Lite mer bilder från Bryssel

Här kommer lite mer bilder från Bryssel, fotograf är ingen mindre än Sofia, a.k.a. FiaPia, Fipi, Barret m.m. - kärt barn har många namn.... 


image102
Gillar detta kortet, typ ingen kollar in i kameran, det är min klass det ;)

image103
Jag o Jenny på landvetter

image108
Jag o Sofia, damn vi är coola i våra nya pilotisar

image105
Jag o Sandra, jag kan inte uppföra mig på resturang...


image107
Mums!

min dag

Så är denna lördag över, har varit en väldigt trevlig dag må jag säga. Den började med att jag for till Åmål, där shoppade jag loss på Ica Maxi (batterier) och på Jysk (rullgardin), sen bar det av till moster och lämnade av lite saker och sedan hem till Emelie. Där så spelade vi lite Gears of War tror jag det heter, spelade på Emelies gubbe, men var så dålig att folk inte ville ha med mig i deras lag, how rude! Sen kollade vi även in Emelie o Sammies nya lägenheten, högst upp, utan hiss var den belägen, men shit vad mysig den var, verkligen verkligen :)
Sen så åt vi lite pizza, inte helt fel det :) Fick även en trä-groda av Emelie från Thailand, den låter också, himlans fin, tog kort på den, men min kamera dog innan jag hann få in dem i datorn (därav mitt köp av batterier).

Sen bar det av till Bengtsfors och idrottsgalan, satt läääängst bak, men har man läktarplats så har man. Men skoj var det, kom på nya smeknamn te folk, Lövet, Trädet, Barret och Kotten. Amanda vann inte, men är ändå så himlans stolt över henne. Sen for jag hem lite tidigare, men hemma var det helt mörkt och alla dörrar låsta, så fick sitta på trappan i kylan och mörkret alldeles ensam, spelade lite Supergrass och The Ark för att tiden skulle gå lite snabbare, sen kom mor o far hem och jag kunde gå in och sätta mig här.

Så det är väl här jag kommer sitta den närmsta timmen, ska ta mig lite mer mat med så blir det tipp topp.

Snart så drar jag iväg..

Ska snart åka iväg till Emelie, har inte träffat henne på länge, men hon var ju två veckor i Thailand och jag en vecka i Bryssel så det är väl inte så konstigt. Så jag ska alltså spendera dagen i Åmål och kvällen kommer att spenderas i Bengtsfors med Sofia o Jenny, vi ska på idrottsgalan och heja på vår Amanda (a.k.a. El Maco)

Så detta blir en bra dag, det känner jag på mig, så skiner ju solen med, najs najs! :)

Så fin :)

image101

Så fin, hittade den på Topshop

min fredagskväll

Blev ingen glass, orkade inte åka ner, åt istället lite korvbröd (är beroende) och annat smått o gott.

Har glott på tv:n det mesta av kvällen, blev Så ska det låta och Let's dance, hejar på Tobbe, bara för att jag har sett honom trolla live...


Imorgon blir det full rulle hela dagen, då blir det först hem till Emelie under dagen och sen till Bengtsfors och idrottsgalan där vi ska heja på Amanda!



Måste även slå ett slag för
Cyberphoto, beställde min kamera i onsdags och fick den idag, och den var väl inpackad och så fick jag en Bounty. Najs, inte för att jag äter den men da parents gillar det nog. Men gillade själva grejen med att man fick en chokladbit!


image100

glass?

Vad ska man hitta på?

Har inte följt Let's Dance, så vill helst inte se finalen, ingen annan är hemma....ska jag dra ner till affären och inhandla lite glass kanske?

Well får se vad som händer...

Bryssel 21/3-27/3 2007

Eftersom det är så himla många som läser min blogg, så tycker jag att det är min skyldighet att berätta om min klass/studieresa som ägde rum för inte så längesedan alls.


Dag 1onsdag 21 mars:

Vi åkte från Bengtsfors klockan 15,00 och åkte då mot Landvetter. Var framme på Landvetter ca 18,00 och sprang runt där och kollade in affärerna. Sen bar det av mot Bryssel, flygturen tog ca 1 timme och 35 minuter. Det första jag får se när jag kommer in på Bryssels flygplats är en stoor skylt med ordet "chocolates", jag känner då direkt att detta är ett bra land. Vi åkte sedan tåg och tunnelbana till Hotel Scandinavia ***(tre-stjärnigt), jag delade rum med Sofia och Jenny. Rummet var inte mycket attt hurra för, en tom minibar, halv ruttet badrum, nästan inga lampor fungerade m.m. Efter inspektion och lite ommöblering av rummet var det sovdags.


image88       image89
Det första man ser när man kommer till                   En tom minibar...
Bryssel.



Dag 2 torsdag 22 mars:

Vi var på EU kommissionen, först lyssnade vi på en italiensk man som pratade på i timmar om EU kommissionen och detta på halv taskig engelska, flera av klasskamraterna somnade, eller höll på att somna i alla fall (obs är seriös nu). Sen lyssnade vi på en kvinna som också pratade en hel del, men "bara" i en timme, sedan på eftermiddagen/kvällen stod det stadsvandring på schemat, men det var så förbannat kallt och blåsigt att vi var tvungna att avbryta stadsvandringen efter ca 50 minuter, men det gjorde inte så mycket, för de på dessa 50 minuter hade vi bara gått runt på ett torg och pratat om gamla hus, fick alltså inte se så mycket av stan. Åt mat på en indisk resturang, var helt okej.

image90              image91
Den kända Bryssel statyn,              En EU byggnad, vet inte 100% säkert vilken...
kan inte namnet..



Dag 3 fredag 23 mars:

Även denna dag spenderades i EU kvarteren, var på West Sweden och representationen, inte det allra roligaste kanske. På kvällen var det sydamerikansk mat som skulle ätas. Min förrätt hetta Gaspazo (?), en hemsk gegga gjord av kalla grönsaker, huuu. Huvudrätten var godare, burritos. Najs.

image92
Gegga när den är som äckligast....
a.k.a. Gespazo



Dag 4 lördag 24 mars:

Blev inget Paris, tåget var fullbokat :'(
Blev istället en hel dag i Bryssel, var på ett shoppingcenter med all da girls. najs, shoppade lite också, mest småsaker som jag inte orkar skriva upp här. Åt även lunch på den belgiska motsvarigheten till McDonalds, det var gott.
Middagen blev en köttbit med pommes, det var gott, det var dock inte förrätten, för det var ostkroketter som smakade urk!
Det var även på denna resturang som jag tappade min kamera...om någon ville veta det...

image93                         image94
Jag kan verkligen uppföra mig på en resturang        Nasty förrätt, ostkroketter


Dag 5 söndag 25 mars:

Denna dag var vi i Brügge, oh my vad det var fint  & mysigt där, detta var även den dag då det var helt klart väder för första gången, najs. Men i Brügge så gick vi runt med en guide och kollade och lyssnade. Var verkligen en mega (ett gammal favorit ord) mysigt. Eftersom det även var våffeldagen hemma i Sverige åt jag min första belgiska våffla, (något som jag kanske inte skulle ha eftersom detta ledde till ett beroende), men gud vad de var goda, varma och med en massa choklad. Mums!!  Shoppade även lite småsaker.
Middagen blev på en afrikansk resturang i Bryssel, det var hur roligt som helst. För efter maten (som bestod av kyckling o ris) så kom den en musiker som spelade på ett afrikanskt instrument, sen började några i klassen dansa och så, hur trevligt som helst var det verkligen.


image95         image97
Mysigt så det står härliga till             Damn vad najs detta var, det mörka är choklad...


Dag 6 måndag 26 mars:

Först så åkte vi till en chokladfabrik och kollade när de gjorde choklad, jag åt tre bitar (detta ändrar inget i mitt nyårslöfte, för hur ofta har man chansen att äta äkta färsk belgisk choklad?), och de var goda, där lyssnade vi på en man som pratade om hur de gjorde osv, sen shoppade vi loss där.
Efter chokladfabriken var det Waterloo som väntade. Åkte dit klättrade upp för Butte Du Lion, en stor kulle som är ett monument för alla som dog och för en prins som blev skadad i slaget vid Waterloo. Denna kulle hade en trappa med 226 steg, min vader tyckte inte om mig efter det. Efter kullen så såg vi på två filmer, en var hel skum, förstod inget alls, sen var vi inne i ett rum som hade en stor panorama bild (110 meter lång) av slaget, sen var det även ett vax muséum som vi kollade in. Sen hann man även med lite shopping.
Sen var det Libanesisk mat som vi åt, och detta var skumt, först kom de in med mycket mat, men det var inte så himlans gott, sen delade jag mat med två vräkare (nämner inga namn ;P ) så fick inte mycket mat, sen kom det mer, några kyckling bitar och lammpinnar, blev inte direkt mätt. Så då ville jag ha en våffla, så André visade mig vart det fanns ett våffel-stånd som var öppet, blev sååå glad. Köpte en våffla med jordgubbar och choklad, damn den var god!!
Senare på kvällen var vi på hotellet, först i några av pojkarnas rum, satt och tjatade och sånt, sen drog jag o mina rumskamrater, men då följde några av pojkarna efter oss till vårt rum och där kastade en av dem ut en kudde, drog upp lakan och allt sånt från sängarna....men det var skojigt ändå. :P

image98                 image99
Nygjord choklad, najs najs                             Butte Du Lion, låång trappa




Dag 7 tisdag 27 mars:

Klockan 12,00 begav vi oss till flygplatsen där det blev lite tax-free shopping, sen var det planet raka vägen hem. Var hemma i Billingsfors ca 21,00.

Var en helt underbar resa verkligen!!!


Jippie!

Fick kameran idag. woohooo är så glad glad :D

Har dock inte hunnit använda den så himla mycket, eftersom det behövs återladdningsbara batterier och har inga sådana i den storleken, får inhandla det i morgon :)

Men här är i alla fall en bild som jag tog i alla hast med min nya Samsung


image87

Ja vet vad alla tänker, varför har de så många schweppers?
Ja det är en bra fråga som jag inte har något svar på, men de står på köksbordet,
de kom dit för några dagar sedan, får se när de försvinner....
Men bildens kvalité är ju inte helt fy skam i alla fall

Jobb jobb

Har skickat iväg en jobbansökan inför sommaren...i Strömstad, har inget emot att jobba utomhus nere i Strömstad en hel sommar, det skulle jag nog klara av ; )


Snälla kom idag...

Nu är min kamera i Bengtsfors. Jag hoppas så mycket att den kommer till Billingsfors idag. Vill ha den nu!! Men det har i alla fall gått fort, oavsett om jag får den idag eller inte, beställde den i onsdags, så om jag får den idag är det verkligen kvickt må jag säga.

(o)nödigt vetande

Nu kommer lite (o)nödigt vetande.

  • vaknade av att mina vader, bägge, krampade, inte så mysigt att vakna till
  • klockan 03,42 befann sig min kamera i Örebro, chansen finns att jag får den idag, *hoppas hoppas*
  • jag har en ganska så najs helg framför mig, hälsa på emlan, gå på idrottsgala m.m.
  • idag serveras det lasagne på skolan, vilket betyder att det blir en väldigt lätt frukost idag
  • jag får ta bilen till skolan
  • solen skiner
  • snart påsklov och sälen
  • hittade mina pilotisar inne i badrummet, över spegeln på en dammig hylla tillsammans med rakapparater, frågan är hur och varför de låg där...
  • har blivit beroende av Supergrass - Alright, spelas minst 5 ggr på raken
  • strax skolan för mig där en lektion med matte c väntar
    image86

Comic relief

Peter Kay, Matt Lucas & The Proclaimers -  (I'm Gonna Be) 500 Miles
Comic Relief 2007
Red nose day






Mor brought me make-up

Nu kom min mor hem med smink till mig, najs :)

Fick två foundations, en brun-utan-sol, något som jag verkligen behöver, blek är nämligen mitt andra namn.
Sen fick jag en sorts tvål som ska ta bort de små knotter sakerna jag har på min arm, dessa knottrer har jag haft lääänge och det ser ut som om jag har rysningar, men bara på höger över-arm, lite små snyggt...

Oh my that is so najs

Najs är mitt nya ord..använder det dock bara när jag skriver, har andra ord som pluppar upp titt som tätt när jag pratar...det var dagens nödvändiga information.

Men tränade som sagt på gräs idag, detta var min första träning på gräs detta år och det var så himlans najs. Spelade dock inget två-lag, men det var i alla fall på gräs så jag klagar icke!
Fick lite skavsår på mina fötter, detta gillar vi inte...


Så idag blir det inte mycket mer, ska kanske gå och se om det finns något ätbart i kylskåpet....

Motiveringarna

Här är motiveringarna till de tävlingar som mitt o Jennys företag Gnafp kom tvåa i:


Bästa UF-företag:

2:a Gnafp UF, Strömkulleskolan, Bengtsfors
För en sann entreprenörsanda- gör nästan allt för pengar. Där kloka råd och stort kontaktnät samanförs i god struktur. För att de egna målen sprängts och inga begränsningar tycks finnas. Historien möter nutiden- för framtidens företag!

Bästa vara:

2:a Gnafp UF, Strömkulleskolan, Bengtsfors
Kvalificerad idé framtagen med stor kunskap, förmåga och engagemang. Produktidé som kan mångfaldigas



Najs najs verkligen!! :)

gräs

Idag blir det träning på gräs, lovely!!

Nu är det bevisat, 22 maj är bäst

Ett utklipp ur en tidning, den är bara några dagar gammal, men man ser att det är bevisat, 22 maj är bäst. Men det fanns väl ingen som trodde något annat eller?


image84



Det syns inte, men det är inringat står det:
"Bäst väder är det 22 maj"


P.S. för alla som inte vet det så fyller jag år den 22 maj, därav min kärlek för denna dag! D.S.

min torsdag

Idag så har Andreas och Sofia åkt till London, fusk, det är mitt drömresemål...

Men men
 
Denna torsdag är det skola för min del, har otroligt trevliga lektioner, Svenska C, Religion B och Estetisk verksamhet, tror inte att jag har glömt någon lektion.

Sen blir det träning, på gräs. najs najs!

Just nu


Supergrass - Alright


image83

Ny kamera på ingång

Min kamera har varit lite underlig och det blev inte bättre när jag tappade den i Bryssel och kände då att jag ville ha en ny. Så det blev denna fina lilla sak.


image81
Samsung Digimax S500

Lite bilder från Bryssel

Bara för att jag inte orkar skriva om min resa just idag, så betyder inte det att jag är för lat för att lägga upp lite bilder, och man säger ju att bilder säger mer än 1000 ord.



image80


Nu är dessa bilder tagna med mobilen, så kvalitén kunde ha varit bättre, men det får duga så länge, kommer nog riktiga o bättre lite senare i veckan, samtidigt som min redovisning av resan. Men detta är iaf några av de bilder som finns i min mobil. Enjoy

Hemma igen

Nu är jag hemma i Sverige igen, veckan i Bryssel har varit toppen bra, men orkar inte skriva om allt nu, det får bli i helgen det :)


Men hade i alla fall en toppen toppen toppen resa :D



SP3 från Strömkulleskolan är ju så himlans bra!

35 minuter

Nu är det endast 35 minuter kvar...


Jag o Jenny har sålt böcker idag, gick super bra verkligen.

Kommer inte på något vettigt att skriva, får se om det blir något inlägg från Bryssel....

"I try to be like Grace Kelly, but all her looks were too sad"

Om en halvtimme så ska jag med bussen upp till Bengtsfors och skolan, där ska jag o Jenny sälja lite böcker och sen ska vi även ha en liten filsofilektion, vi missar inte den, stöööörande, men men...
Sen bär det av....

Vet inte hur detta ska gå, en vecka utan datorn? Jag som är lite smått beroende...



Måste ju lägga in en tjuvlyssnat med:

Ikea, Kungens Kurva

(Ett par i 35-årsåldern står bland gardinerna).
Hon: Men den här då? Den passar ju med det gröna i köket?
Han: Grönt? Sen när då?
Hon: Väggarna har varit gröna i fyra år.
(Mannen lägger utan ett ljud ner gardinpaketet i sin gula lånekasse).


Hoppas det blir en trevlig vecka för alla :)


Spa-behandling för håret

Var på en spa behandling för håret igår eftermiddag, det var en present från mamma : )
Började med hårnbottenmassage, hur najs som helst! Sen var det schampoonering och inpackning, mitt hår blev lenare än vad det har varit på hur lång tid som helst. Aja det var verkligen inte alls helt fel!
Men hon fönade mitt hår i slutet, det gillar jag inte, eftersom jag då ser ut som världens nörd.... huu...

Nu är väskan packad

Nu är väskan packad, pengarna växlade och passet är hittat. Nu är jag redo för klass/studieresan till Bryssel. Ska bli så himla skoj, men har inte fattat att vi ska åka redan...

Hittade min dagbok från Italien från förra året, så den ska med igen, det ska bli min lilla resedagbok, men den är rätt tunn så det får nog inte plats med någon mer resa efter denna tror jag....

De första dagarna är väl kanske inte de allra roligaste, då blir det EU:högkvarteren, men senare blir det Paris, Brügge, chokladfabrik och Waterloo och det låter ju inte alls fel det!

Så nu blir det röj när SP3 från Bengtsfors kommer till Bryssel ; )


image79



15,00 i morgon går bussen till Göteborg och planet lyfter 19,30 tror jag det var, är framme i Bryssel någongång runt 21,00

Woohooo!!

Samhälls lektion

Har nu samhäll, ska läsa på inför den lilla föreläsning jag ska ha om Coreper på fredag, men det är allt roligare och kolla upp saker om Bryssel och Paris. Det är bara några få timmar kvar tills bussen lämnar skolan och vi beger oss till Göteborg och Landvetter för att sedan hoppa på ett flyg och bege oss till Bryssel. Ska bli skoj skoj.

Så idag blir det packning för fulla muggar, måste även göra lite svenska, och så ska jag får en lite spa-behandling på Stations Klippet, trevligt : )

Angelica kan bara hon vill

Idag har jag varit rätt så flitig, har hunnit med mycket, men för att det skulle bli så var jag tvungen att ta "ledigt" från idrotten. Men har äntligen fått klart historian, hoppas jag har gjort rätt, skrev om Ibn Fadlan, spännande värre.
Sen har jag börjat packa inför Bryssel resan, har klippt i ett par jeans, som mamma sedan lappade och sydde upp, snällt snällt. Sen har jag även hunnit med en joggingtur, var dock inte så lång, men det var i alla fall skönt att komma ut lite. Sen har jag sett lite på Vänner och nu sitter jag här och ska strax skriva historian på datorn, så man blir helt klart.

Damn we're good!

Så var mässan över, och det var ju helt underbart. Jag trodde att det skulle bli tråkigt och jobbigt och ingen skulle vara intresserad av vår bok, men så fel jag hade. Det gick hur lätt som helst att sätta upp montern, detta tack vare Joel som kastade upp väggarna på näsan noll sek. Och den blev fin fin verkligen.

image78
Me and Jenny i vår monter
med checkarna ; )

Sen på själva mässan så var det fullt med folk som kom och kollade på vår bok, det var ju såklart inte så många som köpte en eftersom det är en bok om Bengtsfors och vi var ju i Vänersborg, men fick sålt 4 st, så vi blev nöjda. Och vi fick bara positvia kommentarer at folk och det var ju hur skoj som helst att höra. De tyckte boken var jättefin och att det var en jättebra idé! Vårt tema i montern var att ha gamla och nya saker som vi jämförde, så som vi har gjort i boken, t.ex. Jenny var klädd i 20-tals kläder och jag i nya. Vi hade även med en medarbetare, Jennys bror Dennis, har var jätte duktigt verkligen : ) Sen var det dags för prisutdelning och där gick det hur bra som helst verkligen. Vi kom tvåa i både bästa vara och bästa UF-företag, det är de "tyngsta" kategorierna, och vi kom tvåa i bägge. Hur underbart är inte det? Detta innebar att vi fick lite cash, som är helt perfekt inför Bryssel, och det är ju aldrig fel det!


Sedan var det dags att åka hem, haft en alldeles underbar helg i Vänersborg

nu är det dags

Nu kommer strax Jenny och vi ska bege oss till Vänersborg och bygga upp våran monter inför i morgon, detta är vad vi har förberett på oss i X-antal veckor. Så får hoppas det blir många personer som kommer och att det blir skoj skoj.

Så har ni vägarna förbi så kan ni ju altlid komma och köpa en bok om Bengtsfors, det behöver alla människor ha i sin bokhylla.


Hoppas alla får en trevlig helg!

boooring

Shit vad jag har tråkigt....så då måste jag göra något, och då blir det att skriva en oootroligt meningslöst inlägg här...bara för att det tar lite tid..


Sen är det bara en som vill prata med mig på msn, är jag så otrevlig? hmm


Nej nu skiter jag i datorn och ska äta mat istället....

"Jag tänker hoppa, ner från Eiffeltornet"

Eller kanske inte, ska nog bara kolla ner, det räcker för mig....


image76

Här kommer jag vara om exakt en vecka, längtar längtar!

En eftermiddag med Fia

Var ju på bio igår med Fia, såg på Saw III, den var väl lite halvt mysig sådär...

Vi hann även med simmning, blev en km som vanligt....var mycket folk när vi började simma, men helt tomt när vi var klara, även det var som vanligt.

Just nu lyssnar jag på The Clash och ska strax hoppa in i duschen för att sedan börja packa.

image75
Me o Fia i Italien

lördag morgon

Sitter här och kollar på The Simpsons, ska börja packa lite smått snart inför dagen. Ska ju ner till Vänersborg och börja greja med montern inför UF-mässan som är i morgon. Ska blir trevligt : )




Working 9 to 5

idag har det verkligen vart något hela tiden...

Först så var det lite målning av monterväggar, ramar o bokstäver.
Sen var det matte prov, gick inte alls bra. sen var det lunch, god mat (!), sen var det kommunen, men de hade lunchstängt så fick traska tillbaka dit senare och fick då broschyrerna, de blev bra bra :)
Senare under eftermiddagen var det jobb med loggor, boken, handling av godis, köpte godis för 200 kr..
Sen var det hemfärd...så idag har det varit en hel dag, från 9 till 5. Och på söndag är det mässa... :)


Om ca 30 minuter ska jag befinna mig i Brohögen där jag ska möta upp med
Fia, vi ska simma simma, sen ska vi på bio, Saw III, läskigt

Men innan dess måste jag skriva lite saker i min svarta lilla bok ; )

Jag kan beskriva matte C med tre bokstäver: Blä

Har precis haft matte c prov och som jag trodde så gick det åt pipsvängen....

Men har inte pluggat speciellt mycket så det kom inte som en chock precis....

Nu ska jag glömma det provet och gå till Karin och se om hon vill ge mig lite pengar....

Dagens viktigaste

Skulle ha en liten sovmorgon idag, istället gick jag upp 10 minuter tidigare än vad jag normalt brukar göra...kanske beror på solen?


Men nu till dagens viktigaste händelse, jag och Jenny är med i dagens tidning!!! woohoo : D

image73


Jag tror att Sahara har förflyttats till mitt hår...

Vad ska man göra om ens hår är lika torrt som en öken?!!?


image71

My nose loves me

Min näsa har blivit bättre efter jag började med ett naturläkemedel, har dock glömt namnet på det, men detta betyder att det troligen inte är pollen, då blir man glad : )

redo för gruset

Sitter här klädd för en härlig fotbollsträning på grus...har dock inga benskydd, men det skulle jag få låna av chefen. Försöker desperat få tag i Sofia för att se om hon vill åka med till träningen, men jag tror inte att hon vet hur man svarar i en mobiltelefon...eller det kanske är svårt att lyfta på ett lock? vad vet jag... ; )


Snart intar SP3 Bryssel

Här kommer jag vara om en vecka....kul kul!



image70


Någon som har en hjärna som tycker om att arbeta?

Ingen som vill göra mitt matteprov? Handlar om derivata och andra små skojigheter....

Sen skulle det ju inte vara helt fel om någon som gör mitt historia arbete om Ansgar heller, eller min engelska...

någon som anmäler sig friviligt?

nu börjar min eftermiddag då...

ska nu ta itu med lite saker som måste göras, först blir det mat, sen blir det lite plugg och sedan blir det träning. Äntligen blir det grusträning, wiii :D

Så nu måste jag leta upp, benskydd, byxor, tror att skorna finns där jag la dem senast, men man kan ju aldrig riktigt veta...




Gick ju bra detta

Är nu hemma från mitt o Jennys äventyr till Trollhättan, där vi presenterade vårt företag Gnafp inför en jury. Både jag o Jenny tyckte att det gick jättebra, så tyckte även "UF-ledarna" (kommer inte vad det heter riktigt), så då måste det ju ha gått bra : )


Lägger in ännu en bild på boken,
bara för att den är så fin....




Snart är det dags..

Snart ska jag o Jenny åka iväg och möta UF-juryn. Vi ska prata om Gnafp och boken.....

Håll tummarna!

Oh my!

Jag tror att om det fanns SM i lathet så skulle jag ha en medaljchans. Har flera saker som jag kunde ha gjort idag efter jag kom hem från skolan, men har inte gjort något alls...eller har städat lite i min garderob, det är ju så mycket viktigare än engelska, matte, svenska eller historia.....vad du är lat angelica


Ska nog vara duktig nu istället, ska göra lite engelska om jag förstår den, sen ska jag plocka upp Jenny, hon ska vara min natt-kompis i natt.  Trevligt, och imorgon ska vi på en väldigt viktig sak. Ett litet äventyr kan man kalla det....


alldeles solo

sitter helt ensam i skolan, bussen går om ca 20 minuter. Så får väl ta en lite tripp till banken innan och se hur mycket jag gjorde åt i helgen på min o mors shopping tur.....



image69
Om man nu skulle få för sig att börja på Prison Break
så är ju denna mannen en bra anledning till att börja,
kanske den enda anledningen?

Broschyr, intervju, derivata, existens

Sitter i skolan, har en liten rast från filosofin där vi diskuterar existens..väldigt spännande...

Idag var jag o Jenny och pratade med en filur på kommunen som ska skriva ut vår Gnafp broschyr, kommer säkerligen bli bra.
Sedan blev vi intervjuade av lokaltidningen, kommer förhoppningsvis med på fredag, lagom innan UF-mässan. Vi pratade om vår bok. Najs.
Sen var det skojig matte, har prov på fredag, det kommer väl inte att gå sådär värst bra men....fattar verkligen inget alls....


Dagens haha:
"Micke är bäst o smartast"
// Micke a.k.a. Chus


Jag har boken i min hand!! Den är här nu!! Woohoooo!!

Nu har vi den, min och Jennys bok, den är färdig :D
Vi har kämpat och slitit med denna i ca 6 månader, och vår lärare ville egentligen ha en tre års plan, men vi klarade på ett halv år.
Den är såå himla fin!

Firma Gnafp det bästa är!!


Så nu är det bara att köpa den ; )


image68
Behöver jag skriva att jag är super glad och stolt?

Om jag vore rik...

så skulle jag skicka min mamma hit, bara för att hon är bra
jag skulle skaffa en sådan här till min pappa, tror att den är bra, ser så ut i alla fall..
och min bror skulle nog få en bil, om han är snäll det vill säga...


Inget grus idag...

Blev ingen grusträning...blir isället löpning o inomhusträning...lite små störande eftersom jag hade ställt in mig på att äntligen komma ut och träna på den nya grusplanen.. hade ju faktiskt letat upp mina slitna grusskor, och så får jag inte använda dem......suuurt!




image67
Längtar till man får spela på gräset, visst är det skönt att få spela utomhus,
 men man kan inte jämföra grus med gräs...

Lily Allen - Alfie


Min dag

Har nu klar med min skoldag, den var väl okej.

Hade först samhäll, då gjorde jag provet som jag pluggat inför de senaste två dagarna, blev godkänd och då blev jag nöjd.

Sedan var det historia, började då skriva om Ansgar men funderar nu på att byta eftersom jag inte har någon aning om vad han skrev om oss svenskar....

Efter detta var det matte, där vi gick igenom några tal och jag såg mest ut som ett frågetecken...


Dagens elaking:

"Angelica är mest lik Napoleon av tjejerna"
// Samuel


Någon som ser likheten....?

It's all about me

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Ögonfärg: Gröna
Humör just nu: Trött o frustrerad över min näsa
Favoritgodis: Choklad med hög kakaohalt
Kläder just nu: DLIK:s mjukisar
Musik just nu: Har blivit lite små besatt av The Ark
Sommarplaner: Kusten, och då västkusten, what else?
Hur många kuddar sover du med: 2 st
Spelar du nåt instrument: Nepp, har dock spelat både gitarr o blockflöjt
Morgon- eller nattmänniska: Natt
Bio eller promenad: Bio
Är du kittlig: Ibland
Snarkar du: Nepp, är tystheten själv
Stjärntecken: Tvilling
Bästa tvprogram: Helt klart Little Britain
Äckligaste insekten: Alla...huu för insekter..
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Att kunna flyga verkar ju inte vara helt fel
Stökigt eller välstädat? Välstädat, men det är sällan mitt rum är det...
Skulle du nånsin få för dig att hoppa bungy-jump? Skulle vilja, men vågar nog inte..
Gillar du att sjunga? Bara sjunga med i låtar med trallvänliga toner när ingen annan hör
Senaste bio besöketDamn, det kommer jag inte ihåg...
Anser du att du är stark? Neej
Senaste sms:et du fått: "Ja" - av pappa
Vad gör du om du får hicka? Inte speciellt mycket
Vad längtar du mest efter just nu? Bryssel resan


Lägesrapport

Här kommer nu en lägesrapport angående det senaste inlägget


Pluggahar läst jenny-papperet några gånger, blir några gånger till innan det blir sova
Gå på jakt - hittade skorna efter ett kort sökningsarbete, får se om bror har några knickers eftersom jag troligtvis inte har några
TV - csi har inte varit än, men 21,00 ska jag bänka mig
Dusch - har tagit duschen tidigare än vad jag trodde, men den är gjorde...aldrig fel att vara lite ren..
Sova - blir nog så småningom







image63
En liten notis:
Har varit sjukt sugen på Fanta idag...


Postcard från Florens, Italy

Är lite svengelsk i afton.
Fick ett vykort förrut från min El Maco (på engelska), hon hade det bra och det är ju bra det : )


Har en del att pyssla med nu såhär på kvällen:

Pluggasamhäll c, eu grejs...boooring...tar aldrig slut.. tack jenny för papperet, me like big time!
Gå på jakt - grusskor och knickers....vart f-n kan de vara? har inte sett dem på evigheter ju...
TV - är ju csi, ett måste ju & helst ska man utala det svenskt, för då blir jenny lite små sur och det är ju faktiskt lite små skojigt....
Dusch - det kan väl aldrig skada?
Sova - aldrig fel det


Så nu ska jag iväg och göra detta....

"Coz I just want to move, don't care what the song's about"

Så chattade som sagt med Emlan Semlan för en stund sedan. Hon är som sagt i Thailand, där det är solsken och ca 47 grader varmt, men hon låg i skuggan för det mesta, eftersom hon var trött på solen...hur fuskigt är inte det då? Jag blir helt galen här om jag ser en liten solstråle och första tanken blir: "Sol, gör mig brun" och så är Emlan trött på sol...nja lite fuskigt må jag säga att det är... ; )
Har inte hört något från henne på väldigt länge, så det var super duper trevligt må jag säga.



Damn, har inte ett ända kort på Olga o Birgit tillsammans på denna datorn, skandal!!

Våren är på ingång men det är lite kvar till Thailändsk värme...

Nu är våren på G, det känns. Sol idag, aldrig fel det. Var väl runt 10+ idag...tyckte det var varmt men sen pratade jag med min Emelie, som är nere i Thailand och säger att det är 47+ i solen där.....då känns 10 grader lite små kallt....

Sitter i skolan...

Så nu sitter jag i skolan, grejar med UF broschyren. Det blir bra.
Har haft religion o engelska....
Snart är det idrott, har hört ett litet rykte om att det kommer bli lite små jobbigt...



image62
Mannen som jag o Fipi intervjuar


Så var denna söndag slut...

...eller den är det om några timmar, men för mig är den slut, kommer inte göra så mycket mer today (pluggade ju lite engelska förrut, det sitter fortfarande i min lilla hjärna), ska bara sova nu hade jag tänkt, eller om en stund i alla fall. 

Så fick en del gjort idag, joggade som sagt en bit, orkade mer än vad jag trodde *glad* och har kommit på att jag springer bäst när jag är själv och inte har någon musik, någon underlig bak på en cykel hjälper också till...

Sen har jag pluggat lite med, blev engelska och samhäll. Blev inte så mycket mer, för kom på lite saker, när det gäller historian så har vi lektionen på oss på tisdag, najs, sen så kom jag på att jag inte förstår något av matten så den sket jag i.

Var hos farmor o farfar med, vet inte hur längesedan det var jag träffade dem eller ens pratade med dem....så det var verkligen dags för ett besök, fick en glass och sen kollade vi på något vääääldigt skumt program på UR...

Min söndag, inte helt fel..


image63
Har jag nämnt att solen tittade fram idag, och att det var +10 grader ute?
Då var utsikten över Billingen o Laxsjön skrämmade likt bilden...

Damn... ingen bra rubrik nu heller...

Har nu studerat lite engelska samt lite samhäll, men det är fakstiskt roligare att lösa korsord med mor än att läsa om EU parlamentet....




Denna dag ska bli en dag då jag gör bra saker..

Idag ska jag inte sitta och bara vänta på att måndag ska komma, det blir lätt så på söndagar, man bara sitter o väntar på att veckan ska börja igen utan att få något gjort, men en sådan söndag ska det inte bli i dag. Det pga. att jag har planerat denna dag som följande:

Jogging - en långtur - avklarat, sprang i ca 50 minnuter
Pluggning - samhäll, matte, svenska, engelska o historia - allt blir troligtvis inte gjort men...
Städning - mitt rum är dammigt igen, vart kommer allt damm ifrån? Det är dagens fundering...
Besöka farmor o farfar - det var alldeles för längesedan jag var där...



image61
Damn...
oldie but goldie

Klart att The Ark vann, fann väl ingen som trodde något annat?

De vann, som man egentligen kunde lista ut. Satt och kollade på hela finalen med mami o papi.

Har fått en ny idol med, Kristian Luuk, det är min humor det, skrattade en hel del åt honom....spec brevet från André Popps, skoj skoj.

Sen var ju även Roland från Torsk på Tallinn med, finns det någon skönare människa? Tack Robert : )

image58Roland


image59The Ark


image60













                 Kristian Luuk


Melodifestivalen 2007


Heja Heja



The Ark - The worrying kind

Shopping med mor

Idag så var jag o mor iväg till Trollhättan där vi shoppade loss.

Jag fick tag i en del viktiga saker inför Bryssel resan, som närmar sig fort : )

Fick även tag i balskor, me like, det blev vanliga svarta ballerina skor, och det var bra, för jag behöver ingen klack.

Tittade in till Irené & Steven på vägen hem, trevligt, drack julmust, men vi lekte att det var påskmust, min släkt är allt rolig : )


Trevlig dag må jag säga!!

Ja tack



Christoffer Schreil (marknadschef på GB Glace) säger:  "Magnum Ecuador Dark, som är en riktigt mörk sak gjord på 62 procent kakao" 

Angelica (en glass- och mörkchoklad fantast) säger: "Ja tack"

126717-57

Färg, foto, fika, simning, det är min fredag i ett nötskal

Min fredag, inte helt fel:

Projekt / UF: Måleri av väggar, ramar o bokstäver. Shopping av färg o väggar
Matte: Nya tal
Projekt / UF: Återigen målning av väggar o utskrifter av fotografier
Fika: Grillad baguette, skvaller o skratt med Sandra
Simning: 1km med
Fipi
Just nu: musik o msn


Dagens fundering...

Varför ser jag jämt så wierd ut när jag vaknar?

Solen har hittat hit tillslut

Något trevligt och intressant: Solen är tillbaka, me like!


Damn, varför är jag så fantasilös?

Jag kommer aldrig på några bra rubriker, alla andra har ju så himla bra, passade och roliga rubriker utom jag....

Aja, så var ännu en torsdag till ända, och imorgon är det redan fredag, känner på mig att det kommer blir en trevlig fredag.

Men idag var det skola som vanligt, skrev en riktig smörig dikt på svenskan, som jag redan nämnt så  hade vi jeopardy på religionen, det var skoj skoj, sen målade vi hus på bilden, eller estetisk verksamhet som det så fint heter. 

På lunchrasten så målade jag o Jenny våra montrar i Oändlighet, det blev fint, har vi en vägg kvar och den ska vi allt fixa imorgon, och då ska vi även fixa sliver ramar och dylikt.

Sen var Jenny med mig hem, trevlig, vi åt lite mackor och kollade på tv. För att sedan bege oss till Långed och troligtvis den sista innomhus träningen, blir grus nästa vecka, vilket påminner mig om att jag måste inhandla nya grusskor tror jag, eller i alla fall leta upp de slitna jag har... 

Så nu har jag åte lite av mormors goda hembakta bröd och ska strax in i duschen.....

Vad är religion?

Vi hade jeopardy på religionen idag. Gick inte så bra för mitt lag, Tempo, som bestod av mig, Jenny o Sofia. Vi var tvungna att låna lite pengar....
Men vi kom tvåa (av tre) och då vann vi en svart fin penna med former *stolt*

Kul kul var det!

jeopardy

Äntligen!

Är äntligen klar med HOLK skiten, är så himla trött på det, och nu är jag klar.

Var tvungen att gå upp 50 minuter tidigare än vanligt....det beror på en viss person....tss...

så nu ska jag göra mig iordning inför en skoldag...sitter och ser ut som ett troll, jag borde inte lägga mig i blött hår, ändå gör jag det ofta, så ofta, vad beror det på?

Har solen gått vilse?

Vet inte hur längesen det var jag senast såg solen, jag brukar tycka om när det är lite mulet och regnigt, men nu börjar jag tröttnar rejält på snön och det blöta vädret.
Så nu får att solen ta och hitta till Billingen!




image55

Om och om igen



Mika - Grace Kelly

Karlstad

Idag var jag på Karlstads universitet och kollade in en utbildningsmässa. Gick runt och plockade lite kataloger och godis (som går direkt till min godisskål). Hittade inget som jag direkt var super intresserad av.
Var på en föreläsning om polisutbildning, det verkar ju vara lite små jobbigt...
Sen träffade jag även Malin, det var ju hur trevligt som helst det : )

Oändlighet, Coreper, lunch med esteter, matte med tårar

Idag shoppade jag o Jenny loss inne på Bengtsfors färghandel, vi köpte en blå färg, Oändlighet, och en roller, vår monter kommer att bli finast av dem alla...
Sen blev jag klar med mitt coreper arbete, när jag redovisade upptäckte jag att jag själv inte fattade vad jag läste...så det var nog inte ett av mina "bättre" arbeten...
Slutade tidigare från Historian, så då gick jag på jakt efter någon att äta lunch med, hittade som tur var Amanda och hennes klasskompisar, de var snälla och lät mig följa med dem på lunch. Det var god lunch idag med, kyckling med ris och sen var det pannkakor till efterrätt.
Sedan var det dags för matte, satt hela lektionen med ett tal, det är nu andra lektionen som vi grejade med detta tal, Fipi gjorde så att jag började gråta, TVÅ gånger till och med....hon blåste i mina ögon, på min begäran, så får väl skylla mig själv antar jag...

Nu är vardagen här igen...

Så var det åter dags fara tillbaka till vardagen, alltså tillbaka till skolan, efter ett alldeles för kort lov. Gjorde inte så himla mycket, men är väl det som man ska göra på lov, vila upp sig?

En ganska detaljerad beskrivning av min dag kommer här:

Väckning: Tiiidigt, springning till bussen, hann precis med den.. undra vad det berodde på? ; )
Religion B: Genomgång av kristendomen i Sverige - Hade skoj, kan bero på att jag satt med Fipi o Jenny...
Rast: Målning av hyllor o ramar, silver på mina fingrar..
Lunch: Vräkte pannkakor med hallonsylt
Engelska C: Pratade om lovet med Sandra, hann även med lite uppgifter..
Småföretagande: Mer målning och utskärning av ett G
Idrott BJämna matcher när det spelades Ambassaden, skoj.

Just nu

Sandi Thom  - I Wish I Was A Punk Rocker (With Flowers In My Hair)

image54

nej nu ger jag upp

Detta är min sista dag på mitt sista sportlov någonsin, då ska jag inte sitta och stirra på en massa svåra ord och försöka klura ut vad de betyder. Så nu skiter jag i Coreper tills vidare....


en kväll med töserna från laget

Lördagskvällen spenderades i Ed hos Jenny och där var en hel del töser från laget. Det var jag, Jenny, Sofia, Amanda, Frida, Miriam, Hanna, Lousie. Vi åt mat o godis, fiskade i en fiskdamm, kollade på melodifestivalen,  spelade spel och hade det allmänt skoj. MItt fotbollslag är allt bra det : )


coreper...

Borde skriva lite mer om Coreper, men förstår ju inte faktan som finns på internet, då är det inte så himla lätt faktiskt. Får hoppas att vi har lektionen på oss....får kanske göra lite på Holken istället...bara sammanställa fakta egentligen....orkar jag göra det idag tro?


Kan vara bra att anteckna:

Coreper är indelad i två avdelningar, dessa heter Coreper I & Coreper II.

 

Balklänningen är nu fixad

Hittade en balklänning igår, var först i Trollhättan, där provade jag några klänningar, men fanns ingen i min storlek, sen träffade pappa en gammal arbetskamrat som tipsade om en affär på Vargön och där hittade jag en klänning. Den är hel svart och lagom fluffig, det gillar jag. Så jag blev nöjd med min klänning : )


Fajitas & Kill Bill Vol 1

Kvällen har bestått av matlagning med mor, jag hackade grönsaker. Det vankades kycklingfajitas i hemmet idag, det klagar jag inte på.
Sen har jag sutte här framför datorn och varit en liten nörd. Det är det jag är bäst på att vara.
Sitter nu i pyjamasen och ser på Kill Bill Vol 1 och funderar på när det är läggdags, ska upp ganska så tidigt imorgon, då är det jakt på balklänning, hoppas verkligen att jag hittar någon.


image53

Nu blir det holkis

Nu ska jag äntligen bli klar med holk grejset.....!!!!

Grattis!!

Idag fyller världens bästa Jenny 19 år : )

Ett stort grattis till henne!!

t?rta


skidor

Har åkt skidor hela förmiddagen idag, från 10 till 13. Inte helt fel det inte : ) Åkte med far o bror. Träffade även min history teacher med familj tror jag det var...

Idag blir det väl inte så himla mycket mer, ska ringa Malin sen så ska hon hjälpa mig med Holken, jag har allt en snäll kusin : )

disk med the ark

Så nu har jag diskat som en hel diskmaskin, (självfallet med nya favoriterna The Ark spelandes i bakgrunden, har inte fattat hur bra de var förren jag såg dem på Melodifestivalen, och sedan dess har de gått på repeat här hemma) har även plockat undan lite, får se om mor ser att jag har varit duktig nu.


Nu ska jag vara en snäll dotter

Nu ska jag diska så att det är rent, fint och klart tills mamma kommer hem från frisören : )

Annorlunda version av låten Total Eclipse of the Heart med det norska bandet Hurra Torpedo


torsdag

Idag har jag inte gjort något egentligen...sett på en film, ska göra lite samhäll nu tänkte jag, ska skriva om Coreper...spännande....

Sen blir det bara träning inomhus för mig idag, var med på löpningen i tisdags och efter det blev jag ovänn med min hals och med mitt huvud, men jag vill, jag måste börja springa nu..... : /