once upon a time i was a girl maybe

Sitter och ser på Batman. Eller ja, jag ser på Christian Bale.
Igår var det ju bio, Sex and the City 2 med Sofia. Kanske inte min nya favoritfilm, men den var okej. Trevligt var det i alla fall.

Idag har jag häckat på skolan och sedan häckat på jobbet.
Rolig dag.

Dagens
låt.


Lyckokaka på jobbet.


There's A Lot Of Things To Do Before You Die

Copa de Kau gick bättre än förra året. Detta år fick vi ju en vinst med oss hem. Framsteg. Hur som helst så var det roligt. Efter cupen var det eurovisionkväll hos Rebecca med trevligt sällskap. Rebecca hade gjort ett poängschema där man fick ge poäng till varje låt, jag gav två stycken 5:or. Rumänien och självklart Tyskland. Jag röstade faktiskt på riktigt också på Tyskland, hela två gånger, så det kändes bra att Lena vann.

Riktigt trevlig kväll.


Idag blir det tvätt och städa och plugga. Sen avslutas kvällen med lite bio tillsammans med Sofia.
Härligt avslut på en spexig vecka.


roscoe roscoe everything is beautiful to me baby things are quite unreal to me now

Peppar inför Copa De Kau med flingor, yogurt och vatten. Tvn på mute och jag lyssnar in mig på Johnossi som jag fick låna av snälla Frida. Shortsen är på, väskan packad, och cougars tröjan, som jag fick låna av snälla Amanda är också på. Så idag är jag röd och heter Amanda med nr 39. Inte fy skam det inte.
Nu är det alltså campus hela dagen som gäller.




fredagskväll

Idag var det en lugn och fin arbetsdag. Kortare än vanligt, men det fungerade bra. Hade riskakor med ostsmak, och då överlever man det mesta. Och sen har man ju fina kollegor också.

Ska snart packa väskan inför fotbollscupen imorgon. Blev bestämt igår typ att jag skulle vara med i Copa De Kau detta året också. Fått låna en cougars tröja också, så det är fint.
Fotboll hela dagen. KRAMA+Inferno. Fint det.

Och jag är sjukligt sugen på oboy. Men har ingen mjölk hemma. Vilken ångest.

guess what I Am Not A Robot

Idag har jag en sjukt lugn dag. En sådan behövdes verkligen.
Ska jobba ikväll, fredagsmys på Örsholmen med riskakor. Fint det.

Helgen kommer bli spexig som få.
Imorgon är det Copa de Kau, och sedan grill och eurovision hos Rebecca.

På söndag är det bio.

Helt okej helg. Verkligen helt okej.



Elenore gee I think you're swell And you really do me well You're my pride and joy et cetera

Jag tror att resan till Sthlm tog slut på mina krafter helt och hållet. Känner mig halvt döende.
Varit en relativt lång dag på uni med Sänna och Frida. Donat med hemsidan och rapporten.
Hem och fixat middag och nu blir det träna boll och sedan möte.

Imorgon ska jag ta sovmorgon. Inte ställa klockan alls. Det är lycka det.


If you want me to I could hang round with you If I only knew Thats what you're into

Idag var det meningen att jag skulle tvätta. Men jag hoppade det och åkte till Bergvik istället. Jag behövde mat mer än vad jag behövde rena strumpor som matchar.
Har redigerat lite bilder från måndags och nu är det städa innan jobb.
Roligare än så blir det inte.


i told you i was freaky

Jag befinner mig i någon koma liknande situation. Jag är sinnessjukt trött, kom hem 4 inatt efter en lång och overklig dag i huvudstaden. Flight of the Conchords var underbara. Arj Barker var underbar. ALLT var underbart. Skrattade konstant från det att Arj började till det att Flight lämnade scenen.
Har nog inte riktigt förstått än att jag verkligen har sett dem.
Men jag har bildbevis på att jag visst har sett dem.
Underbart.

Allt jag vill nu är ligga kvar i min soffa och bara slötitta på tvn och slösurfa på datorn, kanske ta en powenap. Men icke. Nu är det ju fotbollsträning. Spinga benen av mig. Härligt...




vad hände igår egentligen? jag har ingen aning...

...allt jag vet är, att det var underbart. Magiskt. Kanon. Superb. Bra. Och alla andra positiva ord som det svenska språket erbjuder.


Finally robotic beings rule the world

Söndagen efter midsommar 2008 satt jag och Sofia, något bakis, i en stuga på västkusten och zappade mellan tvkanalerna. Vi hittade ett program där två killar sjöng om robotar. Vi fann det väldigt underligt och samtidigt väldigt roligt. Den sommaren blev jag frälst. Det var Flight of the Conchords. Humorn, låtarna, personerna, allt är så bra.
När jag börjde plugga på Uni träffade jag Frida som delade min kärlek till Flight. Vi har sedan dess spenderat x-antal timmar framför tvn/datorn då vi har haft våra Flightmaraton. Man kan inte få nog helt enkelt. Och, om 24 timmar ska vi se dem live. Jag, Frida och Rebecca kommer vara på plats i Stockholm, på Circus rad 4. Och det kommer vara underbart. Jag har nog fortfarande inte förstått att jag faktiskt ska vara i samma rum som dem...men imorgon är det alltså dags.
Så.Jävla.Underbart.


An' I wanna move the town to the clash city rockers You need a little jump of electrical shockers You better leave town if you only wanna knock us Nothing stands the pressure of the clash city rockers

Nu ska jag spendera min dag med att läsa min födelsedagspresent. En stor rosa bok om The Clash.
Härliga söndag.


Hey hey hey it's my birthday

Idag fyller jag alltså hela 22 år. Men det är ju fortfarande närmare 20 än 25, så jag klagar inte.
Lämnade imorse ett mulet Karlstad och kom till ett soligt Mellerud. Träffade kusinen och fick lite småsaker med mig hem. Himla snällt. Vidare mot mormor där jag fick med mig ett berg av pannkakor. Himla snällt. Hemma var det presentöppning, fick jag fin fina presenter. Armband, bok, film. Himla bra. Sedan var det pannkakskalas. Firade ju inte bara mig, utan även Sabina som fyller ungdom idag, 21 år alltså. Pannkaka och kladdkaka. Himla gott. Sedan var det en tripp till farmor och farfar där det vankades tårta och saft. Himla trevligt. Nu är det lugna gatan resten av kvällen. Grilla ikväll med mor och far.

Fin födelsedag. Himla fin.


det är fredagskväll och fest i folkets park

Det blev lite våfflor, lite glass, lite hallon.
Det blev lite prat och skratt.
Lite cider och lite chokladbollar.
Det blev lite spel. Sånt spel där man har en lapp i pannan med någons namn på och man ska lista ut vem man är. Roligt.

Nu är jag trött, men måste diska iordning lite och packa klart det sista. Men det är svårt att slita sig från tvn. Xmen 2. Alltså Ian McKellen.

We come from the land of the ice and snow From the midnight sun where the hot springs blow

Imorgon fyller jag 22 vårar.
Det ska jag fira idag med att bjuda hem lite Karlstad Finest på våfflor.
Sen blir det nog någon film med.
Fin kväll.


you said i'm gay but i'm cool maybe anorexic but look at you you should taste my cupcake it's for you cause mr Sliimy can kill you with some food

Dagen har börjat med regn och frukost. Jag borde plocka iordning, jag borde packa, jag borde skriva på rapporten, jag borde springa ner till affären och handla, jag borde göra mig iordning.
Ja, jag borde göra en hel del, men istället har jag mtv på mute och spelar förra årets sommarfavorit Sliimy.
Sliimy gör så att det känns som om att det är soligt ute. Och det är ju inte fel.
Ska åka mot skola om några timmar, lite pillade på hemsidan står på schemat, sen tar jag helg. Har bjudit in till våffelkalas hos mig ikväll, har verkligen inte råd att festa till det, då fungerar ju våffelkalas utmärkt anser jag.

Och imorgon blir jag hela 22 år gammal. Var tänkt att dagen skulle spenderas i Gbg med en massa mat och svettiga löpare, men pga omständigheter så blir det inte så, blir istället en lugn och fin födelsedag i Billingentown. Inte helt fel det heller. God mat kommer det blir hemma också, blir nog lite sämre med de svettiga löparna dock, men jag tror jag kommer överleva ändå.



why don't you like me without making me try

Så, ändrade planer för denna torsdag. Istället för härj på campus med fotboll och avskedskalas så blir det jobb. Vuxet beslut av mig, men jag fyller ju trots allt 22 år på lördag. Så kanske är dags att börja utöka min vuxenpoängssamling.

Så nu är det lite stress.
Städa. Laga mat. Skriva rapport. Jobba.

Hey ho let's go.


all work and no play

tänkte att det är dags för en lägesuppdatering såhär på morgonkvisten.
Fin cykeltur till jobbet i solsken, fint sätt att starta dagen på måste jag erkänna.
Sitta några timmar och kolla på det nya systemet. Verkar väl relativt logiskt.
Nu är det bensträckare i några minuter, självklart spenderar jag den med att sitta ner framför diverse internetsidor.

Ja det var min lägesrapport för torsdagen den 20 maj 2010.

Ps. 2 dagar kvar till min födelsedag och 4 dagar kvar till Flight of the Conchords. Underbart.


The only time I feel all right is by your side Girl I want to be with you all of the time

imorgon ska jag göra något jag inte gjort på länge. Jag ska vara på jobbet klockan 8:00. Har inte haft en sådan tidig arbetstid på länge länge. Utbildning några timmar, vi ska få ett nytt system. Det är vi glada för. Not.

Men idag gick jobbet himla bra. Alla var klara i god tid och ingen behövde stressa. Sånt gillas verkligen. Och cykelturen hem var ju otroligt härlig.

Och innan jobbet var det en tur till Uni där det donades med koder och annat tjaffs som ska skapa vår hemsida. Promenad hem i värmen också. Trevligt.


clame to fame Clamour for glamour

Det sker inte så mycket i mitt liv just, i alla fall inte något som direkt utmärker sig. Skolan och greja med hemsidan på förmiddagen, sen är det jobb eller fotboll på eftermiddagen/kvällen.

Over and out.


Like a cake shop without any cakes Like a corn flake box without any flakes Left all alone in the world Like a little orphan girl whose been neglected

Tisdag och idag börjar veckan på riktigt antar jag. Skola står på schemat. Och en fotbollsträning som troligen kommer ta död på mina ben. Träningen igår var det mest skoj och lek, fotbollstennis, fotbollsgolf och liknande. Så vår tränare så att vi idag skulle köra på som vanligt. Full rulle.

Jag och Frida hade ju ett litet minimaraton med Flight of the Conchords igår. Säsong 2. Och vi ska se dem om 6 (!) dagar. Hur underbart? Så nu är det Flight som gäller hela veckan.


This time baby I'll be bulletproof This time baby I'll be bulletproof

idag ringde klockan okristiligt tidigt. 05:40. Som sagt, okristligt tidigt. Upp och åka med far till Karlstad. Somnade i soffan direkt jag kommit hem. Vaknade till liv vid 11. Sedan dess har det skrivits lite på rapporten och frukost. Effektiv? Jag? Men alltid.

Nu ska jag packa upp mina väskor, shoppa middagsmat och lite senare blir det Flight säsong 2 maraton med Frida (mini version) och dagen avslutas med träning.

Låter som en helt okej måndag om jag får säga det själv.


All Day And All Of The Night I belive that you and me last forever

Idag är det dags att åka hem. Till Billingen that is. Blir Ktown imorgonbitti.
Ska snart springa iväg och börja packa min lilla väska. Lite segt är det allt, att ha spenderat fre-sön på Resö när solen inte har det. Nåväl. Jag hoppas jag kan vara här fler gånger denna sommar än vad jag var här förra.


let the sunshine in

Är på Resö som sagt. Kom ner igår och åker hem imorgon.
Det var lite sol när vi kom igår, men sedan dess har solen lyst med sin frånvaro och det är en aning kallt. Igår följde jag med Andreas och Sabina ner till havet när de skulle fiska lite. Jag sprang runt med Daffyd och tog lite kort. Innan vi gick hemåt ville jag prova att kasta en gång, de fiskade alltså med kastspö. Och jag fick napp. Och jag fick upp fisken. En gång är allt som behövs som jag brukar säga. Inte världens största fisk, men gårddagens enda. Det gjorde min dag.

Nu vet jag inte vad det blir. Det lär märkas.


det är Andreas stora händer som gör att fisken ser mindre ut än vad den är.
lovar.


resö




My hair like Jesus wore it Hallelujah I adore it Hallelujah

Idag fick uttrycket "vill man vara fin, får man lida pin" en helt ny innebörd. Det brann lite i min hårbotten. Och den metaforen spinner vi vidare på. Först var håret gul/organge, lite som eld och sedan kvar blev askan, alltså grått. Det gjorde ont, det sved, speciellt när Marit la i det gråa i håret. Men håret sitter kvar, lite öm i hårbotten, men det var det värt. Har väntat sedan december på att färga håret.




Hair hair hair hair hair hair hair Flow it show it Long as God can grow it My hair

Nu åker jag till Åmål för att få en ny frill och färg.
Färgen ska ju bli grå är det tänkt och själva frillen vet jag inte riktigt, velar fram och tillbaka mellan kort eller spara ut...får se om Marit har någon åsikt. Men tror det kommer bli fab.


Så säger vi farväl till min fina råttfärgade hårfärg.
Måtte vi aldrig ses igen.

I got life mother I got laughs sister I got freedom brother I got good times man

ikväll blir det Hair (tack Frida) och kebabrulle från Kings tillsammans med fina vänner.
Vet inte om en torsdagskväll kan bli bättre.


Before you My whole life was acapella Now a symphony’s The only song to sing

klockan ringde halv 7.
Sedan dess har jag packat det sista. Ätit frukost. Sett på Barnen i Bullerbyn.
Effektivt.

Nu ska jag åka hem.

"arbetarn, åmåls enda arbetare som i folkmun kallades arbetarn"

Igår introducerade Frida mig för Galenskaparnas serie Tornardo. Vi kollade på youtubeklipp och det var ju riktigt roligt. Jag har aldrig riktigt sett galenskaparna, förutom Macken då. Men det var riktigt roligt som sagt, underligt. Men underligt är ju roligt, så det var något för mig.

 


here comes a delivery straight from the heart to you

Prat på skolan med mina fimpare.
Lunch på skolan med mina fimpare.
Pillade på hemsidan med mina fimpare.
Sedan föreläsning med mina globaler.
Nu är det sol ute och om 2,5 timme ska jag springa ut på en liten fotbollsplan och träna lite boll i 1,5 timme.
Kvällen avslutas med TVn och Frida.

Fin tisdag.


An' he knows what he's got to do So he knows he's gonna have fun with you You lucky lady

Dagen började med att jag vaknade, snoozade och försov mig. Väcktes av bror som ringde, upp direkt och hoppa in i duschen och sedan skolan. Satt med Sänna och donade med hemsidan, och vi börjar få lite grepp om Dreamweaver tror jag. Fab.

Sen var det slänga i sig mat och gå mot jobbet, systemen krånglade och vi blev kvar en halvtimme efter dagens riktiga slut.

Nu är jag trött. Blir en lång dag imorgon med. Så blir nog snart sova.


Uriel laughs I'm drinking water Dressed in the clothes that I have bought her

Sitter fortfarande i pyjamasen, men det är ju söndag. Blir en slapp sådan också, försöka läsa lite kurslitteratur och sen ikväll är det hemmamatch och jag ska stå i kiosken. Nu hoppas vi på tre poäng.

En annan spexig sak som händer på fredag, förutom det jag skrev i förra inlägget, är att jag ska till Resö. Och vara där hela helgen. Underbart. Åker hem till Billingen på torsdag, klipp o färg på fredag, sedan brummar jag ner till resten av familjen på Resö.

Men fram tills dess är det jobb, fotboll, föreläsning och hemsida.


ännu senare lördagskväll

Ser på Yrrol och mår lite illa efter chips, oboy och glass. Men är det lördag så är det.
Måste berätta vad som händer på fredag, jag ska klippa mig, bort med burret liksom, men vad som är ännu viktigare, jag ska färga det samtidigt. Som jag längtar. Min riktiga hårfärg ger mig ångest, det finns en anledning till att jag inte har haft min riktiga hårfärg sedan 5an. Och det ska återigen bli grått. Fab.

I'm gonna bring back the gray

lördagskväll

Nu går det ett program som heter The best football funnies II på tv4 sport och på 9an är det Top Gear och jag har nya sourcreme and onion rings från estrella. Som är sinnessjukt goda. Like it. Like it a lot.


sommaren 2010


Flight of the Conchords - 24 maj



Green Day - 5 juni


Pink  - 23 juli



(förstår inte varför vissa blir mindre och andra större när jag anväder samma storlek på alla, nåja)

Cause I'd get a thousand hugs From ten thousand lightning bugs As they tried to teach me how to dance

Efter lite sömn och peppande ord från vänner mår jag mycket bättre. Idag ska jag bara ta det lugnt. Städa iordning min lägenhet och sen kanske få lite plugg gjort?

Idag är det lördag. Och jag ska baka scones. Världens bästa frukost.


fredagskväll

Jag är inte på topp.
Stress och övertid på jobbet, sen kom jag fram till att jag inte kan åka till Trollis och möta världens bästa Skog. Det gjorde mig så himla ledsen. Jag bröt ihop. För när man blir ledsen, så kommer ju allt upp liksom, allt som man samlat på sig. Jag fungerar så. Nu kommer det sakta men säkert bli bättre igen, men fram tills dess ska jag hålla mig för mig själv. Jag trivs bäst ensam när jag är på detta humöret.
Det innebär dock inte att jag saknar mina vänner mindre för det. Idag saknar jag dem mer är någonsin. Det kanske låter lite ologiskt, men allt kan inte vara logiskt hela tiden heller. Och jag vet att vi snart kommer ses igen allihopa, för vi måste det. Vi bara måste det.


Amanda "Trädet"
Sofia "Barret"
Jenny "Lövet"
Jag älskar er så otroligt mycket.


I Know Ur Girlfriend Hates Me

Okej, så jag har inte sett exakt hela filmen, men har haft på kanalen hela tiden. Alltid något. Nu ger jag dock upp. Trött. Imorgon är det ju lunchdate på Ikea med Fii. Spexigt.


är det torsdag så är det

Nu börjar Gladiator. En mastodontfilm. Jag har velat se den ett tag nu. Men som sagt, det är mig vi pratar om och när jag ser en mastodontfilm själv, har jag en tendens till att stänga av eller börja zappa mellan kanalerna. Får se hur det går ikväll.
Har i alla fall riskakor och mörk choklad som sällskap.
Nu firar vi torsdag!


21st Century Breakdown

Idag lyckades jag ta tag i tvätten, vilket resulterade i, förutom rena kläder, en stor trötthet. Ligger halvdöd i soffan och inte gör något vettigt alls. Kanske ska försöka mig på en powernap innan träning. Sånt är ju inte fel.

Var en sväng på skolan med, donade med vår hemsida. Fimpa.nu. Börjar komma igång nu.

Nej nu får de blir lite vila.
Upptäckte att Gladiator går på tvn idag, så det blir ju en relativt sen kväll ikväll.

Oh, We'd just grab a sandwich and put it in our mouths. Oh, that's the only way to have sandwiches. Oh Jenny, tell me do you still walk? Do you still get into sandwiches in a big way?

Var film hemma hos Frida ikväll. Eagle vs Shark. Och efter det kollade vi på extramaterial från Flight of the Conchords säsong 2. Underbart.

Nu är det 19 dagar kvar tills vi ska se dem live. Och det kommer bli så underbart bra. Kan knappt vänta.


up

Har precis sett klart Up. Vilken fin film. Det är inte ofta jag gråter till filmer, men det föll allt en tår eller två under filmen. Den rekomenderar jag verkligen.




When you walk in the bar And you dressed like a star Rockin' your F me pumps

Okej så jag kom inte upp klockan 7 till min tvättid imorse. Det var sol ute, så jag tänkte att jag skulle ge mig ut på en joggingtur och eftersom mina träningskläder också ska tvättas tyckte jag det var onödigt att först tvätta dem och sedan svettas i dem igen, så tog en ny tvättid. Imorgon klockan 7. Men då ska jag verkligen gå upp också, har nämligen saker som sak göras imorgon.

Så jag hoppade i mina skor, denna gång med inläggen eftersom mina sulor var blöta efter gårdagens cykeltur. Vilket jag inte skulle ha gjort. Jag vet om att jag får skavsår av inläggen, i fotvalven eller vad det nu kallas. Har fått det förr när jag använder dem i skor som joggingskor eller fotbollsskor.

Men för att se det positiva så kände jag inte av skavsåret på hälen. Ett steg framåt och ett steg bakåt blir det väl då antar jag.

Nu ska jag se klart på Pantertanter och sedan städa.

Here in my car I feel safest of all I can lock all my doors It's the only way to live In cars

Så idag var det första grästräningen. Var en lugn sådan, seriepremiär imorgon så det var ju inte så konstigt. Roligt och skönt att träna på gräs.

Mina färdmedel till och från träningen var lite annorlunda. Men variation är inte fel. Buss och promenad till träningen. Buss för att min cykel protesterar. Promenad för att bussen tog en annan väg än vad jag trodde vilket resulterade i att jag fick panik och tryckte på stopp och gick till planen via en liten omväg.
Hem från träningen fick jag skjuts av Ankan på hennes cykel och det var väldigt roligt och blött, men mest roligt. Och det gick bra, även om hon inte hade fått cykeln på köpet så funkade det bra. Ramlade liksom inte en enda gång.

Nu ska jag gå och sortera tvätt, lyckades ju få tvättid klockan 07:00 imorgon. Hur många tror att jag lyckas pallra mig upp?

hur man vet att man har tvättid imorgon...

men å andra sidan, matchande strumpor är väl överskattat?


I was walking was living My melody was acapella There’s a beat I was missing

Idag är det fotbollsträning. Ute på Råtorp. Alltså gräs. R I K T I G T gräs.
Det gör mig glad.

f

So I smiled and tried to mean it To let myself let go Cos it's all in the hands of a bitter bitter man

 


jag bara måste lägga upp denna

Sofia säger:
okej då bhövs inten moidl: ?

You don't like ballers They don't do nothing for ya But you'd love a rich man six foot two or taller

Nu börjar våren komma och det är banne mig på tiden, det är ju redan maj.

Under helgen har jag sett flera säkra vårtecken, som min första fjäril för året, en citronfjäril. Det är fullt med vitsippor, blåsippor och tussilago. Jag har cyklat runt som en dåre och ikväll är det grillning med familjen. Som sagt, våren nalkas.

Ljuva ljuva maj.


it takes a fool to remain sane

Igår var det brasan nere vid mässen som förr. Vann inget gosedjur, hittade Therese som jag tjatade med, såg på fina fyrverkerier, har sagt det förr men det tål att sägas igen, om det är något vi i Billingen kan, så är det fyrverkerierna på Valborg.

Idag började dagen med en lång promenad runt i Billingen med Maria. Himla trevligt. Blev en del prat som vanligt, men är man från Billingen så är man liksom, inte mycket att göra åt.

Sen var det en cykeltur med bror, hem till honom och tillbaka, och nu sitter jag här.

Ikväll är det Kickis med Emlan.

Fin lördag.


och hon gör de igen

Sofia säger:
ngeliva hud fungerar det med lgh
när mans skickar ansköan via webben