hej onsdag.

Sitter i soffan, lagom pigg. Hade ingen rolig natt alls. Vaknade av vinden, lät som att balkongen skulle flyga iväg. Typ. Sen började tandjäveln göra lite extra ont, så kunde inte somna om. Sen blev jag hungrig, men det är inte det lättaste att äta när det knappt går att tugga. Nu gör det i alla fall inte lika ont, så fått i min flingor och fil. Ska snart iväg till tandläkaren. Orkar inte ha det så här. Hade tur, slapp åka till Bfors, får gå här i Karlstad.


mina visdomständer måste ha något emot mig.

Jag är måttlig glad just nu. Min visdomstand har bestämt sig för att vara jobbig. Likadant som den andra. Eller ja, inte riktigt lika illa som förra gången är det faktiskt inte, nu kan jag ju få i mig mat relativt smärtfritt i alla fall.

Får hoppas de blir bättre snart och att jag inte behöver åka jojo till tandläkaren igen, eftersom jag fortfarande är skriven i Bengtsfors. Det gör det hela lite jobbigare.

Jag hade tänkt dra iväg till gymmet, men är otroligt omotiverad till det. Kanske ska trotsa vinden och bege mig på en liten joggingtur? 


You're just a sucker but we'll see who gets the last laugh Who knows maybe you'll be the next queen of Denmark

När jag synkroniserar min ipod med itunes så skickas de låtar jag lyssnat på i ipoden till min profil på last fm. Nu var det ett tag sedan jag synkroniserade min ipod. Och det var en låt jag lyssnat på lite mer än andra.

John Grant - Queen of Denmark.


ignorerar saknaden av snö och tvingar fram julkänslan.

Idag mår jag mycket bättre. Åt inte så värst mycket igår, så det har jag tagit igen idag.

Har plockat fram julen i min lilla lya, har inte så jättemycket julgrejer, jag tycker om när det är mycket julgrejer. Har en hel låda med massa tomtar hemma i huset. Men det jag har får duga, sen ska ju min lilla gran upp också, men det får bli vid ett senare tillfälle.

Sen fick jag följa med snälla Anna och Johan till Bergvik, där vi shoppade loss på Ica. Jag älskar att ha mat i kylen.

Nu har jag väntat på att klockan ska slå 22:00 sedan 19:00. Love Actually visas nämligen då på tvn. En av mina absoluta favoriter. Har den på DVD, så vet inte riktigt varför jag väntat så länge på att klockan ska bli 22. Men det har jag. Nu ska jag dricka lite mer julmust och se film. Fint avslut på helgen.


Det är i juletider jag tycker om mitt kök.


en lagom glad tjej.

Jag har kommit på vad det är med mig. Magkatarr. Alltid lika roligt. Men ska inte klaga för mycket, när jag får det brukar det gå över på bara några få dagar. Så det kunde ju ha varit värre.

Så blir en lugn hemmakväll ikväll också. Mår lite bättre nu än förut i alla fall, men är inte mycket till sällskap känner jag.

Men hann i alla fall träffa lite fint folk idag. Frida och Sanna, vi fikade loss på King Creole. Himla trevligt måste jag säga.

Sen har det inte hänt mycket, har "städat", dvs slängt in allt som låg på mitt golv i garderoben. Och sett på An idiot abroad 2. Lite KarlP piggar alltid upp.


sol!

Vet inte riktigt vad som hände med mig igår. Mådde inget vidare alls. Så, istället för att åka hem och hänga med trevligt sällskap hos Anna, blev det soffhäng hemma och tidigt i säng. Idag mår jag bättre, skönt det. Sömn fixar det mesta. Drog ut på en joggingtur (som sedan blev en pw) det kanske inte var det smartaste, mår sådär bra just nu. Men frisk luft skadar väl inte? Även om det blåser isvindar.

Sen är det klarblå himmel också. Hurra. Blir glad av sol. Speciellt när man inte har sett den på sisådär hela november.


färgglad är mitt andranamn.

Idag på stan kom jag och tänkte på hur färgglad jag var. Vitt linne, svart/grå tröja, gråa chinos, svarta skor, svart jacka, svart mössa, grå halsduk och gråa naglar. Så fick ta tag i mig och målade mina naglar i den nya färgen jag köpte under dagen. Lite juligt kan tyckas, men man måste ha lite färg i livet.


idag är det fredag vilket innebär att det snart är helg.

Men, det ska ju inte vara regn ute, det ska vara snö. Men det är 8 grader varmt. Inte helt ok.

Nu ska jag i alla fall springa ner på stan och bränna lite pengar med Anna. Vet inte riktigt vad som ska köpas, men man kan ju inte ha pengar allt för länge på kontot liksom. Nä då, men ska spana efter julklappar, ska försöka vara ute i relativt god tid denna jul.

Och eftersom det är fredag, blir det jobb i kväll.


jag kan om jag vill.

Idag har jag varit riktigt effektiv, om jag får säga det själv. Och det får jag.

Jag har storstädat lyan, och då menar jag, storstäda. Senast de var såhär rent var väl när jag flyttade in. Nästan i alla fall. Har slängt en massa papper och glasflaskor som tagit plats i mitt lilla kök. Rensat i badrumskåpet osv osv.

Jag gjorde värsta thaimiddagen, lyckades äntligen med mina woknudlar, de blev goda, men starka. Sen lekte jag lite mer kock och rostade mandlar som jag sedan kryddade med kanel och kakao. Vet inte riktigt vad jag tycker. Det går ju ner, men det är ingen överdriven god smak.

Jag har härjat på
gymmet i någon timme. Men ska hädanefter försöka mig på att vara där lite tidigare på morgonen, mindre folk då.

Sen har jag äntligen lyckats med den stora bedriften att börja plugga. Hurra. Och pantat den pant jag har haft liggandes här hemma.


biffy clyro live at wembley.

Överst på önskelistan.


jag hade i alla fall vantarna med mig denna gång.

Cyklade till skolan idag, vi kan väl säga att jag är hurtig istället för fattig/snål? Låter bättre. Men jag lyckas, återigen, glömma bort att det är kallare på eftermiddagen än vad det är mitt på dagen. Jag frös låren av mig på hemvägen. Att ha på sig kjol och tunna strumpbyxor när man ska cykla i 2 grader och det bara är nerför är inget jag rekomenderar. Men då vet jag det.

Skulle ha jobbat idag egentligen, men lyckades byta pass. Så istället blir det en kvällstur, ska försöka få tillbaka min kroppsvärme genom att springa. Understället är på. Får se hur detta går.


britter kan detta med tv.

Lång dag. Uppe i ottan och nu ser jag på Downton Abbey igen. Sista avsnittet av säsong 2. Jag är sämst på att följa serier på tvn. Har dock följt Downton på tvn under hela säsong 1 och halva säsong 2, sen kom jag på att resten av säsong 2 redan har sänts i England. Då kunde jag inte hålla mig. Plöjt igenom andra halva av säsong 2 och snart är det slut. Ibland är det störande att jag är så otålig.

Och just de, här är min nya
blogg.


hej värmland hej vardag.

Tillbaka i Ktown och lyan. Har hunnit med att: packat upp, bäddat nytt, bytt arbetspass, stökat ner lyan, köpt mat, ätit mat, hängt på stan med Anna, lyssnat på Queen of Denmark ca 10 gånger, korrekturläst önskelistan för jul-2012 (aldrig för gammal för önskelistor), sett på Downton Abbey och gjort mig redo fö gymmet.

Och så har jag donat med min nya blogg. Jo men visst. Kommer att länka till den via denna blogg och skriva varför jag valt att göra en till och vad den kommer att innehålla senare.


hur man sysselsätter sig i dalsland.

Lördag:



Söndag:


om undrar ni vart jag ska ikväll.


Hem.


nu firar vi fredag.

Om jag hade gjort så som jag hade planerat, hade jag nu varit hemma från en löptur och skulle påbörja min packning. Men efter en natt med dålig sömn sitter jag istället i pyjamas och kollar på "En plats på landet". Inte ens ätit frukost. Bra gjort. Idag ska jag packa/städa/plugga/träna/jobba. Så som en fredag ska spenderas om jag får säga det själv.


John Grant - i Wanna Go To Marz

Det var ett tag sedan Anna tipsade om denna låt, men vilken favorit det är.
Underbart bra.


idag älskar jag min vinterjacka lite mer än vanligt.

Jag är fortfarande frusen. Frusit hela dagen typ. Kan bero på att jag började dagen med en löptur. Låren blev is. Får nog börja köra med underställ under tightsen. Sen hängde jag på stan med min lunch-vapendragare Anna. Spanade lite i affärer. Fick mig en ny mascara, det behövdes och det var rabatt också. Well happy. Sen råkade jag se fel på ostpriset och har nu köpt en galet dyr ost. Tur att jag tycker om ost.

Nu blir det jobb, jobbar extra idag. Inte mig emot. Har inte överdrivet mycket vettigt att göra på eftermiddagarna ändå. Och jag kör stenhårt på casual wednesday. Mjukiströja och raggsockar. Och byxor såklart.


att glida runt på en cykel.

Idag har det varit en lång dag. Först skola mellan 13-16 och sen jobb mellan 16-21. Vilket innebär att jag cyklade till skolan, drog tidigare från föreläsningen och cyklade direkt till jobbet. Jag var smart och åkte iväg med min skinnjacka, på vägen till skolan blev det varmt, inte så konstigt kanske med tanke på solen och uppförsbackarna. Vägen till jobbet var inte lika varmt kanske, inte lika mycket sol och nerförsbackar. Vägen hem från jobbet var endast kall. Nu sitter jag i min varma onepiece, äter fil som smakar glass och ser ut som en smurf. Eldar stearinljus och ser på Dowton Abbey på datorn samtidigt som fotbollen är på tvn, mute. Multitasking.


fina kvällar med fint sällskap.

Toppenkväll igår med Linn och hennes vänner. Vi åt tacos och förfestade hemma hos henne innan vi drog och dansade loss på Blue Moon Bar.

Idag var jag dock sliten. Så trött. Men städade lyan, drog till Färjestad och hämtade cykeln, tog en promenad med Linn och sen kom Anna och Calle över nu ikväll. Vi åt pannkakor med kanel och müsli som Anna svängde ihop, som vi sedan åt framför tvn. Himla goda. Blev lite över till middag imorgon, sånt gillas. Sen såg vi på bästa KarlP och åt chips och drack julmust.


äntligen.

Bästa Hagahallen har tagit in världens godast fil. Den som smakar som glass. Förr fanns det typ bara på Bergvik, så det var ju inte överdrivet ofta jag hade filen hemma. Men nu finns det alltså ca 100 meter från min lya. Underbart.


några reflektioner såhär på lördagseftermiddagen.

Imorse ringde ingen klocka. Hur skönt som helst. Drog ut på en löptur, körde genom hela Biffy Clyro Only revolution albumet och hamnade på ca 7 km. Jag kände mig pigg och fortsatte, så blev en löptur på ca 11 km.

Pratade med Viktora på jobbet igår om att jag alltid hänger på Örsholmen på fredagar. Så kollade upp hur många fredagar jag egentligen har jobbat de senast. Och sedan vecka 24 har jag varit ledig 4 fredagskvällar. Inte för att jag klagar, det är mitt egna val. Men det känns lite smått sorgligt, har jag liksom inget liv? I och för sig så brukar jag ju inte göra så mycket på fredagskvällarna, eller ja, tror inte det, minns inte riktigt vad jag gör på lediga fredagskvällar om jag inte har några planer.

Jag har färgat håret idag. Rött. Jo men visst. Blev lite rödare än vad jag tänkt. Trodde de skulle bli mer lila/rött. Men det blev mer rött/rött. Nåja. Finare än vad jag hade från början. Alltid något.

Ikväll vankas det galej. För tredje helgen i rad. Vad hände där? Men det är trevligt. Ikväll blir det tacos och förfest hos Linn tillsammans med hennes kompis. Och ikväll dumpar jag passoan och kör på hederlig bacardi. Det var längesedan, får se hur detta går.

Och jag nördar julmusik som aldrig förr. Jag ÄLSKAR little drummer boy. Har hittat jättemånga olika versioner av den. Sånt tycker jag om.


uttråkad.



  1. Maroon 5 - Moves like jagger
  2. The Clash - Spanish bombs (live)
  3. The Who- My generation
  4. Lily Allen - Littlest things
  5. Queen - Don't stop me now
  6. Robbie Williams - Karma killer
  7. The Clash - Junco partner
  8. Babyshambles - Sedative (live)
  9. Eels - My beloved monster
  10. My Chemical Romance - Sleep
  11. Flight of the Conchords - Albi
  12. The Clash - London Calling
  13. Bruce Springsteen - Born to run
  14. Green Day - King for a day/Shout (live)
  15. Biffy Clyro - Know your quarry
  16. Babyshambles - Lost art of murder
  17. Mötley Crüe - Don't go away mad (just go away)
  18. Little Majorette - Bite the bullet
  19. The Ark - Uriel
  20. The Clash - Career opportunities

london calling från fias perspektiv.

Bilder från London som Fia tagit. Eftersom hon inte har någon egen blogg, ser jag det som mitt ansvar att publicera några av dem.





Jordnötter i yogurten, varför inte.


Fin resa med min fina fina Fia.


det gäller att vara flexibel.

Denna helg blir inte riktigt som tänkt.

Först var det meningen att jag skulle hänga i Karlstad, jobba ikväll och sen göra vad som än faller mig in. Sen blev det prat på att jag kanske skulle kunna följa med till Stockholm, så jag gav mitt jobbpass till Paulina. Sen blev det så att jag inte kunde följa med till Stockholm, jag tänkte att jag kan åka hemåt istället då. Men sen kom jag på att Paulina inte ska behöva jobba mitt pass när jag egentligen inte måste vara ledig. Så jag frågade om hon ville vara ledig eller jobba, hon sa att jag kunde få mitt pass igen. Så nu blir det en helg i Karlstad ändå.

En helg som kommer att innehålla träning, fest och film. Låter som en bra helg om jag får säga det själv.


det ska börjas i tid.

Jag sov hela natten och vaknade upp pigg, tur de, för jag skulle till Actic. Jag är sämst på att gå dit nu förtiden. Jag vill ju mycket hellre springa, men man måste variera träningen lite. Så idag vart de armar och mage för de mesta.

Nu blir det snart en sväng på stan med Anna, sen jobb och sen tar vi helg. På en torsdag. Galet.

Jag har förövrigt börjat lyssna på julmusik. Tidigt kanske, men det är lite så jag fungerar.


och ännu en gång skiner solen.

Denna gång ska jag passa på att uttyttja strålarna innan det vankas jobb. Så det blir löptur, hade tänkte köra lite längre, men visste inte riktigt hur långt. Men sen ser jag att Nike Running lägger upp detta på facebook:

"Never Stop Running Challenge #2: Plocka fram ditt favorit album. Tryck på play och spring tills du har lyssnat på sista låten. Hoppa inte framåt bland låtarna. Låt dem spela i tur och ordning. Vilket är ditt favoritalbum och hur många km tog det dig att springa igenom varenda låt"

Och då blir det alltså jag och mina favoritkillar denna löptur. Lite skoj ändå, igår skrev jag till bror om att det var väldigt lite The Clash i min träningsspellista, jag vill gärna ha lite mer popigt med mycket bas när jag springer. Så får se hur detta går. Och nu håller vi tummarna för att min ipod inte går och dör igen.


dagen då solen kom tillbaka.

Idag var det äntligen sol. Så jag spenderade såklart dagen inomhus på föreläsning tills dess att solen gått ner igen. Nya kursen interkultur började idag, verkar intressant. Charlotte läser denna kursen också. Kul. Sen spenderade jag eftermiddagen med min kära far ute på Bergvik. Där han bjöd på mat och sedan blev de shopping i diverse affärer.

Jag hade tänkt att ge mig ut på en löptur när jag kom hem, men soffan och tvn lockade mer. Och så får det bli.


lördag och söndag.

Träning. Potatissallad. Klassfest. Chokladbollar. Skratt. Passoa. Arrested Development. Promenad. Soffan. TV. Dans. Nattmat. Julmust. Korriander. Powernap. Städa. Toast. Spy*. Glass. Jägermeister. Downton Abbey.



*Spy är en brittisk tvserie. Det ska alltså INTE läsas på svenska, utan engelska.

en fredag helt i min smak.

Vilken bra dag!

Först fick jag mig en frill igen. Sen bjöd Anna in mig hem till henne, var meningen att det skulle bli fika, men blev bjuden på himla god middag! Anna är allt bra snäll hon. Vi åt mat och kollade på Ice Age och jag lekte med Iris. Precis så som man ska ladda inför ett jobbpass. Jobbet gick även det bra, skön fredagskänsla över hela kontoret. Sånt gillas.


att börja dagen med ett besök hos frisören är inte fel.

Lockarna är borta. Håret blir alltid lite för kort när man klippt sig, tar någon vecka innan det är som man vill ha det. Nåväl. Jag är nöjd i alla fall. Inget burr som står åt alla håll.

Nackdelen med att klippa kort kort är att min riktiga hårfärg kommer fram. Och den är långt ifrån vacker.



imorgon faller lockarna och det är inte en dag för sent.

Idag var jag på jakt efter en löparjacka. Jag var beredd med att betala upp till 700 kr för en jacka, om jag nu skulle hitta någon jag blev kär i. Hittade en som verkade himla bra, kostade 599, rena fyndet. Sen tillkom 20% rabatt och sen upptäckte jag ett litet obetydligt hål i jackans ena ficka (Ett litet hål som världens bästa mamma i ett naffs kan sy igen). Detta lilla hål gav mig ytterligare 150 kr i rabatt. Så jag fick min fina lila jacka för 350 kr! Well happy. Och det innebär att jag har råd att klippa mig denna månad! Vilken glädje. Så imorgon faller burret. För första gången sedan augusti. Det är lycka det.

Och min nya jacka är underbar. Var ute och sprang förut och det gick himla bra. Måste berott på jackan helt enkelt.


Tvingade Sofia att posera vant med min jacka.


24 väl spenderade timmar.

Efter presentationen igår så drog jag hemåt och där möttes jag av Sofia och Amanda och deras fina middag de gjort iordning. Åt den samtidigt som vi pratade och skrattade. Efterrätt bestod av pepparkakskladdkaka och glass. Sen var det prat långt in på nattten. Himla fin kväll.

Idag drog vi ut till Bergvik och Ikea, shoppade och åt mat. Sedan tillbaka till stan för shopping och fika. Jag och Sofia vinkade av Amanda när hon skulle med tåget tillbaka till Trollhättan. Jag och Sofia drog runt lite mer stan innan vi drog hemåt en sväng. Jag svirade om till joggingkläder och följde Sofia till tåget och sedan drog jag ut på en joggingtur.

Fint dygn med mina fina vänner.


Bra på att ta kort med självutlösare...



vem tog min energi egentligen.

Började dagen med löpningen från helvetet. Gick så otroligt segt. Trötta ben och trött kropp. Men kom i alla fall runt min lilla vända. Alltid något. Sen blev det lunch på stan med Anna, alltid trevligt. Nu har jag halvsovit i några timmar, har verkligen ingen energi alls för tillfället. Vilket inte är bra. Ska iväg till skolan om några timmar och presentera mina bilder i fotokursen och sen kommer världens bästa blonda kusiner till mig. Så nu ska det städas en sväng.


när man har det tråkigt åker löparskorna på.

Jag har för mig att jag skrev några gånger att oktober var galet lugnt för min del. Lite timmar på jobbet och lite timmar i skolan. Så jag sprang en hel del istället. Nu kommer november bli ännu lugnare. Färre timmar på jobbet, troligen lite mer i skolan, men ändå bara en lektion i veckan. Mitt mål är att jag ska springa längre än vad jag gjorde under oktober. Får hoppas vädret är på min sida.

Under oktober sprang jag 18 gånger och den sammanlangda längden på dessa blev: 129,17 km.
Det ska jag alltså slå nu i november.
Hepp hepp.


man kan tro att jag är en byggnadsarbetare ikväll.

Efter att ha spenderat hela dagen på uni framför en datorn och donat med fotouppgifter (tack igen Katarina för hjälpen!) så blir det nu en löptur i höstrusket. Det är mörkt ute, men lugn mamma, jag har på mig en reflexväst. Och den sitter ju som en smäck...