men vi gillar att jobba i uppförsbacke.

Idag på jobbet har mail-funktionen krånglat, vi rättar mail lite då och då under kvällen, men nu var det något fel så att alla mail kom på samma gång, och de var inte lite mail heller.

Efter att ha jobbat som dårar med endast mail under en ganska så lång period, börjar vi återigen regga. Chefen säger då "mer mail, 350 stycken, bara att börja rätta"

Rättar i ca 10 minuter då chefen återigen tar ton och säger "520 mail, bara att fortsätta".

De var skoj på jobbet idag. Jätteskoj.


måste ha varma tröjor nu när hösten nalkas.

Var på stan med Anna. Köpte nödvändigheter, typ pennor, glödlampor. Men "råkade" köpa med en tröja också. Men jag är kär i min nya tröja. Måste ju uppdatera höstgarderoben lite i alla fall. Men nu är mitt köptstopp återigen aktivit.

Nä, då drar vi mot jobbet. Varför inte.


men då firar vi tisdag då.

Dagen har ju börjat helt underbart.
Sovmorgon, fint sms av bästa mamma och nu ser jag att det kommer komma ut helt nya avsnitt av Absolutely Fabulous!

Och snart ska jag möta upp Anna för att hänga på stan.

Bra tisdag.


och nu kommer intressesmurfarna att hoppa.

Vilken dag.

Föreläsningen drog över tiden, jag sprang genom skolan till bussen, sprang hem från bussen, hoppade på cyklen och cyklade som en dåre till jobbet. Kom dit 15:59. Nöjd.

Var mycket på jobbet idag. Men vi hann klart till 21:01.

Min dag. Spexig värre.


absolut sista terminen.

Idag blir de skola. Introduktion i kursen European Cultural Memory och nej, jag vet inte heller vad det innebär. Ville ju egentligen komma in på andra kurser, men denna ger mig 7,5 hp och då får man inte vara kräsen. Är på Kau också, vilket jag inte heller ville egentligen, ville ha distans. Men som sagt, får inte vara kräsen. Nu har jag ju i alla fall både lya och jobb. Det är viktigt.

Hur som helst blir detta en rolig dag.
13-15 skola
16-21 jobb.

Jag är galet pepp.


(min hand är inte större än mitt huvud IRL)


Det blir inte alltid som planerat, tur är väl det.

Igår var tanken att jag skulle sitta hemma och toffla. Äta godis tills jag mådde illa. Men så blev det ju inte. Anna bjöd över mig till henne, där spelade vi spexig musik, åt sega ostbågar och såg på Roadtrip. Anna var superbartendern och bjöd på goda drinkar. Men så helt plötsligt befann vi oss på bussen mot stan. Konstigt det där. Och innan vi visste ordet av var vi på Båten. Där träffade jag Isak, Calle, Jonas, Oskar och Staffan. Kul! Mellanlandande på Timmy's och hux flux var jag och Anna på Korriander. Där träffade jag Sanna, Jonathan, Christina och Jaana. Kul! Vi dansade loss en sväng innan de blev nattpizza.

Oväntad kväll!
Kul kväll!


det är ju trots allt lördag.

Blev bortbjuden till bästa Anna, så nu går jag, mitt leende, mina nya pjuks och min nya tröja mot trevligheter.


Vissa dagar är helt enkelt Biffy-dagar

Igår började dagen på ett ganska så uselt sätt. Men sedan blev den bättre. Hittade alla böcker jag behöver inför måndag, jag behöver alltså inte köpa någon. Härjade på stan med Anna, de är aldrig fel. Hittade ett par skor, nu kan hösten komma om den så vill. Och sedan gick de bra på jobbet. Lyssnade på KarlP och skrattade så jag fick ont.

Idag har dagen börjat dåligt. Sov sämst i natt, ont där biet stack mig och mina grannar hade trubadur. Nu skulle jag vart på gymmet egentligen, men har galet ont i nacken/axeln, ska ner och se om apoteket kan ge mig någon dundersalva mot getingstick.

Får hoppas dagen utvecklas på liknande sätt som gårdagen.

Men får att få lite positiva känslor denna dag nördas Biffy Clyro och deras bästa album Only Revolutions. Se det som en rekommendation.


härlig start på dagen.

Var ute och sprang, gick väl inte överdrivet bra, tunga ben och det var ingen trevlig luft. Men körde på, sen blev jag stucken av en geting. Skit.
Och nu blir det uni och biblan. Skolan börjar ju på måndag. Hurra.

Nu tycker alla synd om mig.


sovmorgon det bästa är.

Idag har jag en halvt ofrivillig vilodag från träning. Var ute på en långtur igår, löpning alltså. Den tog på mina krafter. Men det gick jävligt bra när jag väl sprang måste jag säga. Sprang på i godan ro och när jag kollade hur länge jag hade sprungit hade jag varit ute i 50 minuter, det var en liten chock då jag trodde jag vart ute i typ 35 minuter. Klockan stannade tilllslut på 57 minuter och ca 9,3 km. Tiden kanske inte var så superbra men de var mitt första längre pass på hela sommaren, så jag var nöjd ändå.

Men som sagt, det tog på krafterna, idag tog jag en sovmorgon och har inga större planer på att lämna lyan förrän det är dags för jobb.


Horrible Histories.

I London en kväll zappade jag runt på tvn som vi hade i rummet. Hittade en program som hette Horrible Histories. Jag hann inte se så mycket av det, bara de avslutande musikalnumret.

Spanade upp de när jag kom hem, för en blandning av historia, engelsk humor och musik låter som något jag kunde gilla. Hittade det och har nu sett säsong 1. Och jag måste säga, jag gillar't. Även om de kanske är för skolungdomar, men häy, skrattar jag så fortsätter jag att se. Mitt motto när de kommer till komediserier.

Synd att jag inte upptäckte programmet för ca ett år sedan, då jag skulle läsa Historia A. För man lär sig faktiskt en hel del av programmet.

Och sen är det ju så trevlig musik. Jag är smått besatt av vissa låtar. Visst, vissa låtar är lite väl
barnsliga men glada, medan andra är bara underliga och roliga och några är faktiskt bra på riktigt.
Och sen har vi Literally: The Viking Song. Jag är besatt av den.


Hej luggen, jag har saknat dig.

Förstår att alla är galet nyfikna hur det går med mitt projekt "spara ut lugg". Jo då kan jag meddela att det går framåt. Har snart den längd jag önskat sedan förra sommaren. Underbar känsla.


scratch map.

I London köpte jag en världskarta. Men inte vilken världskarta som helst, utan en "scratch map" där man, likt en trisslott, skrapar bort de översta lagret på de länder man besökt. Galet skoj. Den ska bli min sporre till att våga flyga. Jag älskar att resa. Och sen är det ju skoj att skrapa saker och ting också.



varför göra något roligt när man kan tvätta.

Idag hade det passat ypperligt med en löptur, men idag har jag vilodag. Så istället tvättar jag. För det är ju också en ypperlig aktivitet när solen skiner som aldrig förr.

Istället är jag glad över att jag kom in på en av de kurser jag sökt sent, jag sökte tre kurser. En är jag reserv på, den andra håller fortfarande på att bearbetas och den tredje kom jag alltså in på. Vill hellre komma in på den som bearbetas, men nu har jag i alla fall tillräckligt med poäng för att behålla jobbet. Så ingen tyska för mig i år.


Jag tycker om när bra artister släpper nytt.

Marina and the Diamonds - Radioactive


löpning börjar bli roligt igen.

Det går så himla bra att springa. Eller ja, idag var jag sliten i kroppen, men fötterna gjorde inte ont. Det började inte ens svida på hälarna och då hade jag inte mina vanliga löparstrumpor som är extra tjocka och motverkar skavsår. Då blir man glad. Mina ben är dock inte lika glada. Har kört löpning tre dagar i rad och de är inte riktigt vana vid det än, då jag hade en veckas semester. Och så körde jag lite utfall efter löpturen. Lårmusklerna skadade lite smått förut när jag varvade ner. Sprang ju i Billingen, vilket innebär backarna from hell. Men klarade av dem relativt bra måste jag erkänna.

Glad tjej är vad jag är.


lördag betyder godis.

Löpturen gick bra, älskar mina nya skor!

Nu sitter jag och äter lördagsgodis och ser på tv, ska agera chaffis åt mina föräldrar som ska ut och svira i de dalsländska skogarna. Inte mig emot då de har agerat chaffis åt mig denna helg och även förra då jag var ute och svira.

Så det blir jag, godis, datorn och tvn ikväll. Lördag i Billingen it is.


fick ett par nya skor igen, anledningen till att jag älskar löplabbet tjej.

Var i Göteborg idag. För mina föräldrar är bäst. De åkte till Gbg så att jag skulle kunna besöka löplabbet. Igen. Tredje gången jag är där sedan april. Först köpte jag ett par underbara skor. Dessa gick sönder. Sedan fick jag ett par skor som gav mig galna skavsår. Jag såg att de första paret och de nya inte var av riktigt samma modell, som jag blev lovad. Efter lite mailande med löplabbet tjej så fick jag återigen komma ner och byta till ett par av exakt samma modell som de första paret. Ska strax ge mig ut på Billingens gator och prova de nya skorna. Nu ska alla hålla tummarna för att jag inte får skavsår.

Nya skor och inga compeed. Cause' I like to live on the edge.


idag kapitulerade jag mot lockarna.

Dagen började med ett konditionspass på gymmet och sedan bli mage, har ont i varje muskel jag har tror jag. Men jag är galet effektiv idag. Jag har hunnit med att gymma, städa, diska, laga mat och nördat wordfeud. Nu kommer strax Linn och vi ska bege oss ut på en promenad. Trevligt. Måste passa på innan regnet kommer.

Sen väntar jag på ett mail, hur svårt kan de vara att svara på ett mail egentligen?

Sen avslutar vi dagen med jobb såklart, det är ju fredag.


sånt som gör mig glad.

Idag har jag skickat in en ansökan om examensbevis.

Frida har visat hur wordfeud fungerar, jag är nu en aning beroende.

Jag har hittat säsong ett av Horrible Histories.

Min thaikyckling blev inte för stark.


man blir glad av att börja dagen med att gymma järnet.

Note to self: Var alltid, ALLTID, på gymmet innan 9 på morgonen. För då är det bara du och ca 3 pensionärer där.

Kom äntligen iväg till gymmet idag. Benen var döda efter utfall under löpturen i förrgår, så körde mest armar och mage. Fick lära mig nya magövningar, sånt är aldrig fel.

Imorrn blir det att gå på't igen tillsammans med Katarina.


hur jag ska spendera min kväll och med vilka.


och så blev det onsdag.

Dagen skulle ha börjat med actic. Men någon (jag chansar på London) har tagit all min energi. Så det blev en lite längre sovmorgon är planerat. Men sen kom Sanna och det var ju hur trevligt som helst. Vi satt och tjatade, som sig bör. Inte träffats på länge ju.

Sen gick hon och jag misslyckades med min middag, men å andra sidan. Överkokta makaroner är underskattat. och i eftermiddag blir det jobb.

Det är min onsdag de.

kaka!

då blir det att snöra på sig skorna igen.

Semestern är slut. Vardagen är här. Och med vardag menar jag träning.

Även om jag och Fia gick en hel del i London (vi snittade på ca 20 000 steg om dagen) så ska de bli skönt att komma igång på riktigt igen. Är ju bara 300 g från mitt första delmål. Skriver aldrig om att jag faktiskt försöker gå ner i vikt, men de gör jag. Jag ska gå ner 10 kg, och sedan mars har jag gått ner nästan 5 kg. Det kanske inte gå superfort ner, men jag vill inte förbjuda mig själv att inte äta något som jag verkligen gillar. Äter jag bara med måtta och fortsätter att träna så funkar det ju uppenbarligen.

Skulle ha gått till gymmet imorse, men min säng (som jag har saknat grovt mycket) var helt galen skön och jag kunde inte ta mig upp. Ska trotsa hälarna och ge mig ut på en joggingtur istället. Blir jag inte snart bättre i hälarna så kommer jag ringa vårdcentralen igen. Jag vill träffa en doktor nämligen som kanske kan ge lite bättre råd än "använd skavsårsplåster". För det hjälper ju inte.

Måste avsluta ett träning- och vikt inlägg med en chokladbild. Världens godaste choklad.


upploppen i london.

När vi satt och väntade på vår anslutningsbuss till Malmö i lördagsnatt (alltså förra veckan) så fick jag ett sms av Anna om att de var upplopp i London. Surfade in på aftonbladet och läste om det. Bra start på semestern. Men det var inget vi märkte av. Eller ja, på ett sätt gjorde vi ju det, då vi såg och hörde flera polisbilar samt helikoptrar. Mataffärer på vår gata stängde tidigare. Vi såg även rök på himmeln en dag. Men det var så långt bort att vi inte reagerade på något större sätt. Vi bodde långt i från där de värsta var. Fick oroliga sms från fina vänner, min mobil la även av lite så kunde inte svara. Men vi hade det bara bra.


Där ser man lite utav röken vi såg.


bilder säger mer än 1000 ord.








kräftkalas.

Igår var jag ute för första gången på nästan ett år tror jag i Bengtfors. Det var det årliga kräftkalaset. Och så trevligt det var. Började med att få ansiktet sminkat av bästa Emlan. Sedan vidare till Malins lilla fina hus, för att sedan åka raggarbil genom Bfors och sedan ut på landet där de vankdes mellanfest. Efter några om och men kom vi tillslut tillbaka till civilisationen och där härjade vi på dansgolvet. Jag hittade nya vänner och efter några timmars springande i Bfors drog jag mig hemåt. Vilken spexig kväll.


det var som jag misstänkte, london är min favorit stad.

Sol. 221b Baker Street. Tåg. Big Bus. Ripley's belive it or not. Pizza Hut. Shopping. Blåst. Buckhingham Palace. Regn. Båt. Museéum. Oxford Street. Picadilly Circus. Mind the gap. Hamley's. Promenader. Poliser. London Eye. Ben&Jerry's. Notting Hill. Hyde Park. Fika. Ben's Cookie. Sainsbury's. Iskall dusch. Skållande het dusch. Majestic. Mini Cooper. BBC. Harrods. Signerad The Clash LP. Beatles affär. London Calling.

Jag kanske inte hittade någon britt, men jag hittade London. Underbara stad.


mind the gap.

Jag är galet trött, ska försöka vara vaken tills vi sitter på bussen och sen förhoppningsvis kunna sova hela vägen till Malmö. Sedan väntar London.
Så hörs om en vecka.

Chockade över låtvalet?


när jag åker utomlands följer james dean med.

När jag gick i tvåan på gymnasiet hade min skola ett utbytes projekt med en klass i Italien. Vår lärare gav i oss uppgift att skriva dagbok varje dag vi var där. Jag valde att köpa en egen, lite snyggare än den vi fick av läraren. Menar de är ju James Dean på. Den skrev jag flitigt i under hela resan. Den fick även följa med till Bryssel. Och nu får den följa med till London. Jag tycker även att de är roligt att skriva om relativt onödiga vardagstankar, annars hade jag ju inte haft en blogg. Och det är ju roligt att kunna läsa och kolla tillbaka på resorna man gjort.




nä men då får vi hemåt.

Efter några få timmars sömn så drar jag mig hemåt och påbörjar min resa mot London. Första stopp 12 timmar i Billingen, där jag ska äta massa mat. Som vanligt. Våldgästa mormor, farmor och farfar. Som vanligt.

Sen blir de Trollhättan vid midnatt och därifrån går vår anslutningsbuss vid 2 tiden och sedan är vi i Malmö vid 8. Och då är vi på den buss som ska ta oss till London på ca 24 timmar. Men de är inte så mycket om man har åkt till Spanien med buss ett par gånger.


går man på semester ska man fira.

Cyklade till jobbet i spöregn, satt och hade blöta strumpor under hela tiden jag jobbade, blev lite kallt. Men själva arbetet gick bra, fick sluta lite tidigare. Inte mig emot. Nu har jag packat och donat med de sista, så att de bara är att slänga sig på tåget imorgon.

Jag har alltså tagit semester. Min andra och sista semestervecka denna sommar. Det firas med lite onyttigheter. Som sig bör.


vad är väl en fredagskväll på örsholmen.

Igår var det en väldigt underlig kväll på jobbet. Vi kom inte igång med vår huvuduppgift förrän 21, då vi egentligen slutar. Blev alltså övertid igår, men bara med en timme. Vi jobbade på som fasen den timmen och hann klart med allt. Vi är allt bra effektiva på Örsholmen.

Nu ska jag snart cykla iväg dit igen. I regnet. Men som tur är finns de poncho och stövlar. Så det går ingen större nöd på mig. Sen tar jag semester. Helt ok.


man måste ju passa på så länge solen skiner.

Vid 9 tiden satt jag och funderade på om jag skulle dra till gymmet eller ge mig ut på en joggingtur. Fick då ett sms av Katarina som undrade om jag ville med och sola. Inget svårt val.


varför sitta hemma när man kan springa med trevligt sällskap.

Direkt efter jobbet drog jag och Sofia ut på en joggingtur i ett kvällsljummet Karlstad. Sprang längs älven. Karlstad är en helt okej fin stad måste jag säga. Det gick bra att springa, vi kom runt de varv vi hade som mål och jag fick inga skavsår what so ever. Glad tjej.

Nu blir de snart sova, ska tvätta klockan 7...förstår inte varför jag envisas med att de ta tiderna...men imorgon måste jag upp och tvätta. Hepp hepp.


katching.

Blev inget gym i morse, kanske lika bra då de blir en löptur med Fia ikväll. Istället har jag varit effektiv. Bokat tågbiljetter, städat, rensat itunes, växlat pengar och hämtat tågbiljett. Och nu blir det jobb.


på förmiddagen ska man pressa.

Spenderade förmiddag med Frida, Sanna och Sofia vid Kroppkärr med sol och bad. Hur trevligt som helst. Ville verkligen inte åka hem för middag och jobb. Men sånt är livet. Det var ju trevligt så länge som det varade i alla fall.


så var det augusti.

Jisses. Min kropp hatar mig. Har ont i varje muskel jag har. Nästan i alla fall. Tog i bra på gymmet idag och det var helt galet varmt. En man i maskinen brevid konstaterade "jadu, det är svettigt idag". Och jag kunde inget annat än att hålla med.

Sen drog jag och mina stela ben ut till bergvik där jag köpte nödvändigheter inför resan. Och så klart världens godaste fil som smakar glass. Kan inte lämna bergvik utan den.

Och sen hittade jag min resedagbok. Den ska lätt med till London. Ska skriva och visa mer av den i ett annat inlägg tror jag, den förtjänar det.


varför sova när man kan låta lockarna falla.

Började dagen på bästa sätt. Med att klippa bort burret. Nu har jag återigen en frill. Sånt gör mig glad. Nu fortsätter vi denna lediga måndag med ett besök på gymmet.