helgen är här.

Har tagit helg. Inte helt fel.

Får lite spontanbesök ikväll. Bror och Sabina kommer upp. Trevligheter. Så har panikstädat lite grann. Kan ju inte se ut hur som helst heller. Men ska storstäda imorgon. Så kan ju inte städa undan allt idag, måste ju ha lite kul att göra imorgon med. Fördriver tiden med att se på liten Roast. Kul.


att avsluta dagen med lite stand up är aldrig fel.

Om det är något jag älskar så är det stand up. Och alla sorters former av det också. Allt från Eddie Izzard till Eddie Murphy. Från Michael McIntyre till Ricky Gervais. I Sverige är Johan Glans den bästa. Hans show "World tour of Skåne" är ju galet bra. Nu ska jag spendera kvällen med att se på Rhys Darby's show, "Imagine that" som jag inte sett på länge, men som jag fick av snälla Frida. Imagine that är en av favoriterna.

Nä, tar och gör en topp 5 med mina favorit shower:

1. Eddie Izzard - Definite article
2. Ricky Gervais - Fame
3. Johan Glans - World Tour of Skåne
4. Michael McIntyre - Hello Wembley
5. Rhys Darby - Imagine that.

Se någon av dessa, har du ens minsta uns av bra humor, kommer du att skratta.


att bygga hus i olika lager.

Fick allt en del plugg gjort idag. Satt sen och pratade med Charlotte om alla hennes resor. Är inte lite avundsjuk. Sen blev det smörgåsmiddag innan de var dags att leka i Photoshop. Jag byggde ett hus. (jag vill påpeka att detta inte är den färdiga bilden, la även till gräs, löv och blommor och andra fönster, men ändå liksom, skulle ha blivit en arkitekt istället)


hur kan man inte älska onsdagar.

Började dagen med att tvätta och städa. Alltid lika roligt.
Nu blir det att hänga på uni fram till klockan 21:00. Alltid lika roligt.

Idag har jag sällskap i form av Charlotte, som dyker upp om ett litet tag. Vi ska plugga kultur studier. Alltid lika roligt. För första gången någonsin har jag mer text än vad jag ska ha. Jag trodde det var ett minimum på 2 sidor, när det i själva verket var max 2 sidor. Så nu ska det sållas.


Gammal pluggbild. Jag har en del sådana på min dator.


att ha två lediga eftermiddag i rad går ju inte för sig.

Avbruten sovmorgon.
Löptur på sisådär 7 km.
Lunch på stan med bästa Anna.
Vitlökskyckling till middag.
'Allå, 'allå, 'emliga armén säsong 1.
Fyllt mobilen med underbar musik.
Galet lite plugg.

Jo, men nu är jag redo för jobb.


nevernude.

Har faktiskt pluggat på bra idag. Så nu tar jag och drar mig till Frida för lite belöning i form av Arrested Development. Inte fel någonstans.


och så börjar veckan med plugg deluxe.

Efter en natt med inte överdrivet mycket sömn sitter jag på uni, ska skriva om Palmemordet utifrån diverse minnes-teorier, eller vad man nu ska kalla det. Intressant, jo visst, men svårt att veta vilken ände man ska börja i. Har sisådär sex olika spår just nu som jag måste foga samman i ett. Känns ju som en kul uppgift.

Sen blir det sista föreläsningen i denna kurs.
Jag har alltså en heldag på skolan framför mig. Inte för att de gör mig så mycket, det är tråkigt väder. Alltså perfekt pluggväder.

I eftermiddag blir det äntligen ett återbesök på Actic, inte varit där på länge. Så det ska bli skönt.


fint avslut på en fin skolgång.

Fin dag igår.

Familjen kom upp och vi åt middag på Pitchers. Sedan åkte vi till skolan och jag fick mig ett glasäpple. Efter det vankades det mingel i skolan innan vi åkte hemåt. Jag hann knappt komma hem innan de var dags att dra iväg igen. Bytte om till lite mer festvänliga kläder och drog till Johan. Där var det en liten mkv-fest. Himla trevligt. Vi hamnade tillslut på Tempel där det dansades en del, shottades lite och skrattades mycket.


en perfekt lördag att ta examen på.

För ca tre år sedan velade jag fram och tillbaka om vad jag skulle göra. Läsa musik och eventmanagement i Kalmar/Hultsfred eller media och kommunikation i Karlstad. Valde tillslut Karlstad och media. Vilket jag inte har ångrat en sekund. Jag hamnade i bästa klassen och har haft de toppen dessa tre år på min utbildning. Visst ibland ville man inget hellre än att slänga iväg böckerna, ibland kunde man inte förstå varför man utsatte sig själv för den ångest och stress som man genomled. Men det har lätt varit värt det.

För idag tar jag examen.

Jag har fil. kand i Media-kommunikationsvetenskap och det känns verkligen som rätt ubildning för mig. Jag är stolt över mig själv. Under de 6 terminer jag har pluggat har jag jobbat extra 5 terminer och klarat mig genom hela utbildning med bara ett U. Sånt gillas.

Nu ska jag iväg och äta middag med familjen och sen blir det upp till skolan för examenscermonin. Inte helt fel för en lördag.

Jag är glad idag.


Det bästa med hösten är tröjorna.

Bra fredag.

Spenderade förmiddagen med Anna på stan, trevligheter. Vi shoppade loss, så som man gör när det är löning. Jag var på jakt efter ett par blå byxor som jag förälskat mig i, men de fanns inte längre i min storlek. Så då fick det ju helt enkelt bli en blå mysig tröja istället, som jag nu har poserat vant i. Min underbart bra webcam gör inte färgen rättvis. Vill bara påpeka de. Bästa kragen har i alla fall tröjan. Det kan ju liksom bli en luva! Typ.
en lagom glad tjej.

Nu skulle jag egentligen ha varit på Pace och lyssnat på Isak och hans band. Men nä då. Min hals är irriterad, vilket leder till hosta. Jag är trött och har huvudvärk. Vilket leder till en sliten Angelica.

Och ändå så körde jag på varm halsduk och pimplade varm choklad på jobbet. Men ändå så sitter jag hemma och äter risgrynsgröt. Kul.


kurera mera.

Var ute och sprang förut, i orkanvindar, det kändes så i alla fall. Gick bra första halvan av min lilla tur. Sen vet jag inte riktigt vad som hände, började hosta och frysa (skyller på vinden, den var ju inte överdrivet varm) och nu mår hela kroppen halvt bra. Sliten i huvud och kropp, tröttare än vad jag var när jag vaknade imorse. Börjar jag bli sjuk? Sånt har jag ju verkligen inte tid med. Har ju examenscermoni på lördag. Någon måtta får det vara. Så nu ska jag kurera i förebyggande syfte. Då åker min tjocka men ack så mysiga halsduk fram.

Nä, nu blir det lite jobb. Varför inte.


jag dör lite inombords varje gång jag kommer på att jag aldrig kommer få se joe live.

Idag återupptäckte jag underbara Joe Strummer. Eller ja, återupptäckte kanske är fel ord, det är ju en ständig kärlek. Men idag upptäckte jag att jag inte hade Streetcore skivan inlagd på itunes. Det var jag ju direkt tvungen att fixa till och sedan dess har världens bästa man gått på repeat. Så vi kan ju säga att jag återupptäckte Joe Strummer and the Mescaleros.

Detta är nog det bästa spåret på skivan. I och för sig är det en cover, men jag måste säga, Joe's version är den bästa av dem jag hört.


men jag tycker om att spendera hela eftermiddagen och kvällen på skolan.

Började dagen med sova ut, det behövdes. Vet inte riktigt varför jag är så trött, men de är jag. Hur som helst. Lunch på stan med Anna, sånt är aldrig fel.

Sen gick jag och avbokade min tatueringstid som jag hade nästa vecka. Inte för att jag ångrade mig, nä då, jag är 100% säker på min tatuering, men jag har egentligen ingen brådska, så det får bli när min eknomi är lite bättre. Jag vill inte prioritera en tatuering just nu. Så jag leker ekonomisk och vuxen.

Nu sitter jag återigen på biblan i skolan, för första gången på länge som jag har med min dator och ska påbörja mitt arbete i cultural memory. Har egentligen inge större koll på vad som exakt ska göras, lite diffusa riktlinjer så. Men jag får väl skriva på och hoppas att jag är på rätt spår. Det lär märkas.

Har även gjort bästa spellistan för en eftermiddag som denna. Tryck på bilden för att komma till fin musik.


en mening som gör mig lite extra glad.

"Brown is currently at work on a new book as well as the Columbia Pictures film version of his most recent novel,  The Lost Symbol."


Ny bok av Dan Brown på g. Men ja, på tiden.

sommaren 2011 var en fin sommar.mammas mat är bäst.

Varit full fart sedan jag kom tillbaka till Karlstad.
Föreläsning, som jag inte riktigt hängde med så mycket som jag borde ha gjort.
Donat med uppgiften inför onsdag i foto.
Städat och packat upp.
Mailat lärare tillsammans med lite kurskamrater.
Simmat 1000 meter, min kropp är nu rätt så sliten vill jag lova.

Nu ska jag äta god middag med min nya favorit Michael McIntyre som sällskap. Kolla upp honom för bövelen!


så kan det gå när man åker hemåt över helgen.

Efter en helg hemmavid, är jag nu trött.
Imorgon klockan 6 blir det återfärd till Karlstad.

Under denna helg har jag:

Joggat runt i Billingen, backe upp och backe ner.
Hängt på det lokala gymmet med mamma.
Spanat in Emlan och Mathias nya lya. Samt spanat in Emlans lilla bebismage (jorrå, jag ska bli moster. Kan inte bli moster på riktigt vis, så jag titulerar mig själv som moster när mina vänner får barn).
Träffat farmor och farfar.
Kört pappas nya värsting bil.
Hängt hemma hos Andreas och Sabina.
Spelat oerhört mycket wordfeud.
Tröttnat lite på wordfeud.
Påbörjat mitt CV.
Sett på fotbollsmatch. Billingen spöade Fengefors.
Ätit mängder med god mat.

Vi kan alltså sammanfatta denna helg genom att skriva: bra helg.


hur jag gör för att våga vägra vassen (varning för långt inlägg).

Jag har nämnt en gång i denna blogg att jag försöker gå ner i vikt. Anledningen till att jag inte skriver om just det så ofta är att jag inte vill snöa in för mycket på det. Jag tränar först och främst för att jag tycker om det. Om det är någon dag som jag verkligen inte vill träna, då gör jag helt enkelt inte det. Och om det det är någon dag jag är helt galen sugen på en chokladbit eller dylikt, då äter jag det.

Jag tänkte för mig själv att, när jag nått och kommit under delmål ett, som är 75 kg, då ska jag skriva lite mer utförligt om det. Vet inte riktigt till vem jag skriver, men det är ju bra att ha för mig själv, så att jag kan kolla hur jag låg till och sånt. Jag väger mig bara när jag är hos mina föräldrar, dels för jag inte har en våg och de har, och dels för att jag är här ca en gång i månaden, så det är passande att väga mig då. Nu visade vågen på 74,7, vilket innebär att jag har gått ner ca 5,4 kg sedan mars och mitt midjemått har minskat med ca 7 cm. Vilket jag är nöjd med. Hade jag gått på någon form av diet eller liknande, så hade det säkert gått snabbare, men jag vill inte förbjuda mig själv att äta något som jag gillar, varför skulle jag det? Även om jag gillar träna, så gillar jag även godis och chips och allt sånt där. Jag gillar inte att förbjuda saker för mig själv, då vill jag ju bara ha dem mer.

Men jag har några riktlinjer som jag följer, kanske inte slaviskt, men för det mesta.
Jag försöka träna de flesta dagar i veckan, gym eller löpning. Cyklar alltid till jobbet, eller promenerar dit. Det ska mycket till för att jag tar bussen.
Jag dricker aldrig läsk eller oboy längre, håller mig till vatten och festar till det med sockerfrisaft under helgen.
Jag äter inte mjukt bröd, förutom på helgen. Det är min fredagstradition, att efter jobbpasset gå till ica och köpa bröd som jag sedan har hela helgen, om något blir över, fryser jag in det.
Jag äter inte godis/kakor/chips på vardagarna. Ibland kan jag dock rubba lite på detta, om jag verkligen känner för det, men jag brukar hålla mig endast till helgerna, och då är det främst lördag.
Lördag är min "äta-vad-jag-vill-dag", men om jag har kvar något på söndagen, slänger jag det.
Jag äter alltid sallad till maten.

Detta fungerar bra för mig, snittar på nästan 1 kg i måndaden och det är jag helt ok med, jag har ingen brådska. Jag går ner i vikt, samtidigt som jag äter de jag vill och tränar de jag vill. Perfekt kombination.

Förstår om detta långa inlägg inte läses, men det kanske är mest för mig själv jag skrev det.


när helgen nalkas blir angelica glad.

Idag har jag en lugn vilodag framför mig. I alla fall relativt. Min kropp protesterade igår på jobbet, blev jättetrött och fick ont i hals och huvud. Så ingen träning idag i alla fall. Ska istället packa och städa. Åker hemåt till de dalsländska skogarna i helgen. Och sen måste man ju även läsa om Bilbo och spela wordfeud.

Sen blir de långpromenad i solen till jobbet. Inte helt fel.


ikväll är det jag och Michael McIntyre.psst, tryck på bilden så får du se något roligt.


och med det säger vi hej torsdag.

Kort med relativt snabb löptur startades denna dagen med. Sedan blev det lite wordfeud, som förövrigt har spelats hela dagen, är inne i ett flow, med många olika matcher. Hängt på stan med fina Säna där vi har letat kläder inför den högtidliga examenscermonin vi har nästa lördag. Det gick sådär bra. Hemma har jag hängt i soffan och läst om Bilbos äventyr. Har inte mycket kvar nu. Och nu blir det jobb. Och jag stenhårt på casual thursday med bästa tjocktröjan.

En fin torsdag måste jag säga.


det är på tiden att jag och daffyd blir bättre vänner.

Inget jobb idag, tur de, för ikväll börjar min nya kurs. Min lilla minikurs på 3hp. Foto och bildbearbetning. Verkar faktiskt roligt. På riktigt. Så varje onsdagskväll fram till oktober någon gång är det kvällskurs som gäller.
Förhoppningsvis kommer jag att lära mig att använda Daffyd på ett bättre sätt.


vill man vara fin får man lida pin.

Idag kom jag ÄNTLIGEN iväg till gymmet. Minns knappt när jag var där senast. Körde mage och armar. Mina armar är nu smått döda. Det är mina ben också. Igår var jag ute på en joggingtur som blev lite längre än planerat, men det är ju bara skoj. Sen var det en cykeltur till och från jobbet i galen, och då menar jag galen, motvind. Så min kropp hatar mig lite smått just nu, men beach 2012 närmar sig.

Nu ska jag ner på stan och träffa min fina väninna Anna. Sånt är skoj.


en oväntad fest.

Även om jag gillar Hobbiten, så är det några saker som jag stör mig otroligt mycket på. När det kommer till översättningen det vill säga. Den boken jag har en är nyöversättning från 2007.

Och de tre saker jag stör mig mest på, än så länge i alla fall, är:

3. Vattnadal heter Riftedal! Det är väl i och för sig förståeligt med tanke på vad de heter på engelska, Rivendell. Men otroligt störande när man är van vid Vattnadal från Sagan om Ringen böckerna och filmerna.

2. Orcher heter vättar. Detta gör mig otroligt förvirrad.

1. Men det som är det största störningsmomentet i boken är det faktum att Bilbo inte heter Bagger i efternamn. Han heter Secker! Det är ju inte okej någonstans.

Det var topp tre än så länge, har ca 200 sidor kvar, får se om jag hittar någon mer underlig översättning.


varför städa när man kan läsa.

Skulle storstäda lyan idag. Råkade istället få syn på min lilla Hobbit bok. Så kan det gå. Om drygt ett år har första filmen premiär, boken ska vara utläst tills dess. Chansen är stor att jag lyckas med det.


skamligt att jag har svårt att läsa min egna handstil.

Nu skulle jag egentligen ha varit på föreläsning. Åkte upp till skolan och satt och tjatade med klassen. Efter en kvart, utan lärare, var det någon som var smart nog att kolla kurstorget och där stod det att lektionen var inställd. Bara att åka hemåt igen. Men det är ju roligt att åka buss...

Nu ska jag faktiskt vara duktig och renskriva anteckningar från de tidigare föreläsningarna. Så man får lite plugg gjort i alla fall. Sen tar vi jobb på det.


hur jag väljer att spendera en mulen söndag.

Sov 11 timmar i natt. Det var behövligt.

Drog ut på en joggingtur, klädde mig för en vargavinter, men det var helt galet kvavt ute, så höll på att svettas bort. Note to self: kolla temperaturen innan du ger dig ut, eller stick bara ut huvudet på balkongen och känn efter.
Sen bakades de pizza som jag åt framför Bridesmades. Den var skojig, kanske inte så skojig som jag trodde den skulle vara, men den fungerade mer än väl. Och nu bakas de scones till kvällsmat.

Är de söndag så är det.


Det gick ju bra.

Brännboll.
Två matcher. Två vinster.
En hamburgare. 3 kg majonnäs.
Trevliga kollegor. Trevlig lördag.

men då kör vi brännboll.

Efter att ha varit på present- och pappersjakt med Anna så peppar jag inför brännboll.

Det är jobbet som styr brännboll och mat. Himla trevligt. Och perfekt väder. Jag är dock galet trött, men ska bli kul att träffa kollegorna. De gillar jag.

Nu blir de en sväng till Linn först innan de är dags för match!


om man umgås med trevliga människor blir kvällen trevlig.

Igår var de trevligheter vill jag lova. Och det känns idag. Men det är lätt värt lite huvudvärk och seghet när man hade en toppenkväll.
Förfest med singstar och allmänt trevligt häng hemma hos Sofia innan de blev dans på Tempel.jag är min fars dotter.

Idag återfann jag denna låt. Man måste ju bli glad av denna.


en ledig fredag ska spenderas i sällskap med fina vänner inne i dimman.

Idag är jag ledig!

Underbar känsla. Brukar jobba fredagar i vanliga fall, men inte idag. Idag är det nämligen en speciell dag, det är Fias födelsedagskalas och då kan man ju inte jobba heller. Fia fyllde år igår, men firas idag. Och jag har dagen till ära inte bara duschat utan också målat om naglarna och bär helt nytvättade kläder. Vad gör man inte när de vankas kalas?

Nu är jag galet pepp.


Jag kan vara effektiv om jag så vill.

Haft en bra dag idag.
Under tvättningen så drog jag ut på en joggingtur, en lite kortare på en ny väg. Trevligt, måste passa på när solen skiner. Sen har det städats och donats i lyan. Tagit tag i lite kurslitteraturshopping inför nästa kurs som börjar på onsdag. Ätit plättar, som faktiskt blev himla goda. Äntligen vunnit en match i Wordfeud, det är inte varje dag det händer precis. Gjort bästa spellistan på Ipoden. Och så har jag hunnit med att plugga lite. Inte så mycket som jag hade tänkt, men får helt enkelt köra på extra hårt med det imorgon.
Sen, det bästa av allt, jag provade ett par jeans som jag har älskat så länge, men de har sedan några år tillbaka inte passat. Men provade dem idag, och fick på mig dem och kunde till och med knäppa igen. Men hurra!

Nu tar vi jobb på detta. Sen tar jag helg. På en torsdag. Vad hände där liksom?


man måste ha ett fungerande soundtrack för att klara av hösten.

Idag skulle jag träna och sen plugga.
Men så har det inte riktigt blivit.
Var ute med Sofia och den turen tog all min energi. Huvudet är galet tungt och jag är så otroligt trött. Och nu ska vi jobba på detta. Jippie.

Istället för att plugga (för även om jag skulle försöka läsa något, så hade inget fastnat, känns onödigt att läsa då) har jag letat efter ny fin musik att lägga till i mitt soundtrack för hösten. Jag må vara seg på att hitta musik, troligen är all den nya (för mig) musiken jag hittat idag, inte alls speciellt ny för alla andra. Men de är lite så jag fungerar. Ett år efter alla andra. Men då är det ju tur att bra musik är tidlös.

Dagens favorit.


det är lite roligare att springa tillsammans.

Sov inte toppen i natt precis, trodde huset skulle blåsa bort. Nästan i alla fall.

Men nu är jag uppe, ska ut och springa en morgontur med Sofia. Vi trotsar regnet och kör på! Varför inte liksom, lite regn har ingen dött av. Har dock på mig mina långa tights, första gången på väldigt länge. Det känns ju sådär ok.

Först mata Fridas vilddjur, som förövrigt är jätterädda för mig, de håller sig i sitt hus från de att jag kommer till dess att jag går, så farlig är jag ju faktiskt inte. Och sen springa som en dåre. Fin start på dagen.


livin' life.

Börjar förstå lite mer nu vad min kurs handlar om. Och de är intressant. På riktigt. "Tidig" föreläsning idag, vilket jag tackar för då jag har jobb nu i eftermiddag.

Roligare dagar än så har jag inte för tillfället. Jag och mitt rockiga liv. Förhoppningsvis blir de mer rockigt i vår. Jag har planer, stora planer, som jag ska fila mer på innan jag skriver ner något om de här.


Idag skulle Freddie Mercury fyllt 65.

Då måste man spela en Freddie låt.


som jag älskar måndagar.

Idag jobbar jag extra. Inte mig emot. Dock blev de lite smått stressigt då jag har skola till 3. Som förra vecken när jag trodde jag skulle stressa ihjäl mig. Så hade tänkt ta cyklen till skolan och sedan vidare till jobbet. Dock är vädret inte helt optimalt för att bo på en cykel. Men hade turen att Carro jobbar idag och jag kunde åka med henne från skolan. Hon är dagens räddare.

Så idag har vi skoj.
Skola - jobb.
Hurra.


så jag väljer att spendera en söndag.

Började dagen med sim och lek tillsammans med Anna och Johan. Så man ska starta en söndag.

Nu har jag precis sett klart på de allra sista avsnittet av Lost. Och jag är inte alls så förvirrad som jag trodde att jag skulle vara. Fint slut.

Nu blir det att återigen ta tag i läsningen, jo men visst, jag har börjat plugga. Vilket under.

Och sedan ska de bakas. Och se på Horrible Histories. Älskar youtube.


Söndagens soundtrack.


en lördag ska spenderas i soffan om man så vill.

Har äntligen fått tag på de avsnitt jag inte sett än av Lost säsong 6. Jag vet vad jag ska göra resten av dagen.


hej helgen, du är efterlängtad.

Firar in helgen med att sitta hemma i mina flanellbyxor och få mitt ass kickat i worfeud samtidigt som jag äter bröd, som jag bakat själv. Jo men visst serrni. Jag kan vara huslig om jag så vill. Men kommer snart ta slut, så ska baka mer imorgon.

Sen bor jag typ i min nya favoritröja. För att jag kan. Och vill.


plötsligt händer det.

Idag är dagen då jag ska ta tag i det jag kallar liv.
Någon måtta får det vara.

Men innan vi tar tag i det blir det löpning.


do i love you my oh my

Sitter och donar med mitt soundtrack för hösten 2011. Och denna kommer ha en given plats där.


dröm inte var det.

Igår var jag helt ledig. Hade ingen föreläsning att sitta på. Inget jobb att göra. Så jag hade höga tankar och förväntingar på mig själv.

Springa milen och sedan åka till skolan och sitta på tysta planet och läsa kurslitteratur.

Men ja. Riktigt så blev det väl kanske inte.

Istället blev de löpning 7 km och sedan powerwalk 2 km.
Det blev städat i lyan.
Nördat galet mycket wordfeud.
Bjuden på middag av bästa pappa.
Filmkväll hos med mig Sanna och Frida. Vi har återigen startat upp vår nobla filmklubb KFF. Jag valde film, blev Rocky Horror Picture Show. Var lite fundersam på hur den skulle tas emot, den är ju en aning speciell. Men de gillade den. Mina vänner har bra filmsmak.

Kanske inte fick något plugg gjort, men det kan man alltid fixa senare. Måste ju ha lite skoj också.