Don't worry about a thing 'Cause every little thing gonna be all right

Ja! Jag klarade historiatentan! Jag var verkligen helt säker på att det skulle bli ett U. Men jag klarade den, med ett poäng till godo. Jag hade nog kunnat fått lite bättre resultat, om jag hade haft en bättre vecka, tentaveckan var ingen bra vecka för mig. Men nu kan jag lämna historian bakom mig och fokusera helt och hållet på media. Det känns för underbart alltså! Aldrig mer salstenta! I'm well happy.


My head speaks a language I don’t understand

Var riktigt trevligt igår. Det blev tillslut ett litet gäng som satt hemma i Emlans nya lägenheten. Vi spelade spel, tjatade och spelade musik. Mycket kul. Jag, Sofia och Fia hade lite problem när kvällen började, vi hade inte hittat någon chaufför hem. Men det brukar alltid lösa sig. Man kommer alltid hem, det brukar vara vårt motto. Men klockan gick och det blev allt senare och vi hittade ingen som körde. Eftersom Sofia var tvungen att gå hem, följde jag och Fia också med. Vi gick gamla järnvägen. Det är ca 7 km lång grusväg i totalt mörker. Det var kallt. Vi underhöll oss med att ringa 118118 och Sveriges Radio, vi försökte önska en låt.

Var sjukt sliten och genomfrusen när vi äntligen kom hem.

Men det var en mycket trevlig kväll.

Idag har det inte hänt allt för mycket, min internetdong är sönder, så måste skaffa en ny imorgon. Tur att pappa har internet i alla fall.

Nu blir det mat från bästa pizzerian.
Som sig bör på en söndag.


Let it fly in the breeze And get caught in the trees Give a home to the fleas in my hair

Ny helg. Ny frill.
Ikväll blir det kalas.
Hepp hepp.
Breath deep while you sleep Breath deep

Lägenheten är lite renare än vad den var när jag gick upp.
Väskan är packad inför en helg som ska spenderas i Billingsfors.
Jobbväskan är packad inför en eftermiddag/kväll som ska spenderas på Örsholmen.
Jag är duschad, påklädd och mätt efter en stor tacosliknande middag.
Ipoden är laddad med ny musik.

Nu går jag till bussen och åker för att jobba järnet.Remember remember the Fifth of November The Gunpowder Treason and Plot I know of no reason Why the Gunpowder Treason Should ever be forgot

Ser på en av mina absoluta favoritfilmer, varför jag inte har den i min dvdhylla förstår jag inte ens själv...


And when we come we always come too late I often think that we were born to hate get up and see the sarcasm in my eyes.

Dagen började med att jag blev bjuden på fika av trevligaste Erika. Vi var på Elvis, as usual. Och det var lika trevligt och gott som det brukar vara. Erika drar snart iväg till New York och sedan vidare till San Francisco, jag är inte alls avundsjuk.

Sen var det föreläsning i några timmar. Har saknat Stuart Hall och Marshall McLuhan.

Nu har jag filmkväll med mig själv, ser på en mastodontfilm, Sagan om de två tornen extended version. Jag har att göra. Men som alltid när jag ser på mastodontfilmer med mig själv, spolar jag över det tråkiga. Så de 3,5 timmar som filmen ät, kommer nog gå på ca 2 timmar, det är ju inget alls.Well shake it up baby now Twist and shout

Det var ju meningen att jag skulle följa med Sofia till box idag, men min hals är inte min vän, inte heller huvudet, så var illa tvungen att stå över. Hängde en snabb sväng på stan med Frida, handlade lite nya träningskläder, träningen blir ju lite roligare då. Sen köpte jag även en till kontroll till mitt Wii. Måste ju ha två dosor, jag har ju vänner liksom, tro't eller ej. Då det blir ju lite roligare med två kontroller som sagt. Och ikväll kommer Frida över och inviger den nya dosan i en liten Wii-kväll.

Nu ska jag pimpla vatten och knapra halstabletter.I want to ride my bicycle I want to ride my bike I want to ride my bicycle I want to ride it where I like

Idag har jag och Katarina varit på gymmet, blev 1 mil cykling och ca 1 km simmning. Tog det lite lugnare idag då jag inte känt mig helt frisk i hals och näsa. Ikväll blir det boxpass med Sofia. Även det kommer jag ta det lite lugnt, då jag inte vill bli sjuk. Men jag vägrar vassen 2011 i alla fall.
Jag gillar att träna, den yrsel-liknande känsla jag hade i huvudet är borta, så det hjälper att ha något att fokusera på, nu är det bara hjärtat som ska börja slå normalt. Men en sak i taget, går ju åt rätt håll i alla fall.


Tu pure o Principessa nella tua fredda stanza


We don't need no education

Idag var det introduktion för sista kursen i mitt program. C-uppsats alltså. Om ett halvår är jag färdigutbildad, det är rätt sjukt. Har gått så fort. Och när vi satte och ner och jag träffade klassen igen så kändes det bra. Så kul att träffa alla igen, har saknat min klass. Och vi ska välja fördjupning som vi ska dona med under de närmsta 10 veckorna, jag valde Global communication & Social change, den kändes mest relevant till det jag läst tidigare och lätt det roligaste, är på engelska, men sånt har man ju överlevt förut, och sen har jag ju överlevt McKay (historiebibeln) som också var på engelska. Och jag är så glad över att det är media igen och ingen mer historia, är så trött på det just nu.

Men nu är det ingen återvändo. Bara att köra på. Snart är det juni och examen. Hepp hepp.


I forget to pray for the angels and then the angels forget to pray for us.

Festen i lördags var riktigt rolig. Lite dans, lite kö, lite skrapsår, lite kebab, mycket skratt och mycket prat. Fint.

Igår var det en lugn söndag. Hängde i soffan lite väl mycket, promenad, powernap. Sedan måste det ju firas att Frida är tillbaka i stan, så jag bakade scones som jag bjöd på tillsammans med O'boy, samtidigt som vi såg på Morden i Midsomer och spelade lite Wii. Sen hängde vi på youtube,
otroligt underhållande. En trevlig kväll, en trevlig avslut på helgen.

Idag har jag och Katarina skaffat oss gymkort, vi körde styrka och lite kondition, hann simma 100 meter innan vi fick reda på att bassängen inte var öppen för allmänheten förrän 14:00, utan det bara var skolklasser just nu. Men det var skönt att få träna lite.

Nu blir det snart skola. Sista terminen. Media och Kommunikation Globala Medier III. Ett halvår kvar.

Jag och KatarinaWhatever happened to Saturday night When you dressed up sharp and you felt alright?

Nu ska jag hem till Jennifer, först middag och sedan blir det fest med gamla/nya klassen. Underbart.
Spana in längden på luggen alltså!

We are young We are strong

nu jäklar har förberedelserna inför beach 2011 börjat. Jag och Katarina hade bokat ett möte med en personligträngare på Actic. Vi var där i ca 1,5 timme och fick oss ett anpassat program till oss. Armarna är rätt så döda vill jag lova. Men det är skönt att komma igång. Vi ska tillbaka på måndag morgon igen.


Well it's really laughable Ha ha ha

Idag var det tomt med folk på jobbet, var helt säker på att det skulle bli övertid, men istället var vi klara vid halv 9. Trevligt.
Satt och lyssnade på Ricky Gervais podcast och herregud. Jag skrattade så jag fick ont i kroppen, det kan i och för sig berott på det faktum att jag var tvungen att kväva mina skratt-attacker, så att jag inte skulle störa allt för många kollegor. Så sjukt roligt! Rekomenderas starkt!


Hittade inget bra klipp, så ni får helt enkelt leta upp det sjäva. I Itunes finns det garanterat i alla fall.


it's ok to say that you love me

Så var min historiakurs historia (hehe), alltid lika rolig. Nu är det en såndär underbar helg som inte händer allt för ofta, en helg som är mitt mellan två kurser. Jag har med andra ord INGENTING att läsa, skriva eller plugga. Underbart! Nu sitter jag och slösurfar innan det är dags att jobba. Kämpar med att få Come Fly With Me att fungera. Mer avancerat än så blir det inte. Och jag gillar't.


In the car I just can't wait to pick you up on our very first date

Det kanske inte är slutet av veckan, men det är slutet på min historia kurs och det var på grund av den som jag tog en paus. Jag fick en avhandling i tisdags, som vi hade i uppgift att läsa och sedan besvara frågor om denna bok. Jätteskoj. Verkligen. Min handlade om moderniseringskritiska rörelser i början på 1900-talet, var intressant (på riktigt) i början, sedan tröttnade jag och fick kämpa mig igenom 300 sidor med text. Men blev klar i kväll med läsningen och nu har jag besvarat frågorna, några lite mer utförligt och några lite mindre. Får hoppas min lärare inte dödar mig imorgon. Men han brukar vara rätt snäll, så ska nog överleva relativt bra i alla fall.

Det jag har hunnit med förutom att läsa, under tiden jag hade min lilla bloggpaus, så har jag haft min mamma i stan, igår. Vi gick runt på Bergvik, åt thaimat och sprang på Ikea, sen kom även pappa och vi provåkte bilar. Jag röstade för en cab, men nej då. Fastän man såg snygg ut i den.


Then Billy Brown fell in love with another man

Är inte på topp för tillfället. Tar en bloggpaus resten av veckan. För jävlar vad det ska läsas historia-avhandling alltså.


I could stay stay stay if that’s what you want want want

Jag har bestämt mig, angående min andra tatuering. Jag har ju länge vetat att det ska bli en text på vänster arm. Nu har jag i alla fall bestämt text men inte riktigt helt säker på positionen. Vet inte om det blir på handleden eller uppe på insdan av överarmen.

Men det ska i alla fall stå: Don't dream it, be it.

Så det så.

 


I’d give it to you you you If I had a heart heart heart

Jag vill ut och springa. Jag vill träna. Jag vill vakna med träningsvärk. Men min näsa är konstant tät, min hals svider och mitt huvud dunkar. Och sen är ju vägarna rena livsfaran också. Halt med betoning på halt.

Jag har inte tränat på riktigt sedan början på november typ. Men nu får det vara slut på det, på lördag drar jag och provtränar på Actic. Ett gym som ligger lagom långt bort.


They say nothing lasts forever We'll have to prove them wrong

Idag har jag skurat lägenheten, eller ja, jag har mest flyttat runt på allt skräp, då jag hade sönder min dammsugare igår och inte kunde dammsuga. Men fick bort en del smuts i alla fall. Måste vara rent tills mamma kommer på onsdag.

Nu på eftermiddagen hängde jag med Jessica. Vi var på stan lite, fikade och var på Åhléns, sen spelade vi Bingolotto, vann inget, vi var nära dock. Sen såg vi på sista minuten. Trevligt avslut på dagen.


a bloody awful green goblin

Igår fick jag höra att jag hade blivit bättre på biljarden sedan den första gången vi spelade, då jag inte träffade bollen. Framsteg. Jag, Julie och Pelle delade på ett bord, sedan kom även Magnus och hans bror. Vi spelade i ca tre timmar och under de tre timmarna spelade the clash hela tre gånger, det fick mig att förtränga tentan.

Sedan hamnade vi på Pace, första gången jag var där, men jag blev helt kär i stället. Inte nog med att de var en himla trevlig atmosfär så var även bartendern hur trevlig som helst och gjorde en utav de godaste drinkar jag smakat. Han hade hittat på den själv, så den hade inget namn, jag och Julie döpte den till Green Goblin. Och sen Bloody awful, oklart varför, för den var allt annat än just bloody awful.

Sen på en vägg inne på Pace, så upptäckte jag en affisch, en affisch som jag försökt ta på stan men aldrig lyckats, en affisch för Joe Strummer 8th memorial. Jag har ju affischen för den 7e, som jag tog på stan. Men fattade inte att det var på Pace som anordnar dessa memorials. Så jag gick till den snälla bartendern och hörde om man kanske kunde få köpa en affisch och så försvann han och kom tillbaka med denna:

och jag fick den helt gratis. Det gjorde verkligen min kväll.

Sen var det efterfest i min lya, satt och tjatade och spelade musik, trevligt. Sen spelade jag och Pelle Wii till klockan var ca 5.


Himla trevlig kväll. Kommer sakna min studiegrupp.

Run run run away so long lost never comin Home rollin rollin down a track

Tentan gick verkligen inget bra. Det ska till ett mirakel för att jag ska få ihop till de 19 poäng jag behöver för att nå gränsen. Nåja, får väl bli gör om, gör rätt, men det är framtids angelicas problem.
För att trösta mig själv och mitt kommande U, så köpte jag en pizza, såg på Come fly with me och spelade Wii. Om en timme blir det biljard med spexigt folk i klassen.


darling you gotta let me know

Idag är det tenta.
Idag blir det U.
Jag tröstar mig med The Clash.


I was born lucky me In a land that I love Though I am poor I am free

Har tagit två plugg-pauser idag. Den första beståd av boxning, tennis och Mario Cart. Det behövdes. Sen så var min pappa  en sväng, lämnade min Narnia-bok och bjöd på mat. Trevligt avbrott från plugget.
Nu har jag hamnat i matkoma, letar efter motivationen till att plugga, vet inte vart den gömmer sig. Nåja det lär väl märkas.For the very first time ever When they had a revolution in Nicaragua There was no interference from America Human rights in America

Idag ska jag:

Läsa om världens ekonomiska historia
Läsa om nationalism i Asien
Läsa om svensk historia
Läsa om första världskriget
Läsa om mellankrigstiden
Läsa om andra världskriget
Läsa om efterkrigstiden

Roligt.


And in the Bay of Pigs in 1961 Havana fought the playboy in the Cuban sun

Idag hängde jag, Julie och Pelle på universtitetet i ca 6 timmar och pluggade på tentan. Kunde faktiskt lite mer än vad jag trodde.
Sen masade jag runt här hemma, städade iordning mitt kaos jag levt med den senaste veckan och sedan belönade jag mig själv med chips och film. Nu mår jag illa och ska plugga lite ekonomi historia. Och ja, det är lika roligt som det låter.


When I was younger so much younger than today I never needed anybody's help in any way

Nu är det bara två uppgifter kvar i historia A. En tenta på fredag och en litteraturredovisning nästa fredag igen. Seminariet idag gick helt ok, sen var det lunch med Sanna och nu är jag hemma, ska packa min jobbväska och sedan bege mig mot jobbet. Inte mig emot. Jag trivs mycket bra på mitt jobb. Och 5 av 7 duggor är inlämnade. Kommer troligen inte lämna in fler, får se om jag gör 7an, den är ju roligast av de två sista. Men men. Nu är fokus på tentan.

Måste berätta på vilket sätt min dag började på. Förstår att alla är oerhört intresserad av det. På twitter (där man får all info nu förtiden) fick jag reda på att Ian Mckellen ska spela Gandalf igen. I Hobbiten. Min dag började alltså på ett bra sätt. Han ÄR ju Gandalf. Och Martin Freeman som Bilbo. Kommer bli en kanonfilm! Nu ska Hobbiten läsas ut. Den ska vara klar innan filmen kommer. Det borde gå.


"the fish slapping dance"

Nu drar jag och jobbar.


life's too short to be afraid step inside the sun

Min kropp har börjat säga ifrån nu. Först var det lugnorna, sen hjärtat och nu huvudet. Kändes som om jag inte riktigt kunde andas in helt, det gick över när jag började känna av hjärtat som slog lite extra, detta har nu försvunnit när jag känner obehag och allmänt tung i huvudet. Jag vet även om att jag är något av en hypokondriker, och allt blir ju så klart värre när jag tänker på det. Men att inte tänka på det är svårt. Och utifrån allt detta kommer en oro. Eller ja, min oro har jag väl alltid haft egentligen, är en ganska orolig person, ibland är det bättre och jag känner knappt av den och ibland, som nu, är det lite sämre och den tynger ner mig. Sen kan vi ju lägga på stress (mina axlar är alltid spända, även mina käkar, vilket leder till huvudvärk) och ångest på det också. Och ingen träning och alldeles för mycket socker.

Inte konstigt att min kropp säger ifrån när man tänker efter.

Men jag vet ju om allt detta. Så jag ska försöka ändra på det. Det blir nog lite klurigt, i och med att jag har en helvetisk vår framför mig med c-uppsats och jobb och sånt tjaffs. Men efter det. Sommaren. Kan nog vara därför jag längtar så otroligt till sommaren, då hoppas jag att mycket av min stress och ångest försvinner. Hoppas och tror det.

Jag brukar aldrig skriva om sådana här saker, men jag ville bara skriva av mig lite. Så då får det bli så helt enkelt.
I got my motorcycle jacket But I'm walking all the time

Imorgon börjar skolan. Och jag vill verkligen inte det. Jag är inte pepp what so ever.

Sitter och renskriver anteckningar från ekonomi historia och ser på One Tree Hill. Japp. Roligt som få.

Sunday bloody sunday.


You fall in love Zing boom The sky up above Zing boom Is caving in Wow bam

Var hur trevligt som helst igår.

Först fick vi, jag, Thea och Sofia, mat som Sanna bjöd på. Nämligen lasagnette, första gången jag åt det, väldigt gott. Sedan kom Carro och vi spelade Alias, jag och Jonathan var i samma team och som vi vann! Eller ja, vi vann med ett steg bara, men ändå, sjukt roligt. Sedan Spelade vi lite Kinnect, dansade och åkte flotte. Sen spelade vi en såndär gissningslek när man har ett papper i pannnan med ett namn på och ska gissa vem man är. Vi hann spela två omgångar av det innan det var dags att åka hemåt. Blev en rätt så sen, men ack så trevlig kväll.

I och med att jag kom hem så sent igår och att jag vaknade i morse av att de plogade vägen, eller ja, det lät som om de plogade min balkong, lät sjukt högt, så var jag tröttare än tröttast när klockan ringde, tog mig inte upp förrän 11 och jag som skulle upp tidigt och plugga järnet all day long. Gör det nu istället. Vet bara inte vart jag ska börja. Läsa i boken, läsa anteckningar, svara på frågor utifrån boken, svara på lärarens egna frågor...This is how I pray for the summer

Upptäckte precis att jag lärt mig en sak till, om Kalla Krigets uppkomst. Hej VG....

Annars sitter jag och läser. Tar lite pauser och kollar på bilder från i somras. Självplågeri när den är som bäst. För herregud vad snön vräker ner ute just nu.


jag ser det snöar jag ser det snöar det var väl roligt hurra nu blir det vinter nu blir det vinter som vi har önskat hurra

Idag blir det plugg med lite extra plugg. Tentan närmar sig och jag vet typ inget. Eller jo, jag vet vem som förlorade andra världskriget. G på det väl? Så ska skriva ut typ 90 (!) sidor med föreläsningsanteckningar nu och sen nörda det. Hurra.
En snabb vända på stan och sen ikväll är det Sanna som bjuder på middag. Så klockan får mer än gärna bli 18 nu.
Snöar gör det också. Så roligt. Vi har ju inte haft någon snö annars i vinter liksom.


first night back in london

Tillbaka i Karlstad. Känns underligt att åka tillbaka på en fredag. Åkte upp med pappa, Andreas och Sabina. Vi körde frågesport hela vägen upp. Så mycket roligare än att åka tåg.
Nu har jag tre timmar på mig innan det är dags att gå till jobbet, japp idag ska jag gå. Soligt och fint för en promenad och inte överdrivet kallt, sen har jag knappt några pengar på mitt busskort heller.

Innan dess ska jag ha hunnit med att:

Städa bort julen
Packa upp mina väskor
Äta middag
Fixa hem Come Fly with me
Uppdatera Ipoden
Lägga in bilder från mobilen
Plugga

Hej vardag.
And it's the first day of boom and the flowers are blooming Drum boom bass and the party is booming

Vilken kväll det blev igår.
Började hemma hos kusin Malin, med lite spel och musik och skratt. Vi åkte vidare ner mot centrum för att härja på hotell Dalia. Var trevligt och skoj och vi dansade och härjade lagom vilt. Sen när vi kom upp från toaletterna, så är musiken avstängd, lamporna tänds och dj:en säger att vi alla ska lämna byggnaden lugnt och stilla. Vi går mot garderoberna, det var ju liksom snö och minusgrader ute, men vi fick inte hämta jackorna, vi skulle ut DIREKT, som vakten sa. Vi stod ute i kylan och försökte hålla värmen, medan vi fick höra att Dalia hade blivit
bombhotat...Bara i Bengtsfors.

Det slutade lyckligt, inget exploderade, vi fick komma in igen och discot fortsatte, men vi drog på efterfest istället. Där var det i alla fall ingen som bombhotade. Och Sofia fick en ny kärlek i form av en ödla. Bara i Bengtsfors.

Hade en trevligt kväll, oavsett bombhot och snö. En mycket trevlig kväll.


Wouldn't it be nice if we were older Then we wouldn't have to wait so long

Nu lägger jag ner boken för idag och drar på fest i Bengtsfors tillsammans med flera spexiga dalslänningar.
För att citera Sofia: "småorter är bäst på fest".

Så sant som det är sagt.


Maybe this is the moment to say dear I thought I’d have you by now

Jag har inte mycket att skriva nu, så det blir lite tyst i bloggen. Alla dagar ser likadana ut. Går upp lite för sent, sitter och läser i historiaboken, tar lite youtube-pauser, läster lite till, skickar in någon dugga och sedan sova.

Ikväll blir det dock festligheter. I Bengtsfors på Dalia. Det är inte ofta det händer vill jag lova. Men när det väl händer och man är hemma, ja då måste man ju passa på att gå.

Nu ska jag försöka läsa lite mer om Kalla Kriget. Spännande. Undra hur det slutar...


Idag vill jag inte se snön. Jag vill bara ha sommar.


Maybe this is the moment to pray dear But I’d rather lay by your side Cos’ millions are fighting their way here

Jag är så sjukt omotiverad för att plugga just nu. Är så sjukt skoltrött. Och om en månad är det dags för sista kursen och C-uppsats. Men jippie.

Jag försöker komma igenom den sista duggan har bara 1,5 fråga kvar på den. Eller ja, den sista i boken i alla fall. Sen är det två speciella duggor, får se om jag gör dem eller ej. Just nu vill jag bara slänga in boken i brasan.

Har i alla fall lyckats med bedriften att göra klart en dugga helt och denna som jag håller på med nu. Nästan helt klar med biografin och frågorna inför seminariet nästa vecka, har bara två frågor kvar. Sen har jag lyckats få upp värmen från 17 grader till 21 grader i huset. Jag har sett film, How to train your dragon. Och jag vill ha en egen drake.

Om en timme ska jag ut på en promenad, möta upp mamma på hennes jobb.
Men innan dess ska den sista duggan om japan och nationalitet vara klar!


Little sister come and sit beside me beside me And we'll play a tune on this old piano

I julklapp gav jag och min bror en canvas tavla till mamma och pappa. De hade inga kort på oss nu när vi är lite äldre. Jag försökte få Andreas till att ta kortet förra året, men han var inte så pepp på det och sen rann det ut i sanden. Men i år fick vi tummen ur och igår satte mamma och pappa upp tavlan i arbetsrummet/lilla tvrummet, ja jag vet inte riktigt vad det rummet kallas. Hur som, det blev i alla fall såhär:
He doesn't cook or clean he's not good boyfriend material

Så har vardagen börjat igen. Men den är inte helt vanlig. Har ingen skola denna vecka och inget jobb. Så jag kommer att hålla till i Billingen hela veckan. Eller i alla fall fram tills fredag, då har jag ett jobbpass att göra. Men denna vecka blir det plugg, plugg, plugg och lite mer plugg. Skönt att bara kunna fokusera på plugget. Nu är snart alla duggor klara, och då blir det att läsa ut Micheal P's biografi, inte mycket kvar i den nu. Sen är det all in i Biblen.

Jag vill ha sommar och examen. Nu tack.


Sometimes you can’t see a horizon Between the ocean and the earth

Igår fick jag en försenad julklapp av min kära bror.
En alldeles underbar cd-skiva.


I can see a hurricane tonight It keeps me from my Valentine

ändringar i schemat. trerätters. skratt. grevinnan och betjänten. godis. spel. chips. skratt. musik. raketer. tomtebloss. champagne. hallon. skratt. promenad. tutor. film. skratt. ankor. nyårslöften. lyckokakor. underbart.