glittering gabriel

Idag ska jag ta några, vingliga, steg mot en mer feminin version av mig själv. Jag pratar alltså om mina nya skor. Med klack. Jo det är sant. Jag har klackar på skorna. Inte skyskraps-höga, men högre än vad jag är van vid. Jag har ju inte klack på mina converse. Så, nu ska vi se hur många ben som bryts och hur många blåmärken jag vaknar upp med imorgon. Spännande.

Vi ska alltså fira att kursen är avslutad, så gott som. Inga mer lektioner i alla fall. Det blir med utbytesstudenterna. Blir att fila på engelskan, men utav någon underlig anledning verkar den alltid bli bättre under kvällen. Kan ha något att göra med att antalet cidrar ökar allt eftersom klockan blir mer och mer.

Mohawk-light.

How-to guide

Design: Marit, kroppspalatset

Färg: Från egen produktion

Produkter: Vax, hårspray, vax, humidity spray, vax.

Och sen avsluta med lite mer vax.


Never trust a hippie 'Cause I love punky Bambi

Klippte mig för inte så längesedan. Klippte det kort, lite för kort har jag kommit fram till nu. Jag saknar min lugg. Men nu har man ju provat på mohawk också. Eller ja, en lightversion av en mohawk. Kommer nog ha den stående tills min lugg är längre. Men det som stör mig mest med håret är det faktum att min naturliga hårfärg har tagit över. Jag gillar det inte alls. Men om en månad, ungefär, är det dags att färga håret hos Marit. Grått it is. Och då är det bäst om all onaturlig färg vara ute ur mitt hår. Så får väl lida pin denna månad. Det som inte dödar härdar som jag brukar säga.

Nu ska jag snart hoppa i skorna och springa ner på stan och möta upp Sanna.
Dagens projekt: Bränna pengar.

Och senare blir det partaj.

Trevlig onsdag.


You wanted good schools And friends with pools You're not a Contra You wanted Rock' n' Roll Complete control Well I don't know

Halleluja moment 1: Jag har öppnat dokumentet med essän.
Halleluja moment 2: Jag har skrivit, donat och strukturerat i essän.
Halleluja moment 3: Jag har upptäckt Vampire Weekend.
Halleluja moment 4: Jag har upptäckt att Allo' Allo' 'emliga armén går på tv4+
Halleluja moment 5: Jag har tagit helg.


Vilken dag.

Everybody sing along Bouncy Bouncy oh such a good time Bouncy Bouncy White socks slipping down

Efter endast mail på jobbet tycker jag att jag förtjänar några avsnitt av Mighty Boosh.
Var bara det jag ville ha sagt.
She’s the last of the English roses Yeah she’s the last of the English roses

Är nu tillbaka i Karlstad, har varit det i några timmar och jag är trött.

Ska snart springa ner på stan och härja lite innan det blir dags för jobb. Det är det jag är här och gör egentligen denna vecka, jobba alltså. Har inga lektioner eller fotbollsträning. Och så får man ju inte glömma festen heller på onsdag tillsammans med klasskamraterna från senaste kursen, något bra kom ur den kursen i alla fall. Och på torsdag dyker det upp en blond dalslänning också som ska spendera dagen här med mig innan vi tillsammans åker hemåt till Dalsland igen.

Så.
Jobb. Fest. Ktown-dag med Fia.

Och just de ja. Essän.
Har förträngt den i en vecka nu, men nu är det slut med det. Nu har jag exakt 2 veckor på mig att skriva klart den. Pepp pepp.

Och på tal om London, resan som jag och far ska göra, är uppskjuten till slutet på sommaren. Pengabrist skyller jag på. Tidsbrist skyller pappa på. Men den kommer bli av, det ska jag sannerligen se till.

we can be heroes just for one day

Nu skulle jag egentligen varit på tåget hem mot Karlstad för att sedan träna fotboll. Men min förkyling vägrar ge med sig. Sitter och nyser i min uppblåsbara säng och har några avsnitt Lost framför mig istället för träning.

Men min helg har varit bra.

I fredags var det tvkväll i Emlans barndomshem. Så det var, som hennes mamma uttyckte det, "samma som förr i tiden". Vilket innebär tv och godis. Vi såg även film och spelade tvspel. Innan jag gick den långa (läs; ca 60 meter) vägen hem.

Igår så trotsade jag väder och vind och åkte med mitt Dlik till Grums och spanade in när de hade sin första träningsmatch. Och det kunde ju ha gått bättre, men som vanligt, Långed spelade upp sig ju längre in i matchen de kom. Men som sagt, det var ju "bara" en träningsmatch, så resultatet spelar ingen roll. Nya tag helt enkelt.

Idag fick mor och far med mig på en tipspromenad. Poängen slutade med 7, 8 och 9. Behöver jag ens skriva ut vem som fick 9? (Självklart var det JAG, ingen trodde något annat väl?)

Nu ska jag sniffa nässpray och nörda Lost.
Söndag it is.

And it's hope that springs eternal for everyone Got a lifetime in a second oh the damage done

Nu har jag varit hemma nästan ett dygn. På det dygnet har jag hunnit med att äta potatis, våfflor och frukost. Jag har tagit en promenad i Billingen, sett på Så ska det låta från förra veckan, sen har jag även nördat massor med tvkanaler och sovit i mitt gamla rum.

Idag ska jag iväg till Åmål och klippa mig. Vet inte riktigt hur än, men det kommer bli något nytt i alla fall. Sen är det besök hos bror, få lite musik och film och sen är det Så ska det låta kväll med Emlan.

Blir en bra fredag detta.


mama i'm coming home

Har fortfarande ont i halsen och huvudet, näsan är lite snuvig.
Summa summarum; jag åker
hem.

Idag fick jag även min nya lilla lila leksak. En ny Ipod. Min andra silvriga Ipod, a.k.a. Ippe, har varit helt underbar i dessa år vi har spenderat tillsammans. Men nu är det dags för pension för honom. Han vill inte riktigt ta emot allt jag vill att han skulle ha. Så jag gjorde en upgrade. Ska inviga den nya (smeknamn kommer) under resan hem.

Längtar hem. Har inte varit där på över en månad, vilket också betyder att jag inte har ätit kokt potatis på lika lång tid. Inte konstigt att jag är sjuk egentligen...

Nej nu ska jag packa ihop det sista, slänga i mig lite mat och sedan sätta mig på tåget och åka mot Dalsland.calleth you cometh I

Efter en dag fylld med tvätt, Lost och jobb sitter jag nu, genomfrusen och ser på Lost. Nu är jag mest irriterad på programmet. Irriterad för att jag blir bara mer och mer förvirrad för varje avsnitt jag ser. Och jag måste ju fortsätta se. Måste se hur det slutar.

Jag är återigen förkyld. Blev sämre efter gårddagens träning, vilket  innebär med största sannolikhet, att jag inte kommer vara med på träningen imorgon. Om jag inte mår toppen imorgon när jag vaknar det vill säga. Om jag mår som jag mår nu, kommer jag åka hem. Hem till mamma och pappa.


coma girl and the excitment gang mona lisa on a motorcycle gang

Överlevde opponeringen och har äntligen fått tillbaka min älskade essä. Har varit ifrån varandra en hel vecka nu, på tok för länge. Nu känner jag mig hel igen.

Jag ska även dra igång ett städ-projekt nu, som helt enkelt går ut på att jag ska städa min lya.

Och kvällen avslutas med fysträning med RIK.
Jag ska träna bort mina baciller hade jag tänkt.

my daddy was a bankrobber but he never hurt nobody he just loved to live that way and he loved to steal your money

När inget känns speciellt roligt. Förkyld, opponering, nya regler på essän. Ja då vänder jag mig till Joe, Mick, Paul och Topper. Och allt känns så mycket bättre och lättare. Världens bästa. Alla kategorier.


and my name is bobby brown

Första fotbollsmatchen på väldigt länge spelades som sagt igår. Vi mötte Grums-Slottsbron. Och det var kallt. Men match är aldrig fel. Vi hade bra spel och vi hade de bästa och flesta chanserna. Men bollen ville inte riktigt gå in i mål. Blev 0-0.

Idag är jag uppe tidigt. Har ingen lektion eller så idag, men ska upp till skolan och skriva ut den essä jag ska opponera på imorgon. Så det ska jag sitta med idag innan det blir jobb.
Japp, så roligt ska jag ha idag.Lookin' out for a man who's golden Doesn't matter if he's old, he's rollin'

Igår var det filmkväll hos Fia. Vi såg på Madagascar 2 och Men In Black, samt lite Vänner och musikvideos. Till detta frossades det i ostbågar, jordnötsringar och hamburgare från Donken. Är det lördag så är det.
Mycket trevligt.

Idag hade jag tänkt ta tag i lite plugg, ställde klockan och allt. Men har det blivit något plugg? Såklart inte.
Får ta tag i det lite senare. Nu är det mat som gäller. Och om två timmar är det samling inför träningsmatch! Mycket spexigt.
Något som inte är lika spexigt är vädret. Snö. Varför?


Release The Stars

Idag hade jag några saker som jag skulle göra. Som tvätta till exempel. Men inget vatten i Karlstad. Får se om de finns någon passande tid imorgon, annars får jag lite lagom panik. Rena kläder är slut. Men å andra sidan. Rena kläder är ju överskattat (det är en regel).

Jag skulle även ha fixat klart alla bilder från Stockholm och lagt upp dem på FB. Men hittade musik på den andra datorn, så har fört över "ny" musik till min nya dator. Så bilderna blir lite sena.

Ikväll var jag bjuden hem till Thea på lite förfest. Jag valde dock att tacka nej då jag är slut i kroppen, förkyld och allmänt trött efter Stockholm och har ju match imorgon, så istället blir det en lugn filmkväll hos Sofia.


Don't let the stars get you down Don't let the waves let you drown

Jag skulle vilja lägga upp massvis med bilder.
Jag skulle vilja skriva ett inlägg om Stockholm.
Men jag är trött. Jag är så trött att det är en utmaning att hålla ögonen öppna.
På jobbet kändes det som om att jag drömde. Att inget jag gjorde egentligen hände. Underlig känsla.

Men det jag kan säga om Stockholm var att det var en helt underbar resa.
Och MIKA. Jag är kär. Jag vet inte hur jag annars kan förklara hur underbart det var.
Det var första gången jag såg honom live, men absolut inte den sista!

Imorgon kommer det ett mer utförligt inlägg och fler bilder.
Men för tillfället får denna bild duga.så. jävla. bra.


Everybody's gonna love today Gonna love today gonna love today

Sitter och ser på MIKA live Parc des Princes. Fin uppvärming. Ska, om en timme, möta upp Frida och sen gå till stationen och möta Sanna. Sen börjar vårt Stockholmsäventyr.

Äntligen är den den 18 mars 2010.
Som jag har längtat!


Mitt fina sällskap


I could change the world I could make it better Kick it up and down Take a chance on me

Överlevde dagens presentation. Lunch på Subway och sen shoppades det färdkost inför morgondagen.
Hemma har det handtvättats, batterier laddas och snart blir det jobb.
Ska även ta tag i disken nu.
Allt till de ljuva tonerna av MIKA.
Nu är det verkligen pepp.
En dag kvar.


i wanna be your sister

Idag är det ingen rolig dag.
Jag peppar mig med
världens bästa.

Nu skola och presentation.
Sen jobb, det kan ju i och för sig, bli helt okej.
Man blir optimistisk när man lyssnar på MIKA.
Sanna mina ord.


klaga och gnälla. Mina namn för dagen...

idag är det ingen rolig dag.
Jag är förkyld och som alltid när jag är förkyld pendlar jag mellan att frysa och svettas.
Jag har ont i huvudet efter att ha stirrat på datorn för länge.
Jag har försökt skriva och plugga på presentationen hela dagen och har fastnat på sista punkten. Varför är det alltid så?
Missar träningen ikväll på grund av ond hals och huvud.
Är så, så, så trött.
Måste handtvätta en tröja.
Har Lost förbud. Såg alldeles för mycket av det igår. Blir väldigt lätt beroende av tv-serier.

Allt jag vill är att lägga min ner i min säng, och vakna 09:00 på torsdag.
Det är allt jag vill.

we are young we are strong

Upptäckte, tack vare Perez Hilton, att Mika står för filmen Kick Ass's theme song. Underbart bra sång. Ett måste att se filmen bara för det ju.


På torsdag. På torsdag.

Lost, som vanligt

Sitter och ser på Lost. Har verkligen fastnat igen.
Men det som stör mig är, att ju mer man ser på det, desto mer förvirrad blir man.
Är inne på mitten av säsong tre, så har en del avsnitt kvar att plöja, så lite svar kanske man får.

nu gäller det att slutet blir bra och inga fjanterier. Allt ska ha ett svar, annars blir jag lagom glad.relax, take it easy

Denna vecka har börjat. Och en del av mig gillar det inte alls medan en annan del av mig ÄSLKAR det.

Har skickat in essän. Har en paus i min läsning om Communcative power and current media developments, en text som ska presenteras på onsdag. Så idag är det föreläsning, sen grupparbete.

Imorgon är det säkert plugg och gruppgrejs inför presentationen. Jag hoppas också att mit huvud och min hals är mina vänner igen, så vi kan, tillsammans, gå och träna fotboll.

Onsdag är det presentation och jobb

Sen är det ÄNTLIGEN torsdag.
Halv 11 går tåget mot Stockholm. Härja där lite under dagen tills det blir dags att bege sig mot Globen Annex och se MIKA. Eftersom vårt tåg inte går fören 6:15 på fredagen, blir det att undersöka Stockholms nattliv.

Fredag kommer bestå av att sova och jobba.

Lördag plugga inför opposition
Söndag likaså, men även fotbollsmatch(!).


Nu känner jag att intressesmurfarna hoppar högt.

and now for something completely different

idag bor jag visst på bloggen, men har tråkigt.
Men nu är det i alla fall inte lika synd om mig längre.
När man är på dåligt humör finns det alltid något som piggar upp.
Och det stavas Monty Python.Oh anything I want he gives it to me Anything I want he gives it but not for free It's hateful

Min kurering fungerar inte. Har mer ont i min hals nu.
Jag har bakat scones och ätit dem och nu har jag ont i magen.
Nu borde jag försöka få ner några ord till på essän.
Och läsa igenom texten tills imorgon.
Inte roligt någonstans.

Min farfar har en standardfras, nämligen: "Det är synd om mig"

Och idag, känner jag att de orden stämmer in även på mig.
Så, idag säger jag det också.
Det är synd om mig.Everything we've ever stolen Has been lost returned or broken No more dragons left to slay

Jag vaknade med halsont, tät näsa och lite huvudvärk. Jag kan inte, får inte, bli sjuk denna vecka. Inlämning av essä, redovisning av text, föreläsningar, jobb, fotboll och framför allt Mika konserten på torsdag. Så idag är jag vuxen och står över fotbollsträningen. Jag får helt enkelt inte bli sjuk.

Jag ska nu kurera mig med varm oboy samtidigt som jag ser på Lost och pillar på essän.


and it makes me smile

Min kväll har varit bra.
Blev bjuden hem till Frida på melodifestvalkväll. Frida
bloggade flitigt under kvällen.
Sedan hann vi se lite på The Wedding Singer innan min bror kom och fick med oss till Score.
Hängde lite där innan det var dags att gå hemåt. Sitter nu och ser på Lily Allen på tvn.

En mycket fin lördagskväll.here comes your 19th nervous breakdown

Kan någon förklara för mig varför inte min essä skriver sig själv? Mäkta störande. Nåja, sitter och pillar lite på den i alla fall.

Idag har jag i alla fall hunnit med en promenad, springt runt nere på stan, ville trösthandla film och musik, men fick bestlutsångest så det blev en kruka och ljuslyktor istället.

Nu ser jag på Lost, och har för första gången på väldigt väldigt länge ätit (!) riktig hemlagad mat. Och jag var nöjd med min köttfärssås vill jag lova.

Nu ska jag göra en kraftansträning, ska upp, byta Lost skiva, dona i köket och hämta lite ballerina-kladdkaka och sedan se på ett nytt avsnitt av Lost och dona lite med essän.Halv 10 hos mig

Våfflor. Glass. Sylt. Banan. Grädde. Blåbär. Ringare i Notre Dame.
Frida. Sanna.
Mycket trevlig kvällyou can call me manboy

Ännu en dag på skolan lider mot sitt slut. Har fått ner lite mer jox på essän. Om det är bra? Troligen inte.
Ska även jobba idag. Inte planerat, och det gjorde mig lagom glad. Hade planer på att ha halv 8 hos mig, men det har blivit uppskjutet till halv 10 istället. Våfflor med glass och Disney.
Fredagskväll som den ska vara.


Och jag har beställt klipptid! Mycket viktigt för er alla att veta det!Vill ha lika mycket snö igen... *hrm*


Makin' no resistance Please don't let me go

Är på skolan igen. Varit här så gott som hela dagen, men ska snart lägga ner och åka hemåt och börja dona inför jobb.

Dagens bra:
fick nya biljetter till ett nytt tåg till Sthlm. Lite tidigare än tänkt, men bara vi kommer dit är jag nöjd.
klarade hemtentan!
solen kom tillbaka.

Dagens dåliga:
det sticker i min hand.
essän är inte trevlig alls.loverboy

Två kvällar i rad nu har jag haft sällskap av nya grannar.
I tisdags var Emelie här och vi såg på Cougartown. Starten på en tradition.
Igår var jag bjuden på våffel/greyskväll hos Erika.

Inte fel alls detta.


Idag blir det skola och jobb.


en vecka kvar. EN vecka kvar.


blue eyes blue eyes what's the matter with you

Dagen började med frukost framför ett avsnitt av Lost och solen sken. Inte helt fel sätt att börja dagen på.
Sedan dess har det varit en föreläsning och ett seminarium. Pillade och skrivade på essän.

Upptäckte att man kan hitta mycket roliga podcasts på iTunes, gratis.
Upptäckte att det inte är en lyckad kombination att skriva essä och lyssna på podcasts samtidigt.

Nu har jag hamnat i en liten svacka gällande essän.
Vill hem och se Lost. Det är allt jag vill just nu.
Se Lost medans det är ljust ute. Annars vågar jag inte.

Istället blir det en tripp till cafét, köpa något och sedan skriva vidare en stund till på essän.
Då är frågan vad mer man kan skriva, känns värt när man har slut på ord när man ligger på 1330 ord när man ska upp i 3000-4000.
Lycklig.nu


nu är det fan inte långt kvar!!


lost

På festen i fredags började jag prata med Emelie och David, och på något sätt kom i in på Lost och det faktum att jag slutade se efter säsong 2. De tyckte detta var konstigt och erbjöd sig att låna ut sina boxar till mig. Det tackade jag inte nej till, eftersom jag fortfarande är nyfiken på hur det kommer sluta. Så nu har jag Lost maraton varje dag ungefär. Är bra, men ack så läskigt.The wound is king and how his whorses turn they make him proud

Fredags var det istället-för-sittning-fest. Och det var inte alls fel. Var hemma hos Elin, Petra och Valerija i deras mansion. 90-tals låtar som avlöste varandra. Tjat och skratt. Sedan var det utgång, jag förlorade min Koriander-oskuld. Lite dans och lite prat på det.

Fin fredag.


Igår var det dags för den andra jobbfesten detta år. Vi kan detta med att festa på mitt jobb. Och det är ju alltid så himla trevligt! Igår var det lite tjat med Erika och Sandra hemma hos mig först innan det var dags att gå bort mot de andra på den riktiga festen. Där var det våghals. Väldigt roligt. Tjat och skratt. Jag var med om en liten incident som resulterade i blod, lite smärta och att jag blev en aning mobbad under kvällen. Men man ska ha krigsskador efter en kväll ute. Sedan var det Ankan som stod på vårt schema. Vägen dit bestod av halka och Balla balla, något som kostade mig en BigMac meny inklusive dipp. Inne på Ankan var det lite shots, lite champagne och mycket dans.

Fin lördag.


Idag vaknade jag med essä-ångest. Satte mig och faktiskt skrev lite, strukturerande upp den. Alltid något. Nu blir det fotbollsträning och helgen, och denna vecka, avslutas på ett underbart sätt. Alice i Underlandet med Ktowns finest.

Fin söndag.Going to the party Sippin' on Bacardi Wanna meet a hottie But there's Adam, Steve and Marty

Idag är det vankas det fest. Blev ju ingen sittning, så vi kör på en hederlig förfest med utgång på det.
Jag skämmer bort mig själv ikväll med Bacardi Apple.
Snart kommer det komma lite vänner hit innan det är dags att gå mot stan och festen.
Dimman hägrar för första gången på flera veckor.


Pepp. 


ge. mig. sommar. nu.
torsdag

Idag har jag häckat på uni typ hela dagen tillsammans med Frida. Vi satt och ordna med pengar, event och andra viktiga saker, så essän hamnde lite i skymundan.

När jag kom hem hade jag tänkt städa iordning lite, skriva lite på essän, men jag har varit heldöd verkligen. Är så himla trött. Beroe nog på att jag har varit uppspelt hela dagen fram tills jag fick mat. Då kom tröttheten fram.

Så nu blir det häcka framför tvn resten av kvällen.

i like it. I like it a lot

18/3 Mika
24/5 Flight of the Conchords
5/6 Green Day
23/7 P!nk


Mindre än 2 veckor kvar till MIKA. Fick biljetter till Flight of the Conchords idag. Green Day på Ullevi. P!nk på Ullevi.

Idag är jag glad.


You think you know fashion Well, fashion's a stranger You think fashion's your friend My friend, fashion is danger

Förmiddagen spenderas i skolan, försläsning och sedan försöka ta betalt för sittningen vi skulle anordna. Det gick inte så bra, och inställningen av sittningen blev ett bittert faktum. Självklart har vi dock en annan idé, fest.

När jag kom hem fick jag se en himla underbar sak. Flight of the Conchords ska på Europa turné, och som om inte det vore bra nog, så ska de till STOCKHOLM! I Sverige! Jag vet i alla fall var jag kommer vara den 24e maj.

Jobbade över på jobbet idag. Nu är jag trött. Blir en lite sovmorgon imorgon innan det är dags att sätta igång på riktigt med nya essän.
Gimme gimme symphonie Gimme more than the life I see Score rise up Angels play Let my loneliness get blown away

Sitter på skolan, varit här i någon timme. Har fått lite mer text på essän, inte så svårt egentligen med tanke på att jag bara hade rubriken när jag kom hit i morse. Ska snart trippa iväg och sätta mig och ta betalt för sittningen. Måtte det kommer många personer idag. Igår kom det inte allt för många så att säga.

Ikväll är det dags för jobb igen. Jag vet att jag ofta låter negativ eller klagar när det är dags för jobb. Men det försvinner så fort jag kommer in i lokalen. Jag gillar mina kollegor. Och på lördag är det dags för årets andra jobbfest.


Mobilbilder från förra festen. Lagom bra kvalité..Nåja.


many of horror

När två av mina nya favoriter, Biffy Clyro och Marina and the diamonds, gör en duett ihop.
Ja, då måste jag ju helt enkelt visa er den.


det är inte bara i värmland som har mängder med snö


Det är barndomshemmet som är gömt bakom all snö


nya lyan

Who says I can’t be free? From all of the things that I used to be Re-write my history Who says I can’t be free?

Har verkligen haft fullt upp i helgen. Flyttat möbler och diverse småplock, möblerat, städat, städat, handlat.

Under lördagen så kom mor, far, bror och hans Sabina upp och de hjälpte mig hela dagen med att flytta och montera och allt som har med en flytt att göra. Så tack till dem!

Vi hade tänkt äta ute på restaurang på lördagskvällen, men det var omöjligt om man inte hade bokat bord, vilket vi inte hade. Andreas och Sabina var tvungna att åka hemåt, så jag, mamma och pappa köpte med kinamat hem. Helt okej gott, inte som Bfors, men ändå. Vi såg på Melodifestivalen. Lugn kväll. Det behövdes, var trött.

Söndag så blev det Ikea och Konsum. Så nu ska jag nog överleva i min nya lya.
Fotbollsträning, inte fel.
Sen på kvällen bjöd jag över Frida, som numera är min granne, inte fel någonstans. Hon hjälpte mig att äta upp chipsen och drickan som blev över efter lördagskvällen. Vi såg på Oliver & gänget, lite hockey, lite Mighty Boosh. Ett mycket trevligt avslut på helgen.

Nu är det vardag igen som gäller, och då blir det essä, skola, planera sittning, jobb, fotboll.
Men först. Dona i nya lyan.