KAOS

Fick mig en ny frill igår. Gick från att ha hår till att inte ha lika mycket hår. Så kort jag har nu har jag aldrig haft, vet inte riktigt vad jag tycker, från vissa håll ser det inte så annorlunda ut, men från vissa andra håll ser jag ut som en radikal feminst (fördomsfull, nej inte alls). Hur som, hår växer ut, och nu har man ju provat detta också.

Igår var det ju som sagt KAOS i Mellerud. Jag och Emlan trotsade regnet iförda gummistövlar och med paraplyerna i högsta hugg (även om de inte fick följa med in på området). Vi började kvällen hos Thomas flickvän Linda, där vi drack lite cider och tjatade för att sedan gå till Emlans arbetskamrat och festa lite där innan vi drog till området och såg The Sounds. Och de spelade bra. Träffade även kusinen igen, han dansade loss som aldrig förr.
Sedan sprang vi runt lite och spanade, hamnade i ett blått hus innan det blev The Ark, som även var den största anledning till att jag ville gå på just fredagen. Och de var bra. Så himla bra! De måste ses igen.
Efter allt var slut och vi hade ätit, hamnade vi på campingen med några från Stockholm, jag träffade även Rebecca som jag pratade lite med, alltid trevligt.
Var hemma ca 4 imorse.
Var en väldigt spexig afton!


It doesn't matter where you are If you are a superstar It doesn't matter who you are If you are a superstar

Herregud vad trött jag är. Jobbig natt med illamående, grannar som dundrar musik och regn som slår mot fönstret. Sen blir jag extra trött av penicilinet med. Och detta är ju inte helt okej eftersom jag ska på KAOS ikväll. Ska snart gå ner mot bussen och sen åka hemåt. Klippning och vila står på schemat innan vi far mot Mellerud.


Ibland Gör Man Rätt Ibland Gör Man Fel

Imorgon är det fredag. Och vilken fredag sen.
Åker hem till Billingen på förmiddagen för klippning. Fick panik för någon dag sedan då jag inte stod ut med mitt burr längre, så ringde till Kroppspalatset för att få reda på att Marit har 3 veckors semester. Så jag valde att vara otrogen, Lovisa på Stationsklippet ska klippa mig istället. Jag är inte så förtjust i att låna någon jag inte riktigt vet klippa mitt hår, men har hört att hon ska vara bra, så det blir nog bra detta.

Sen på eftermiddagen åker jag och Emlan till Mellerud där det blir KAOS. Inte helt fel. Fick sova hos snälla kusinen så vi slipper tälta eller åka hem mitt i natten. Blir bra detta.

Nu ska jag ut i regnet och CYKLA till jobbet. Inte helt okej. Men hinner inte dra bort till bussen.


Nice legs Daisy dukes Makes a man go whoo-whoo That's the way they all come through Like whoo-whoo whoo-whoo

Har äntligen skurat min lägenhet. Det behövdes verkligen!
Har även packat upp och sorterat tvätt.
Och lagat middag.
Duktighetspoäng.


Note to self: Använd aldrig munskölj precis innan maten är klar. Då går det ej att provsmaka och det hela slutar med att du får äta smaklös köttfärssås.


puff the magic dragon

Slutade tidigare på jobbet, är lugnt på somrarna, är väl många företag som har stängt och så. Jag hann hem till Morden i Midsomer.

Pappa körde upp mig till Karlstad idag och vi tog vägen om Bergvik och mina snälla föräldrar sponsrade mig i matväg, så nu är min kyl o frys o skafferi fullt igen, ska nog överleva här ett tag.

Blir KAOS på fredag också. Ville gå båda dagarna, men min ekonomi satte stopp för det. Så det blir fredagen, för då spelar The Ark och de vill jag ju så gärna se, så det fick bli fredagen. Det blir jag och Emlan och kanske Sänna om hon får ledigt från sitt jobb.

Nu ska jag kämpa med att äta kvällsmat, det tar ju sin lilla tid, men svullanden har gått ner lite och då blir jag glad.

pop goes the world

Nu ska jag packa järnet, för om ca 1 timme går bilen mot Ktown. Där blir det jobb jobb och tvätt. Kan knappt vänta.


tell me why i dont like mondays

Förstår att alla är sjukt intresserade av hur det går med min tand.
Jo det ska jag berätta, var ju hos tandläkaren idag och det gick väl bra antar jag. Tandläkaren tog en titt i min mun och konstaterade att "här var det galet", hon körde sedan in en spruta med munskölj och pressade in det mellan min tand och mitt infekterande tandkött, vilket gjorde rätt så ont vill jag lova. Kom därifrån ca 5 minuter senare, några 100-lappar fattigare, med pencilin, munskölj och en speciell tandborste. Nu kan jag inte stänga munnen helt eller öppna den speciellt mycket. Eller ja, jag KAN, men vill inte, det gör ont. Så nu tycker jag synd om mig. Missar träningen idag också. Så ska trösta med Twin Peaks. Längesedan nu.



You say you want a revolution Well you know We all want to change the world You tell me that it's evolution Well you know We all want to change the world

Jag vet inte riktigt vad som hände idag. Hade klockan på halv 8 så jag kunde ringa och få en akuttid till tandläkaren, det fick jag, ska dit halv 5. Men sen somnade jag om, och jag måste ha sovit djupt, vaknade vid 11 och hade två mottagna sms, jag vaknar annars väldigt lätt. Jag var nog tröttare än jag trodde.

Jag ska alltså till tandläkaren idag, känns bra att få kolla upp min mun, men det känns inte lika bra att jag måste betala för det. Men men, jag vill ju gärna kunna äta igen. Dock är det ju otroligt segt att jag fick en tid såpass sent, med tanke på att idag börjar fotbollsträningen i Karlstad. Det är sådär osäkert om jag kommer hinna upp i tid. Typiskt...


The last one born and The first one to run

Idag är det synd om mig. Min tand gör mitt liv lite jobbigare att leva, iaf äta. Eller ja, det är väl tandköttet runt min tand, hur som helst, det gör jävligt ont i min mun just nu. Buhu.
Imorgon ska jag ringa tandläkaren.

Och i veckan börjar vardagen igen med jobb jobb.
Vilken lycka...


I don't wanna be the girl who laughs the loudest Or the girl who never wants to be alone

Detta är inte okej. Det är lördagskväll, kvällen då man ska frossa i goda saker, men jag får inte ens i mig en liten muffin. Min tand tar sakta med säkert död på mig, hungrig börjar jag bli med. Finns inget roligt att se på tvn, vi har inga roliga filmer, jag har redan kollat alla sidor som är värda att kolla på internet, så gott som hela min bekantskapskrets är i Grebbestad och härjar. Och jag sitter och ser skräp-tv med en värkande tand och väntar på att åka iväg och hämta mamma och pappa.

Lördagskväll i Billingen. You gotta love it.


We hate so fast And we love too slow London I think we got a problem

Min resa till Göteborg har varit så bra.
I torsdags mötte jag upp Jenny och hennes familj för lite fika, innan jag och Jenny drog till Louise's lägenhet som vi fick låna under helgen, vi fixade lite kvällsmat och frukost innan Xandra joinade oss. Sedan var det redan fredag, som jag längtat till denna fredag. Vi började dagen med att strosa runt på stan, åt middag ute i det fria i form av en picknick för att sedan peppa och börja dra oss mot Ullevi. Det var väldigt varmt under fredagen, så vi valde att inte köa alls, vi kom till Ullevi ca 18:00 och var beredda på att få lagom bra platser, men vi fick helt underbara platser. Men på vägen till Ullevi upptäckte jag att jag glömt min kamera i lägenheten, lagom skoj, så har inga bra bilder från konserten, riktigt segt med tanke på de platser vi hade och de bilder som hade kunnat bli. Nåväl, konserten var bra bra bra. Tre förband, Butch Walker (little guitars means party), Good Charlotte (väldigt bra) och Takida (helt okej). P!nk var ju sjukt bra, mycket akrobatik och bra låtar, saknade dock Glitter in the air.

Efter konserten, och ett sjukt bra extranummer, var det dags för Gretas och party. Stackars Jenny kunde dock inte följa med eftersom hon fick ett migränanfall, eller heter det migränattack? Hur som helst, hon mådde inte alls bra, så åkte hem och sov. Vi andra drog vidare till Gretas och dansade oss svettiga tills klockan blev 4. Var hemma vid 5, inte det bästa kanske, med tanke på att min klocka ringe 8:15 i morse, blev alltså inte många timmars sömn för mig. Så har varit som en zombie idag, men det var det värt.

Fick skjuts av snällaste Amanda från Trollhättan också, hur trevligt som helst, fick även se hennes nya lya, och jag är officiellt avundsjuk, så så så fint!

Nu är jag ensam hemma, mor och far är ute och härjar på någon som heter "Absolut Dalsland". Jag ska äta muffins och tycka synd om mig själv, har tandvärk, dumma dumma visdomstand. Gör ont i tungan och hela vägen ner i halsen. Då får de bli muffin, även om det gör ont att tugga. Men det är ju chokladmuffin liksom.

get the party started

Kameran laddad. Biljetten utskriven. Peppet på topp.
Nu blir det Göteborg med Jenny och Xandra och imorgon blir det att se P!nk.
Underbart.

Globen 10/11-09


all we care about is runway models cadillacs and liquor bottles give me something I wanna be retro glamour hollywood yes we live for the fame doin' it for the fame

Igår var jag hos Sofia. Vi invigde hennes ugn genom att göra cupcakes/muffins (blev en blandning av de två olika recepten). Goda blev de i alla fall och jag hade en mycket trevlig afton.


I'm gonna go out dancin' every night I'm gonna see all the city lights I'll do everything silver and gold I got to hurry up before I grow too old

Är inte så pepp på att skriva blogg just nu. Tar några dagars paus. Eller tills det händer något som jag helt enkelt måste dela med mig av.


Get to travel over mountains Got to travel over seas

Igår träffade jag Madde för första gången sedan juldagen, och det var bara en ett kort ögonblick jag såg henne då. Så det var verkligen jätteskoj att träffa henne igen, vi gick på samma högstadie och spelade kort varje rast (självklart med vår sagan om Ringen kortlek) och vi delade en skrämmande stor kärlek för just Sagan om Ringen. Och jag älskar när man träffar vänner som man inte gjort på länge, men ändå är allt precis som vanligt, och så var det igår, både när jag träffade Jenny och när jag träffade Madde.

Vi fikade på Kickis, drog sedan runt och kollade om det fanns några roliga filmer att köpa, det fanns det dock inte. Åkte istället hem till Madde och kollade på den otroligt bra filmen Wild Child.

Det var en otroligt spexig och trevlig afton.


truth be told my problem's old you mean the world to me but you'll never know

Min lilla minisemester börjar närma sig sitt slut och det bara regnar. Regn regn.
Dagen började dock soligt och tidigt, körde bror till Ed för några timmars jobb, jag ville inte härja i Ed helt ensam så kollade om Jenny var hemma och ville leka, och det ville hon. Har inte sett henne sedan påsk, så det var inte alls fel, vi tog en promenad, en relativt lång promenad och pratade på som förr. Hur trevligt som helst.

Efter det har jag varit nere hos mormor, tog en liten promenad dit under ett uppehåll från regnet, det såg ut att bli rätt så ljust ute, alltså inget mer regn, så jag ställde undan stövlarna och körde på tofflor (allt för att få bort skavsåren) och så klart, när jag satt hemma hos mormor och skulle börja gå mot affären, började det ösregna. Inte en bra idé att springa runt med tofflor en regnig dag vill jag lova.

Nu ska jag strax börja med maten, ska bjuda (eller ja, det är ju mamma som betalar) på lasagne, typ det enda jag kan laga som blir helt okej ätbart.




stuck in a moment you can't get out of

Idag har jag varit med min pappa på hans motorcykel, vi åkte ner till Resö för att se om vår båt låg kvar, och det gjorde den. Vi åkte vidare mot Strömstad, tog en liten raggarrunda där innan det blev Nordby och mat innan vi drog oss hemåt igen. Åka MC är skoj, men ack så stel och öm man blir.
Var en sväng hos farmor och farfar också, alltid trevligt.
Nu bakar mamma bröd och jag ska...vet inte riktigt vad jag ska göra, men det lär märkas.

Drömde inatt att jag var på FoC konsert. Det var en fin dröm det.



vad jag pysslar med under semestern

Jag älskar tvserier. Jag skulle vilja följa en serie veckovis, men det klarar jag inte av, om det är en serie jag verkligen gillar måste jag nörda den. Och med det menar jag att jag måste se avsnitt efter avsnitt i rad, gärna samma dag. 
Jag har nördat många tvserier i mina dar såsom House, Sex and the City, Flight of the Conchords, Monty Python, Community, Cougar Town, Scrubs, Lost, Coupling. Ja listan kan göras lång. Just nu är jag besatt av Twin Peaks och the Office. Men framför allt Twin Peaks. Jag har nästan sett klart på säsong 1, så måste få tag i säsong 2 rätt så snart. Anledningen till att jag väljer den framför The Office, som är hur bra som helst, är väl för att man bara MÅSTE se nästa avsnitt av Twin Peaks, det är ju spännande och man vill inget annat än att ta reda på vem som dödade Laura Palmer.



It was great when it all began I was a regular Frankie fan But it was over when he had the plan To start a-working on a muscle man

Igår var det mat på pizzan tillsammas med Emlan. Andra dagen i rad jag åt där, men är det semester så. Vi satt och tjatade om lördagen, det behövdes, sen satt vi hemma hos henne och nördade runt på internet. Hur trevligt som helst.

Och idag hoppas jag att postbilen har med sig mitt paket med mina böcker.

I natt var det sjuk åska, det hann inte bli mörkt mellan blixtrarna och regnet vräkte ner. Ska visst bli åska idag med säger de, så jag och bror ställde in vår cykeltur, ska istället hem till honom och äta middag och sno lite filmer och serier.

Jag såg trailern till Paranormal Activity 2, och jag vet inte varför, nu vill jag ju se 1an, även om jag vet att jag kommer få mardrömmar, får ju det tämligen lätt. Jag borde inte se den, men vill. Vilket dilemma.


You get a hit and your mind goes ping Your heart will pump and your blood will sing So let the party and the sound rock on We're gonna shake it til the life has gone

Upptäckte att flera av mina vänner hade fått svar från deras ansökningar till skolan i höst, så kollade in studera jag också, och jag kom in på historian som var mitt första val.
Kollade igenom lite, börjar skolan 30 augusti, men innan dess ska jag ha läst ut en bok och svarat på frågor inför ett seminarie. Jag är inte redo att börja skolan än, även om det är över 1,5 månad kvar, känner jag redan av ångesten. Ett år kvar. Ett år kvar.
Var en hel del böcker som måste inhandlas på ett eller annat sätt, inte skoj någonstans. Nåja. Får hoppas kursen är lika rolig som den verkar på papperet.

Nu väntar jag på postbilen. Finns det något så segt som att vänta på postbilen? Och sen när den väl kommer, ja då är det inte alls säkert att man får det paket man väntar på...

Är hur varmt som helst ute också, skulle vilja raklång ner och bara sola, men brände mig i helgen, så håller mig i skuggan, inne framför datorn.



I'm a wild and untamed thing I'm a bee with a deadly sting

Idag åkte jag hem från Resö, hem till Billingen, där jag ska stanna hela veckan.
Här hemma har jag bott framför datorn och tvn, kunde dock slita mig en stund då det vankades pizza.
Jag har nördat lite filmer, Valentine's day, trodde den skulle vara lite som Love Actually, men det var den inte, kanske upplägget, men inte alls lika bra. Sen såg jag på Rocky Horror Picture Show, den har nog blivit en av mina favoriter i filmvärlden tror jag. Så nu måste jag ju nörda soundtracket.
Och så vann ju Spanien VM också. Inte fel någonstans.
Ska nog avsluta dagen med lite The Office, blir mer och mer kär i det programmet ju mer avsnitt jag ser.


this is how I pray in the summer Got my glass of shandy now I feel fine this is how I pray yeah

Igår tog jag mig mitt första dopp i havet. Det var kallt och sedan blev det helt okej behagligt.

Det var även karneval i Grebbestad igår och flera av mina Bifors vänner skulle dit, så min snälla kusin Thomas körde in mig till stan, där jag först sprang runt i en timme helt ensam i väntan på mina tröga vänner. Sedan kom de äntligen och efter lite tjat hamnade vi på Konserven, det var sjukt varmt, men lite dans blev det allt. Och en hel del prat, precis som det brukar.

Fin kväll.


Everything's Just Wonderful

Har haft en mycket trevlig dag. Strömstad och sen promenad till Resö hamn.


and I feel that love is dead I’m loving angels instead

När jag kom hem till Billingen väntade två nya smycken på mig, en ring och ett armband. Gillar´t.

På armbandet står det "Love Supreme"



A-well-a everybody's heard about the bird Bird bird bird b-bird's the word

Sitter ute på verandan och pumpar sommarmusik, nu spelas Paul Van Dyke. Kusin som önskade. Har svept några passoa drinkar och jag ska vara ärlig, jag är lite små lullig (skrev precis lugglig när jag skulle skriva lullig). Men är inte van vid de starkare drinkar som mor och moster gör.

Jag har även förlorat min färga-håret-på-resö-oskuld idag. Mitt hår är återigen mörkt och lila. Så som det ska vara. Har till och med den färgen jag letade efter i hela Karlstad men inte hittade där, men den fanns i Tanumshede, jag pratar alltså Purple Prestige. Min favorit lila!

Nu: Strömstad!

Inte den bästa bilden, men jag har varken tid eller ork att posera vant.


It'll soon be summertime and we'll sing again we'll go drivin' or maybe we'll settle down

Igår när vi kom till Resö var det molnigt och små små regndroppar kom.
Men idag är solen framme och jag ska strax hoppa i bikinin och sola som aldrig förr.
Äter nu frukost och lyssnar på Radio Prime, troligen den bästa radiokanalen.
Mer idag blir Strömstad! Har inte varit där på flera flera år, så det ska bli skoj.
Sen kommer Moster, morbror och kusin.
Inte helt fel för en fredag.



love supreme

Idag har jag mer eller mindre bott i bilen, från Karlstad till Billingen. Från Billingen till Resö. Från Resö till Tanumstrand.

Nu sitter jag, mamma och pappa och ser på Twin Peaks. Jag har missat två avsnitt, får se hur mycket jag förstår idag.



What do tigers dream of when they take a little tiger snooze

Idag är det den sista dagen på jobbet innan jag tar nästan 1,5 veckas semester.
Ska spendera den tiden på Resö och Billingen, så det gäller att packa järnet, i morgon kommer pappa och hämtar mig.

Jag är så sjukt sugen på att träna, springa eller åka inlines hade inte spelat någon större roll, men jag har 4 skavsår på mina fötter för tillfället, så får väl cykla järnet när jag kommer hem istället. Det får jag i alla fall inga skavsår av.

Igår var Sanna och Sofia här för lite film, Baksmällan. Och efter den blev det fotbollsvm, dock banga Sanna fotbollen, men Sofia var kvar och vi hejade fram Holland. Trevlig kväll.

Nej nu ska jag tömma kylskåpet.



vill ni veta vart jag ska hänga i helgen?

Resö


If I ever hurt you your revenge will be so sweet

i övermorgon slutar mitt telia att fungera, jag var helt förberedd på att överleva några veckor utan internet, men idag, då kom mitt nya. Vilken bra tajming!

Nu blir det städa och packa.
Och ikväll får jag finbesök.
Fint.


he promised pretty worlds and all the silence I could dream of Brian peter George St John Le Baptiste De La Salle Eno

Efter en hel dag i soffan tillsammans med Frida och en pizza, bestämde vi oss för att dra på bio nu ikväll. Eclipse. Spontan söndagskväll.
Fint sätt att avsluta veckan på.


antarktis kelgrisar slår tillbaka

Igår fick jag ett paket, ett försenat födelsedag/inflyttningspresent, av Frida, så himla snällt. Och det var ett paket tuggummi (som Frida sen använde och inredde min lgh med) och en mycket underhållande bok om onda pingviner.


All The Small Things

Kul igår.
Mindre kul idag. Huvudvärk och jag har ingen alvedon.

Nu ser jag på James Dean och blir småkär.
Sen pizza med Frida. Aldrig fel.

Saknar Resö idag också.


at night

Nu är mitt karlstad finest här, förutom Jäss,vi skanar dig.
Det är en varm och fin kväll i Ktown. Med betoning på fin.

Nu är det singstar och mina vänner rockar på det.

Skulle ladda upp en bild tagen i ikväll, men är för lat (läs full) för det, så det blir en gammal.




Nothing to Worry About

Antar att det är många som undrar hur det ser ut på vägen till mitt jobb. Så för att stilla er nyfikenhet, kommer här några bilder.


Att cykla på en grusväg längs älven är helt okej faktiskt.



In the summertime when the weather's high you can stretch right up and touch the sky

Plötsligt händer det. Ja, årets första dopp alltså.
Jag och Frida, som är tillbaka i Ktown på semster, åkte till Kroppkärr och solade och badade. Det var härligt i vatten, i alla fall när man väl hade doppat sig. Det sprang även runt en svan och svanungar, svanen väste och gjorde mig lite paranoid. Men det var ändå en väldigt trevlig förmiddag.

Nu blir det jobb. Jag kör stenhårt på casual friday med shorts och t-shirt.



film är bäst på natten

vaknade klockan 1 av magont utan dess like. Efter ca 40 minuters vänd och vrid i sängen gjorde jag det enda rätta och satt på en Disneyfilm. Lady och Lufsen, första gången jag ser den. Och det hjälpte, känner mig bättre i magen och kommer nog kunna somna om relativt snabbt efter filmens slut.