2009 var ett bra år, är nu redo för 2010.

Man kanske ska skriva en resumé över året som gott. Men just nu orkar jag inte det. Så får bli vid ett senare tillfälle i sådana fall. Men jag kan i alla fall säga att 2009 har varit en bra år. En väldigt bra år.
Och det det nya året kommer firas in på ett, enligt mig, perfekt sätt. Jag är himla opepp på fest idag, så det blir istället en lugn kväll med Amanda. Vi ska göra tacos och brownies och se på film. Sen blir det en sväng till Långed och möta arbetare Sofia och fira in det nya året tillsammans med henne.
Som sagt, en fin avslutning på ett fint år.jag har kanske inte världens snyggaste fötter...

...men jag har en himla fin tatuering.
Fyra stora stjärnor.
Mamma. Pappa. Bror. Jag.


On the radio We heard November Rain That solo's really long But it's a pretty song We listened to it twice 'Cause the DJ was asleep

Idag är det dags för mitt livs första tatuering. Ska som sagt ha 4 stjärnor på höger fot. Ska möta upp Emlan när det är dags. Innan dess ska jag packa det sista, städa lite, ner på stan och lägga in musik på datorn. Åker hemåt idag. Ska fira nyår i Billingen/Långed. Kommer bli fint.


Opened up and shouted out and never tried to sing Wondering if I'd done wrong Will this depression last for long

Idag har jag lagt in flera av mina skivor i itunes, måste fylla datorn med musik. Skrivit onödigt lite på essän, städat och donat här hemma. Ska snart springa ner till torget och ta bussen till jobbet. Skulle ha cyklat, men har ingen vinterjacka här hemma, glömde den i Billingen, åker buss till jobbet och sen får jag skämmas lite och fråga om det är någon som har bil som man kan få åka snålskjuts. Tycker inte om det alls. Men nästa vecka blir det cykel till jobbet i alla fall.


"Wanna know how I got these scars?"

Tillbaka i Karlstad. Ska snart ut till Bergvik och gå på datorjakt och matjakt. Frukost bestående av riskakor och vatten känns inte som den allra bästa starten på dagen, näringsmässigt sett.
Men det väger jag upp med att se på the dark knight. Ja, kanske inte väger upp maten, men det väger upp sättet dagen startar på. Alltid något.


When we were growing up you always Looked like you were having such fun

Jag har ett ord att förklara mig själv med idag. Skräp.
Eller kanske två ord, skräp och odiciplinerad.
Jag har inte alls fått så mycket som jag skulle tvinga mig själv till att skriva på essän. Jag ville ha två sidor skrivna, vilket är sisådär två punkter. Nej, dessa sidor är halvklara istället för klara. Och nu i veckan är det fullt upp. Blir att skriva järnet på förmiddagarna innan jobbet helt enkelt innan det är dags att fira nyår.

Andra saker som händer denna vecka är att jag, imorgon, ska köpa en ny dator. Min dator är inte vid god hälsa, den är döende, och jag har en liten bubbla av panik inom mig, tänk om den dör och mitt arbete dör med den. Hu. Nej så jag får leva spartanskt denna månad och ha en ny dator. En investering helt enkelt. Måste se det så.
Och en annan sak som sker på onsdag, vilket jag är lite nervös över, är att jag kommer bli permanent befläckad (i brist på ett bättre och mer passande ord), Och det med det menar jag att jag ska tatuera mig. På min fot med Emlan som håller mig i handen.

Packat har jag i alla fall gjort idag. Imorgon bitti väntar hemfärd. Nu blir det att tvinga ner några fler ord på essän.


up there they're playing the lovin' game makin' rain turning white clouds gray


fullt upp...

Detta ska ha hänt innan jag släcker lampan ikväll

Två sidor skrivna på essän
Packat inför KtownIf I could only reach you If I could make you smile If I could only reach you That would really be a breakthru

Julafton var bra, middag hos mormor, spelade lite kort med kusinbarnen också, men de tyckte busa var roligare.
Sen åkte vi hem till oss och såg på Kalle och åt kakor innan tomten kom. Det var en speciell tomte i år, lila hår. Underligt. Men barnen var glada ändå. Efter detta åkte familjen till farmor och farfar där släkten på pappas sida var. Julklappsutdelning, fick fina julklappar. Sen åkte vi hemåt och kollade på Svensson Svensson och tog det lugnt.

Igår var det festligheter. Sofia, Amanda, Josse och jag skulle till HC i Åmål. Innan vi åkte var vi här en sväng och spelade Alias party, mycket roligt. Sen kom även Jenny och Xandra en sväng. Trevligt.
På hc var det lite väl mycket folk. Men det var roligt ändå.

Idag har jag försökt skriva på essän, det går trögt alltså. Nåja, ska försöka få ner några rader nu i alla fall.


I wish every day could be full of peace and harmony I wish every day could be like Christmas

Julafton lider mot sitt slut, har varit en fin dag.

Även om det är lite väl sent nu kanske, vill jag passa på att önska God Jul.

Nu har vi ljus här i vårt hus, Julen är kommen, hopp tra-la-la-la

Idag har jag åkt hem till Billingen igen.
Väl hemma har det varit full rulle. Packat in paket, varit hos farmor och farfar och hos mormor och sen hade jag och mamma projekt "klä julgran" och den blev helt okej måste jag säga.
Nu är det uppesittarkväll med hela familjen.
Bingolotto, julmust, chips.
Fin dan före dan.


I'm driving home for Christmas, yea Well I'm moving down that line And it's been so long But I will be there

Nej jag är inte vaken pga. förväntan inför julen. Jag är vaken för att jag fryser knäna av mig och så har jag ont i magen. Himla roligt. Elementen är i på för fullt, jag har duntäcke + filt, min frossa måste alltså bero på att mina underbara flanellpyjamasbyxor är hemma i Billingen och inte gör någon som helst nytta.

Om några timmar ringer min klocka, då ska jag upp diska och packa iordning lite och sedan åka hemåt med pappa. Vi har bestämt sedan länge att vi ska spela Chris Rea - Driving home for Christmas. Av den enkla anledning att vi åker hem för jul, sen blir det inte Karlstad fören måndag igen.
 


i värmland igen

Så var man tillbaka i Karlstad. Ska jobba ikväll, men bara ikväll, så åker hem imorgon igen.
Nu kämpar jag med att få upp värmen samtidigt som jag ser på Sagan om de två tornen.
Ska ner och härja på stan sen, måste hitta några mer julklappar. Men inte många kvar nu i alla fall.


sommar vs vinterFor those of us who live in fear Of Happy Christmas and new year I raise a toast to you

Idag började dagen med julkalendern, det var Julstädning hemma hos familjen Andersson, och det kunde ju inte varit ett mer passande avsnitt, för idag har det varit julstädning hos farmor och farfar hela dagen.
Varje år städar jag och kusin Malin och pyntar både hus och gran. Och det blir bara bättre och bättre för varje år. Vi är allt rikigt proffs nu.
Pizza till lunch blev det också, tradition.

Nu sitter jag hemma i ett iskallt hus och försöker desperat få upp värmen. Eld, eld och åter eld.
Och nu ikväll ska jag börja skriva på min essä.
Ljuvligt.tomteparad i långed

Lotter. Dans. DLIK. Snö. Vänner. Kyla. Tomtar. Sång. Paket. Chokladhjul.


hemma i ett vitt billingsfors

Idag gick tåget hemåt. Jag åkte från ett mörkt Karlstad och hamnade i ett soligt Billingsfors.
Hade sällskap på tåget med, trevligt.

Idag har jag varit en riktigt snäll dotter och bakat bröd med min mamma. Nu ser vi på Grinchen och sen ska vi baka Rocky Road.

Senare ikväll blir det mys i Bengtsfors med Emlan. Kinamat, godis, chips och dipp och film står på schemat. Tomten är far till alla barnen. Kommer med all säkerhet blir rikigt fin kväll.


The moon and stars seem awful cold and bright Let's hope the snow will make this Christmas right

Igår var det en lång dag. Idag blir det en lika lång dag.
Igår var det sista dagen i skolan för detta året, 3 terminer av 6 är nu avklarade.
Sen var det jobb hela kvällen.

Idag blir det tvätt, julstädning, shopping med Sanna, packning, jobb.
Och imorgon åker jag hem.
för en minut sen brann den för en sekund sen försvann den det var det bara jag som såg

En dag i skolan kvar innan jag tar julledigt från uni. En dag då det blir redovisning och info om den underbara essän vi ska skriva under julledigheten, så mycket till ledighet blir det väl inte. Men det förtränger vi nu och peppar inför julen. Och det gör vi genom denna radiokanal.kalle anka, ett glas kall oboy, min fredag var räddad

Varje fredag kom veckans Kalle Anka tidning, det var det bästa på hela veckan tyckte jag.
Jag minns att jag alltid blev extra glad när tidningen innehöll en serie av Don Rosa.
Don Rosa är, enligt mig, världens bästa Kalle Anka tecknare och berättare. Jag älskade hans berättelser och teckingar mest. 
Och det tycker jag fortfarande.
Jag hittade för någon vecka sedan att alla Don Rosas serier finns att köpa i inbudna böcker, Walt Disney's Hall of Fame, de stora serieskaparna. Idag fick jag hem nr 1.
Nostalgi när den är som bäst. 
 What a bright time, it's the right time To rock the night away Jingle bell time is a swell time To go gliding in a one-horse sleigh

Jag har sedan den 1a december förlorat julkänslan. Men nu har den sakta men säkert börjat komma tillbaka, har mycket att göra med det faktum att det faktiskt snöar ute. Då blir det automatiskt mer julkänsla, och det gillas. Har idag sett på Grinchen, tänt alla tre ljusen i min adventsstake och nu pumpar jag julmusik. Är inte långt kvar till julafton nu ju. Men fram tills dess är det fullt upp. Skriva klart caset, redovisa caset, jobba, städa iordning här hemma och tvätta och dona med det som ska med hem under jul. Köpa julklappar och julafton och juldagen outfits. Dona hos päronen, dona hos farmor och farfar. Julbak hos Emlan (om hon nu inte flyr landet igen det vill säga) Vill bara ha den 23 december nu. Jag gillar den 23e, nästan lite mer än 24e. Uppesittarkväll med gröt, mammas kaka och julmust med hela familjen är inte fel alls. Jisses vad gammal jag känner mig (och vad gammal jag känner mig när jag använder ord som "jisses") Nåja. Det kommer nog gå fort dit.

såhär firar man tredje advent i igloon


Goodbye inspiration Voice of a generation Goodbye Inspiration I won't be playing Strummerville again

efter några timmar i Åmål har jag nu en kortare frill och ny färg. Inte Britney röd, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara den, men den är som den lila jag hade fast i röd nyans.Jag är så bra på att förklara och lyckades inte fånga färgen på bild heller. Inte ens den nya frillen fick jag på kort, det kan bero på att jag inte riktigt vill visa den som den ser ut just nu.
Nåja, hoppas du inte förkastar mig nu mor.Din tur att visa Sofia. Jag är sjukt nyfiken :)

leila k in the house!!!!!!

Jag har precis kommit hem från en spexig afton.
Var värsta pepp på att se Skavlan på svt play, Robbie Williams gästade ju det denna vecka, något som min halva telefonbok rapporterade om, det var en snäll tanke. Men jag hade fullt upp med att sjunga skiten ur mig på singstar tillsammans med fina vänner. Då får faktikst Skvalan och Robbie vänta. Men nu hade jag värsta planen, äta en hamburgare och se på fina Robbie, men då ligger inte programmet uppe på svt play än. Skamligt.

Nåja. Jag får väl "nöja" mig med Mighty Boosh.

Men lite mer om kvällen, den började hemma hos Sofia och vi pumpade på med Singstar, för att sedan ta en paus med Idol tittande och sedan avsluta förfesten med singstar och efter det väntade Ankan där vi har dansat oss trötta sedan dess. Fin fin kväll!

Ska snart upp också, imorgon ryker burret. Vilken lycka!
Alltså ny frill och ny färg.
Jag är lite inne på
Britney-i Womanizer videon-rött. Men själva frillen har jag ingen aning om. Får prata med Marit och se vad hon har att säga.


We can dance if we want to We can leave your friends behind 'Cause your friends don't dance and if they don't dance Well they're no friends of mine

På frågan vad vi gör i skolan svarar mina gruppkamrater följande;
Sanna: "Sitter"
Frida: "Äter mat"

Jag har sagt det förut, men det tåls att upprepas, ingen pluggar som oss. 

Vi sitter och väntar på ett mail, dyker inte det upp snart, får vi ta telefonen som kommunikationsmedel och ringa.

Ikväll ska helgen firas. Idol, singstar och ostbågar hos Sofia, och troligen en eller två droppar alkohol. 


Tre backseastmen. Fotograf,
Frida


Here comes a delivery straight from the heart of my misery

Idag är en lagom rolig dag. Tvätt nu på morgonen, sen plugg hela dagen lång (iofs, jag har ju ett bra team, så det kan nog bli roligt på rikigt) och sen väntar jobb. Ja, som sagt, lagom rolig torsdag. MEN den började i alla fall bra, för vad är det första man får se när man sätter på tvn? Mika. Det är inte helt fel.

För övrigt är jag helt besatt av
denna.


min nya ögonsten


Jag presenterar för er; Barney


Don't stop believin' Hold on to the feelin' Streetlight people

Nu har jag tillräckligt med energi att uppdatera bloggen. Helgen i Göteborg var inte att leka med. Ner på fredag i tjejbilen med backseatsman. På kvällen drog jag och Frida till Liseberg och strosade runt där, sen var det lite fest med Family Guy och kortspel i klassrummet. På lördagen drog själva student-sm igång, gick väl sådär för våran del, 1 vinst, 1 oavgjord och 2 förluster. Efter sista matchen var spelad så drog vi mot stan och åt mat på Gamle Port och sedan vidare till Sticky Fingers där vi dansade oss trötta. På söndagen var det bara en match som skulle spelas och den förlorade vi, men vi hängde inte läpp för det, vi drog till Ikea och åt mat och sedan hem till Ktown. Även om det inte gick så bra med fotbollen och jag blev lite mobbad för min kudde, så var det sjukt rolig helg.


haft en fin helgoch jag är för trött för att skriva om helgen. Lägger istället ut en bild på våran pepp-tavla. Den snälla versionen.


i predict a riot

Nu ska jag snart lämna de värmländska skogarna och åka mot västkusten. Göteborg närmare bestämt. Sveriges finaste stad? Tror det.
Blir fotboll, liseberg och sittning tillsammans med Carlstad Cougars FC och några fina Cheerleaders. Kommer bli en fin helg detta.


"snart" återförenas jag med min säng

För ca 30 minuter sedan ringde jag Stub och tackade ja till lägenheten i Haga. Från och med 1 Mars kommer jag husera i Haga. Och troligen det bästa av allt, min säng kommer komma. Min säng som står ensam i Billingen. Som jag saknar att sova i min underbara säng.


gissa vad jag har gjort idag..."pluggat" tillsammans med Frida och Sanna. Ingen kan plugga som oss!


ett inlägg om sms

Inatt fick jag sms av Halebop om att mina sms är slut och med tanke på att jag gillar att smsa och ringa blir det plötsligt dyrt för mig att inte ladda på kortet, så sagt och gjort. Man brukar ju få 3 000 gratis sms men nu i december får man 5 000 sms. Vem smsar 5 000 sms på en månad?? Jag har aldrig ens varit i närheten av att smsa upp alla de 3 000 man brukar få. Jag och Sofia försökte en gång att smsa slut på våra gratis sms, skickade meningslösa sms till varandra dagarna i ända, men vi "hann" bara skicka runt 1 000 sms var. Och då försökte vi ändå. Men nu sitter jag här med 5 000 sms, får se hur många jag hinner avverka.nytt läge?

Idag fick jag ett samtal av Stub, ett samtal jag väntat på. En lägenhet finns i Haga. En på 47 kvm, visst är den dyrare än Igloon, men den är ju mer än dubbelt så stor. Så om allt går vägen så är den min. Nu när jag har en ny lägenhet inom räckhåll, känns det faktiskt lite vemodigt att lämna Igloon. Den må vara liten, med ett alldeles för stort badrum,  men så är den himla mysig.What the hell is wrong with me? I'm not who I want to be I tired spot cream an' I tried it all I'm crawling up the wall

Ska strax se andra avsnittet av Sunes jul. Sen blir det att grupparbeta och dagen avslutas med jobb. Ja, det händer inte så mycket mer i mitt liv för tillfället.