckade efter ett kapitel i Harry Potter.

Men det var en väldigt fin fredagskväll.


Min favorit på utställningen av Anton Corbijn.


Det är helt okej fint vid slottet.



Saker som gör mig lite sådär extra glad.

Igår hängde jag inne i stan. Först gick jag och nästan-handledare Victoria runt och spanande på neonskyltar och byggnader som jag nu ska ringa runt till ochn försöka släcka.

Sen kom Frida till stan! Hur trevligt var inte det då, jo ganska så trevligt. Och imorgon ska vi ses igen. Hurra.
Vi åt god mat och sedan promenerade vi genom stan en sväng. Gick hela eftermiddagen/kvällen runt i gamla stan, city med omnejd. Himla trevligt.

Idag upptäckte jag att jag klarade min sista uppsats! Hurra hurra!


under några ljuvliga timmar sken faktiskt solen och jag har bevis.


måste se det postiva i livet (även om jag saknar min freddie).

Bra saker:

- Fick postiv feedback från handledaren (iofs var det igår, men lever på det idag också)
- Kommit igång med del två att mitt projekt på jobbet
- Sett film med James Franco
- Pratat med mamma och pappa
- Blir av med lyan i februari istället för mars
- Pratat med en skåning som gjorde hela min dag

Mindre bra saker:

- Min Freddie Mercury (Ipod) gick sönder igår

Och såhär ser jag ut på jobbet, om någon funderade över det.

bland vykort och tatueringar.

Ännu en dag på slottet har passerat. Idag var det att fortsätta ringa, skicka brev och gå på möten. Helt okej. Blir så glad när man pratar med trevliga människor. Imorgon blir det att fortsätta att ringa runt.

Här hemma har vi kollat klart på Crazy stupid love. Bra film!

Och så har jag faktiskt pluggat också. Duktigt av mig.


efter en löptur i snön ser man ut som en panda.

Blev träning ändå. Vi hade inte mycket att göra så drog ut i snön. Blev intervaller, som jag hatar. Men otroligt skönt nu när man är klar. Blev en tur på ca 8,44 km. Helt okej. Nu blir det film. Crazy stupid love.


tunna strumpor ger kalla fötter.

Bloggar kanske inte överdrivet ofta. Men twittrar desto mer. Så där kan jag följas.

Igår vart det lugnt. Barnvakt på morgonen/förmiddagen, vilket resulterade i tecknad film, pyssel och manikyr. Sen var det promenad och lördagsgodis, innan vi var bortbjudna på middag hos John's syster. Eller i hans föräldrars hus men de var hans syster som bjöd. Himla gott och himla trevligt. Smakade på scampi och risotto. Verkligen helt okej. Sen var det godis och film.

Fin lördag.

Idag har vi hängt i ishallen. Jag har inte åkt, var med som moraliskt stöd. Tanken var nu att jag och Victor skulle träna, men det har snöat och är ishalka på vägarna, så vi tar en vilodag.

Ska nog läsa ut HarryP nu tror jag. Känns som att det är dags för det.


wingardium leviosa.

Idag har jag pratat i telefon hela dagen. Alltså hela dagen. Ringt mängder med kommuner. Och har så många kvar. Men då har jag ju att göra i alla fall.

Ikväll har det varit lugnt och trevligt. Middag och Harry Potter och På spåret. Nu ligger jag i sängen och ser på Modern Family. Perfekt avslut på dagen.


fick höra att det behövdes mer bilder på bloggen.

Idag har jag:


Åkt buss.


Åkt tunnelbana.


Lyssnat på John Grant.


Jobbat.


Plåstrat om min tumme.


Hackat grönsaker.


Nu: Ser på Harry Potter med kusinbarnen.

en helt vanlig torsdag.

Jag har mött kritik angående min blogg. Så imorgon kommer ett inlägg tillägnat Fipi.

Idag har det hänt saker, fullt upp. Copy-paste har varit mina bästa vänner idag. Jag har påbörjat det större projekt jag ska hålla på med under några veckor. Ringa runt till Sveriges alla kommuner och rekrytera dem inför Earth Hour. Det är lättare sagt än gjort vill jag lova.

Sen har det börjar ringa människor angående min lya. Min fina lilla lya. Vill inte bli av med den, men är illa tvungen. Kan inte visa dem lyan, så har mailat bilder som en tok under kvällen.

Sen drog jag och Victor ut på en joggingtur. Han sa innan vi drog iväg: "jag är så dåligt tränad, bara så du vet" och efter det låg jag efter honom ca 4 meter hela turen. Dåligt tränad my ass heller. Tss, han är en skojare.


världens bästa michael mcintyre.

Varje dag (alla tre dagarna jag varit här alltså) när jag är i tunnebanan, tänker jag på detta klipp och ler för mig själv. (från ca 0:45). Kolla upp och enjoy!


att härja en dag inne i stan.

Är en trött tjej idag. Tre möten inne i stan. Börjar komma in i arbetet mer och mer, och det är ju tur. Och det blir därmed bara roligare och roligare.

På två av mötena bjöds det på fika, så det har jag levt på idag typ. Måste träna, men vågar inte riktigt lämna huset, vet inte hur man sätter på larmet, så får snällt stanna hemma tills det kommer någon. Så istället blir det jag och HarryP i soffan helt enkelt.


och så avslutar vi dagen med lite john grant.

Idag har jag slickat på så många kuvert att min tunga blev sträv. Men hade saker att göra hela dagen, massa kuvert och paket att skicka och möten att gå på och mail att skicka och svara på.

Kom hem tidigare idag än igår. Åt god middag med trevligt sällskap. Inte helt fel att komma hem till.

Otroligt roliga inlägg nu känner jag. Men imorgon blir det nya äventyr inne stan. Kanske blir lite roligare inlägg då.

Och jag antar att ni alla vill veta hur min plats ser ut på jobbet? Okej då.
Och även hur vilt det är i tunnelbanan i Bergshamra.



de första 24 timmarna i huvudstaden.

Idag var det första dagen på praktiken, hittade även denna gång dit. I god tid till och med. Nöjd tjej.

Mina kollegor verkar hur trevliga som helst, det gör mig glad. Idag har jag för det mesta vikt och sorterat t-shirts, mailat och gått på möte. Verkar bli många möten, men vi jobbar med Earth Hour, galet mycket att göra. Det verkade som att jag ska börja jobba lite mer på riktigt imorgon.

Nu är jag trött. Inte van vid sådana här dagar. Men man kommer väl snart i det, hoppas jag.


ibland blir jag en bokmal.

I julklapp fick jag alla 7 Harry Potter böckerna. Det är mitt projekt, att läsa alla. Jag är bara sisådär 10 år efter alla andra, som det brukar vara då med andra ord.


Jag gillar att läsa flera böcker parallelt, så jag inte tröttnar på en bok direkt. Fungerar utmärkt. Måste bara se till att det är väldigt olika böcker man läser, så man inte blandar ihop dem. Just nu läser jag:

Nostradamus försvunna profetior - Mario Reading.
Harry Potter and the philosopher's stone - J.K. Rowling.
Niceville - Kathryn Stockett.

Som sagt, jag har en rätt så bred smak när det kommer till böcker. Så som de ska vara.



och så var det lördagskväll.

Under hela dagen igår var världens bästa mamma här. Hon hjälpte mig att städa och packa inför flytten. Himla snällt. Sen härjade vi på stan en liten sväng också. Himla trevligt.

Idag har jag städat, packat och tvättat. Inte så kul kanske, men desto roligare blir det ikväll. Då vankas det festligheter i grannhuset hos Frida.


idag har jag faktiskt fått lite gjort.

Idag har jag fått ett nytt kylskåp. Och jag flyttar på söndag...
Idag har jag hängt på stan med Anna, köpt flyttlådor.
Idag har jag skrivit på min uppsats. Snart klar.
Idag har jag trotsat en trött och småsjuk kropp och tränat.
Idag har jag lekt kock och lagat en ny kycklingrätt. 
Idag har jag köpt godis. Måste ha någon motivation till plugg.
Idag har jag ätit godis så jag mått illa.


We gonna raise trouble We gonna raise hell.


när man pluggar ska man se ut som en smurf.

Ser ut att bli en uppesittarkväll med plugget idag. Det går så långsamt framåt, men har fått lite mer packat idag i alla fall. Min garderob ekar tomt nu. Min lägenhet ser överlag rätt så sorglig ut. Men så det ska vara när det flyttpackas. Det jag gör om dagarna, packar och pluggar. Roligare kan man faktiskt ha det tror jag. Hur som, nu ska det analyseras som aldrig förr!


men sen älskar jag att referera.

Vi har fått ett kompendie av läraren som vi måste referera till i vår uppsats. Minst tre gånger måste vi göra det. Jag har nu läst detta kompendie, det handlar om bl.a. japansk manga, brasiliansk popmusik, afrikansk hiphop, nigeriansk film.

Jag skriver om Pocahontas.
Detta kommer gå bra.


ett 12-timmars äventyr i stockholm.

Varit en lång dag. Lång men glädjande dag.

Började i ottan med en tågtur till Stockholm, fick lite plugg gjort faktiskt. Sedan härjade jag i huvudstadens tunnelbanor, hittade rätt tåg och hoppade av på rätt ställe. Sedan skulle jag åka buss, men det var lite mer komplicerat är i Ktown, fattade inte hur jag köpte en smsbiljett, det gjorde inte kusin heller och busschauffören bara mumlade och viftade bort mig så fick åka gratis. Inte mig emot med tanke på att jag bara åkte i några få minuter. Hur som helst, kom fram till Ulriksdals slott där WWF hänger. Lunchade med hon som ska bli min handledare, verkar hur trevlig som helst. Och mina uppgifter verkar vara intressanta och varierande. Kul. På måndag börjar det på riktigt. Spännande. Sedan gick jag lite vilse innan jag hittade tillbaka till tunnelbanan och bussen hem.

Jag är nu rysligt trött och ska sova.



och där kom tröttheten.

Idag har jag varit effektiv om jag får säga det själv, och de får jag.

Har i och för sig inte skrivit två sidor på uppsatsen som jag tänkt, blev istället en sida. Men alltid något. Annars har jag ringt viktiga samtal och mailat viktiga mail. Fixat inför morgondagens äventyr. Gymmat med Anna. Målat naglar. Fixat så att det kommer hit en handyman imorgon och lagar mitt kylskåp. Städat iordning i kylskåpet. Packat inför flytten. Donat med tvätt. Och sett på Sherlock. Alltid lika bra.

Alla punkter på min to-do list är avbockade. Nöjd tjej.



nike+ 2010 vs 2011.


en lördagskväll ute på stan.

Precis hemkommen från min subway/bio-date med Anna. Alltid lika trevligt. Filmen som sågs var Sherlock Holmes - a game of shadows. Bra film!

Så vi kan alltså konstatera att jag haft en toppen lördagskväll.


torsdagskväll.

I torsdags var det fest. Och det var himla trevligt. Vi var hos mig till en början, sjöng singstar och skrattade. Sen blev det dans på Korriander innan det blev nattmat och hemfärd. Kul kväll!

Sen fick jag fina presenter. Mina vänner är bäst.


harry potter and the deathly hallows part 2


Hur jag spenderade min fredagskväll.
Sen är jag smått besatt av Maggie Smith efter Downton Abbey.


så var julen slut för denna gång.

Tillbaka i Ktown. Som jag saknat min säng, blir lätt så när man spenderat en vecka i en tältsäng. Firade återförningen med min säng genom att ta en powernap imorse. Såklart.

Sedan dess har det varit fullt upp. Städat ut julen. Hängt på stan med Anna. Handlat inför kvällen. Ikväll vankas det festligheter nämligen. Hos mig. Alltid trevligt. Kommer fina människor som jag inte sett på länge. Det är glädje.


Lana Del Rey - Video games

Såg denna på nyårsafton. Nu är jag smått besatt.


får ju passa på medans man kan.

Jag har tränat mycket oftare nu sedan jag kom till Billingen. Kan bero på att jag inte har så mycket annat att göra. Men åker snart mot huvudstaden, vet inte hur det blir med träningen då, så passar på att springa så mycket jag kan ute. Det är ju trots allt det jag gillar mest. Jag kommer ju dock att träna i Sthlm också, men troligen inte lika ofta. Vilket är synd med tanke på att jag har kommit igång bra nu, och i julklapp fick jag en anmälan till Karlstads Stadslopp. Målet är att slå förra årets tid! Så det är bara att kämpa på.


walking down the road.


nytt år ny frill.

En eftermiddag i Bfors resulterade i en ny frill och en fika med Emlan.
En väl spenderad eftermiddag om jag får säga det själv.



Oo-de-lally Oo-de-lally Golly what a day

Vilken bra dag det blev. Även om jag var på dåligt humör när den började.

- Två sidor på uppsatsen
- 10 km löpning
- Upptäckte att det finns nytt avsnitt av Sherlock
- Downton Abbey julspecial
- Love Actually
- Mörk blockchoklad
- Upptäckte att det finns nya avsnitt av Absolutely Fabulous
- Snowroller

Mycket tv kanske, men bra tv gör mig glad.


Första dagen som arbetslös student.

Sitter i, troligen min favorit julklapp, och skriver uppsats. Den ska vara klar om 1,5 veckor och jag har allt kvar typ. Så det är bara att köra på.


natten då 2011 blev 2012.

Nyårsafton 2011/2012 blev en lugn afton. Jag var nykter och körde bil. Hade en date i form av min fina vän Emelie. Vi spenderade kvällen/natten med världens bästa sällskap. Sofia och Knuth. Amanda och Erik. Jenny och Xandra. Vi åt god mat och godis. Vi spelade charader och alias. Vi lyssnade på musik och skrattade. Vi skålade i alkoholfri champagne och kollade på fyrverkerier mellan träden. Vi eldade och lekte med tomtebloss.

Jag och Emlan kom hem vid 4 tiden, men somnade inte förrän halv 7. Det är kul att prata om allt och ingenting.

Fin nyårsafton!
Nu hoppas vi på ett bra 2012!